komšija stepa
Novice
- Učlanjen(a)
- 15.03.2025.
- Pohvaljen
- 7
Поздрав, има ли ко информацију да ли нотари оверавају уговоре када је кеш упитању и када ће прорадити систем?
Hvala na odgovoru, interesuje me šta znači ova stavka o izmenama građevinske dozvole, da može da dođe do promene strukture stana bez odobrenja kupca? Hvala još jednomKoliko ja znam posle 2 godine je moguce promeniti upravnika preko stambene zajednica, sta god pisalo u ugovorima.
To je standardna praksa za novogradnju svakako, u svim ugovorima sam vidjao te stavke.
Ja sam diskutovao sa advokatom i Gredom na sta se odnosi, rekli su mi da se uglavnom odnosi na manje promene u slucaju da bi trenutnu fazu morali izmeniti za potrebe sledece faze (pomeriti neku stazu, rampu, itd, da ne bi trazili za takve stvari saglasnost svih kupaca).Hvala na odgovoru, interesuje me šta znači ova stavka o izmenama građevinske dozvole, da može da dođe do promene strukture stana bez odobrenja kupca? Hvala još jednom
Pozdrav, interesuje me da li je neko u procesu kupovine ponovo meri stan? Recimo procenitelj ili neko koga mozemo angazovati. Ili se ide na poverenje, pa koliko ispadne.Zvali su me danas iz Grede da mi jave da su obavili konacno merenje stana, u plusu sam skoro pola m2 u odnosu na projektovanu povrsinu, sto svakako je lepo (da nije manjak).
Cena se koriguje u skladu sa time.
Sledece nedelje idemo da potpisemo ugovor i da krenem u postupak za kredit, kazu da su presli "odavno" 80% izgradjenosti, nego su samo kasnili sa par vertikala sa sklanjanjem skela jer nisu terase bili zavrsili.
Pitao sam sto mi nisu javili za 80% izgradjenosti, rekli su da svakako bez konacnih mera koje su tek danas dobili ne bi mogli da potpisemo ugovor i da krenem u postupak sa kreditom pa zato
Ocekuju i dalje zavrsenje zgrade do kraja meseca, barem mi tako kazu preko telefona, po meni nerealno ali barem da se krene sa postupkom za kredit odmah...
Greda je angažovala sertifikovanog geometra.Pozdrav, interesuje me da li je neko u procesu kupovine ponovo meri stan? Recimo procenitelj ili neko koga mozemo angazovati. Ili se ide na poverenje, pa koliko ispadne.
Prolazio sam juce uvece pored projekta, zanimljivo je da i u 9 uvece su ljudi radili na Pupinovoj Palati, dignuta su 2 krana, a ulica je apsolutno unistena na tom potezu od teske masinerije :/
Hvala puno na odgovoru. Kada kazes na svom primeru, da li si sam merio ili angazovao nekog za merenje, pa se mere poklapaju?Greda je angažovala sertifikovanog geometra.
Mogu da potvrdim na svom primeru da se mere poklapaju (sa tog izveštaja i uživo).
Sam sam merio, par zidova. Sve se poklapalo sa merama koje sam dobio od Grede.Hvala puno na odgovoru. Kada kazes na svom primeru, da li si sam merio ili angazovao nekog za merenje, pa se mere poklapaju?
Neko je prethodno napisao da je sada datum 31.8.2025. za završetak faze 1Zna li se koliko ce se kasniti sa radovima? Da li su nesto javili?
Evo danas, 31.7. bi zvancno trebalo da bude gotova FAZA 1?