Šta je novo?

"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]

@Extroniks da li odbijen zahtev iznad znaci i pomeranje datuma za potpisivanje ugovora? Spomenuo si da je planirano za ovu sedmicu.
Da li vam je izlazio procenitelj na teren?

@Extroniks da li odbijen zahtev iznad znaci i pomeranje datuma za potpisivanje ugovora? Spomenuo si da je planirano za ovu sedmicu.
Da li vam je izlazio procenitelj na teren?
Nisam jos potpisao ugovor, zbog nekih obaveza smo odlozili za sledecu nedelju.
Procenitelj nije izlazio jos uvek ne, jer sam se opet raspitivao kod banki i jer moja banka vise nije htela da mi da istu ponudu kao pre mesec dana kada sam se raspitivao :/

U samom ugovoru stoji da sada se ocekuje zavrsenje objekta do 31.08 (ranije je pisalo 31.07), sa mogucnosti kasnjenja od max 5 meseci u sled vise sile, a posle toga su i dalje definisani penali.

Svakako samo potpisujemo ugovor radi korekcije cene na finalnu i jer sam dodao jos para vise od predugovora za ucesce, oni me moraju cekati za overu ugovora, zaloznu izjavu i isplatu kredita svakako kasnije, doduse ni ja ne zelim da se to razvlaci previse, posebno jer bih da odem na odmor u Septembru mirne glave.

Advokat je pregledao svakako ugovor, sve mu se cini OK.

Nisam jos potpisao ugovor, zbog nekih obaveza smo odlozili za sledecu nedelju.
Procenitelj nije izlazio jos uvek ne, jer sam se opet raspitivao kod banki i jer moja banka vise nije htela da mi da istu ponudu kao pre mesec dana kada sam se raspitivao :/

U samom ugovoru stoji da sada se ocekuje zavrsenje objekta do 31.08 (ranije je pisalo 31.07), sa mogucnosti kasnjenja od max 5 meseci u sled vise sile, a posle toga su i dalje definisani penali.

Svakako samo potpisujemo ugovor radi korekcije cene na finalnu i jer sam dodao jos para vise od predugovora za ucesce, oni me moraju cekati za overu ugovora, zaloznu izjavu i isplatu kredita svakako kasnije, doduse ni ja ne zelim da se to razvlaci previse, posebno jer bih da odem na odmor u Septembru mirne glave.

Advokat je pregledao svakako ugovor, sve mu se cini OK.
Hvala na ovim info! Prica oko rokova deluje skroz ok. Nadam se da ces dobiti dobre uslove kod banke. 🍀

Hoce li se ikada ukloniti ovo prvo ruglo do objekta gde ce ljudi uskoro poceti da zive??? Nije humano da ljudi zive pored ove nebezbedne konsrukcije pune pacova i prljavstine!

Istina, mene prestravljuje sto se te fabrike ne pomeraju i dalje dok gradnja samog kompleksa napreduje…

Ja imam nezvaničnu informaciju da je Airport Garden na početku prvo imao inicijativu da deo FOB-a sruši a posle da makar postavi zaštitne mreže oko te konstrukcije zbog budućih stanara, međutim ustanovljeno je da ta parcela gde je FOB ima nerazjašnjen status i veliki broj vlasnika (od kojih je jedan Grand Star), tako da su tu stali sa inicijativom. Obzirom da se Grand Star pojavljuje u papirima te parcele, da li ima neki zvaničan ili nezvaničav stav od njih po tom pitanju?

Nekoliko slika od danas
IMG_7308.jpeg
IMG_7309.jpeg
IMG_7306.jpeg
IMG_7305.jpeg
IMG_7311.jpeg

Ja imam nezvaničnu informaciju da je Airport Garden na početku prvo imao inicijativu da deo FOB-a sruši a posle da makar postavi zaštitne mreže oko te konstrukcije zbog budućih stanara, međutim ustanovljeno je da ta parcela gde je FOB ima nerazjašnjen status i veliki broj vlasnika (od kojih je jedan Grand Star), tako da su tu stali sa inicijativom. Obzirom da se Grand Star pojavljuje u papirima te parcele, da li ima neki zvaničan ili nezvaničav stav od njih po tom pitanju?
Deluje kao klasičan pravni haos s više vlasnika. Ako Grand Star ćuti, teško da će se nešto pokrenuti uskoro.

Zvuči kao ozbiljan projekat! Lokacija u Novom Beogradu je uvek atraktivna, a ako Greda Valjevo drži do kvaliteta kao i do sada, moglo bi ovo biti zanimljivo i za stanovanje i za investiciju. Ima li više informacija o rokovima i ceni po kvadratu?

Da li neko ko se bavi kreditom trenutno ima rešenje za List nepokretnosti?
PIS (Pravosudni Informativni Sistem) je u kvaru i nije moguće izvaditi / overiti kod notara trenutno.
Izvadili prosle nedelje list nepokretnosti.
. Takodje je bilo problema sa sistemom. Tvrde da se to stalno desava. Zvao sam notara na svakih sat vremena da pitam da li je proradio sistem. U jednom trenutku rekli su da jeste i otisao i zavrsio.

Osim ako u medjuvremenu nije nastao neki dodatni kvar u tom istom sistemu pa sada ne rsdi uopste... sto sa njima nije nemoguce.

Ne radi, u temi cene nekretnina su pricali o tome, a dok ne proradi neke banke nece pustati kredite sigurno

Mogu da potvrdim, notari trenutno ne rade, mi smo baš u komunikaciji sa bankom jer naše odobrenje za kredit ističe kroz par dana a ne možemo da solemizujemo ugovor. Sedimo i čekamo nešto da se desi... Prošle nedelje je još moglo da se potpiše ponešto.

Kome je potreban list nepokretnosti, isti može uzeti iz katastra, otprilke je duplo skuplji nego kod notara i potrebno je bukirati termin za odlazak.

Mogu da potvrdim, notari trenutno ne rade, mi smo baš u komunikaciji sa bankom jer naše odobrenje za kredit ističe kroz par dana a ne možemo da solemizujemo ugovor. Sedimo i čekamo nešto da se desi... Prošle nedelje je još moglo da se potpiše ponešto.

Kome je potreban list nepokretnosti, isti može uzeti iz katastra, otprilke je duplo skuplji nego kod notara i potrebno je bukirati termin za odlazak.
Koliko dugo traje odobrenje za kredit posto ste spomenuli da istice? Veoma nezgodno ali barem ovo itekako spada pod visu silu, pa bi pravno trebalo da ste ok u smislu da nije do vas...

Citao sam danas da uskoro ocekuje se uspostavljanje sistema opet, nadam se da ce biti uskoro.

Po pravilu naše banke odobrenje traje 60 dana. Mi smo na žalost imali nekoliko viših sila i sad kad je sve usaglašeno evo još jedna viša sila, ja sam svakako optimističan da će sve biti okej ako se u narednih 5-7 dana uradi recovery informacionog sistema i beležnici počnu opet sa radom.

Kod Gredinih tipskih predugovora, visa sila ne stiti kupca u kasnjenju sa isplatom kredita.
Visa sila stiti samo Gredu ukoliko probiju rokove definisane predugovorom.

Koliko sam upucen
Kod Gredinih tipskih predugovora, visa sila ne stiti kupca u kasnjenju sa isplatom kredita.
Visa sila stiti samo Gredu ukoliko probiju rokove definisane predugovorom.
Ja se ne secam da sam ikad video ijedan ugovor koji predvidja visu silu za kupca u tom smislu.

Sto ne znaci da ne bi mogli da se branite time na sudu doduse, e sada da li bi bilo efektivno to ne znam nisam pravnik.

Ne bih ulazio u dubiozu, mislim da će se ubrzo naći rešenje. Banke će prihvatati da odobre kredite i bez nekog dela dokumentacije (njima je u interesu). A takođe ni Greda sigurno neće praviti problem zbog ovakvih stvari. Danas sam dobio izveštaj procenitelja, u njemu se nalazi Izvod iz baze katastra nepokretnosti, naravno nije overen od notara. Pa ću već sutra proveriti sa bankom da li im je u ovim okolnostima to dovoljno.

Po meni najbolje bi bilo kada bi se sistem oporavio u narednih 10 dana, a posto notari ne rade nije kao da je i za kes kupce moguce solemnizovati ugovor, tako da smo svi u istom sosu :D

Slazem se da ne treba previse ici u dubiozu, ja cu u Avgustu isto uci u proces za kredit.

Vrh