Šta je novo?

"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]

To znaci da kupac ne prisustvuje merenju stana, vec samo dobije obavestenje o tome od investitora? @Wolf1994 koja je kvadratura vaseg stana?

Nekom je i malo manje, naravno da nema tolerancije.. ipak su to velike cifre da bi tek tako postojala neka tolerancija. Evo konkretno, nama su javili da je pola kvadrata manje izmereno, pa ce tako biti i smanjena cena.
Bitno je svakako kako je kod većine stanova, ali svakako ako su tako mala odstupanja i ima i manjih, deluje da je kod njih možda ipak poštenije od nekih drugih kod kojih uvek nekako ispadne manje i nikom ništa. 🙂

Bitno je svakako kako je kod većine stanova, ali svakako ako su tako mala odstupanja i ima i manjih, deluje da je kod njih možda ipak poštenije od nekih drugih kod kojih uvek nekako ispadne manje i nikom ništa. 🙂
Standardna ponuda kod vecine novogradnji je +-3% (na osnovu mog a i verujem vecinskog iskustva sa foruma).
Kod Airport Gardena je bilo +-1% koliko se secam a kod Grede je bez tolerancije.

Svakako se cini da su odstupanja bas mala, a odstupanja su uvek normalna u gradnji jer je nemoguce pogoditi tacnu kvadraturu.
E sad verujem da skoro svi kupci vise vole kada odstupanje ide u + a ne u - ;)

Lepe vesti svakako. 😁

Meni deluje da sama zgrada nece preterano kasniti sa zavrsetkom vec da ce se malo prolongirati useljenje zbog uredjenja okoline tacnije ulica koje je Greda u obavezi da sredi plus prikljucak na komunalnu infrastrukturu. Ali to je sasvim u redu i nije u potpunosti do njih. Videcemo kada ce Airport Garden zavrsiti svoj deo jer koliko sam razumeo oni "vuku" prikljucak iz Omladinskih brigada.
Verovatno je tema vec obradjena, ali sam zaboravio/propustio...

Koju ulicu je duzna Greda da uradi? I iz koje ulice ce se ulaziti u garazu (ovo sam zaboravio)?
Ono sto znam da ce AG raditi ulicu izmedju Rode i njih (neko oznacio crvenom na slici iznad). Bas me zanima kojim ce tempom biti ostale ulice radjene

Prosto je neverovatno kako funkcionisu stvari kod nas. Deo ulice ce raditi jedan izvodjac/investitor, deo drugi. Suprotnu traku neko treci. Pa na sta ce to liciti. Kolike su sanse da ti ispadne na nesto i bude kvalitetno. 0%.
Jel onda grad zapravo postoji?! Cemu sluzi. Jel isti bankrotirao, ali nam to ne kazu, a mi se pravimo blesavi. Cemu takse koje se placaju prilikom izgradnje.
Sta je sledeca faza. Da umesto poreza na imovinu mi stanovnici krpimo rupe na ulicama, improvizujemo trotoare. Krpimo cevi. Odgusujemo kanalizaciju.
Ovo mislim da ne postoji nigde na svetu. A sto je najgore iz drugih komentara zakljucujem da je ovo nesto normalno. Prihvatljivo...

Prosto je neverovatno kako funkcionisu stvari kod nas. Deo ulice ce raditi jedan izvodjac/investitor, deo drugi. Suprotnu traku neko treci. Pa na sta ce to liciti. Kolike su sanse da ti ispadne na nesto i bude kvalitetno. 0%.
Jel onda grad zapravo postoji?! Cemu sluzi. Jel isti bankrotirao, ali nam to ne kazu, a mi se pravimo blesavi. Cemu takse koje se placaju prilikom izgradnje.
Sta je sledeca faza. Da umesto poreza na imovinu mi stanovnici krpimo rupe na ulicama, improvizujemo trotoare. Krpimo cevi. Odgusujemo kanalizaciju.
Ovo mislim da ne postoji nigde na svetu. A sto je najgore iz drugih komentara zakljucujem da je ovo nesto normalno. Prihvatljivo...
Sto je najgore da sve to radimo verovatno bi bilo jedno 4x jeftinije nego iz budzeta... :)
Stvari kod nas vec duze vreme ne funkcionisu, vidis i sam u kakvoj "drzavi" smo

Verovatno je tema vec obradjena, ali sam zaboravio/propustio...

Koju ulicu je duzna Greda da uradi? I iz koje ulice ce se ulaziti u garazu (ovo sam zaboravio)?
Ono sto znam da ce AG raditi ulicu izmedju Rode i njih (neko oznacio crvenom na slici iznad). Bas me zanima kojim ce tempom biti ostale ulice radjene
Onu izmedju Kvarta64 i Terminala 10/Airport Gardena. E sad nisam siguran da li su u obavezi da odrade i ulicu gde su lamele C i D s obzirom da lamela B(prva faza) kaci i tu ulicu(mada tu nije ulaz ni u zgradu ni u garazu).

Neprihvatljivo je u svakom smislu te reči. Ali Beograd od 2020te je naglo krenuo da se raspada, svi delovi osim Beograda na Vodi. BnV je kao neka pijavica koja sisa život iz grada, samo tamo je sve uredno dok ostatak grada polako postaje Bangladeš. Istina je to što pišete, država prebacuje rekonstrukciju postojećih ulica na investitore a njima otpisuje porez za uređenje prostora, samo što svako radi svoj deo. Nije mi jasan ni SNS, pumpaju taj Expo, a sa druge strane je pitanje kakav grad će dočekati sve te turiste i posetioce? Očekivao sam da će makar pokušati da umiju grad pre početka Expoa, ali sad već postaje kasno za to...

IMG_20250718_091031.jpg
IMG_20250718_091255.jpg
IMG_20250718_091304.jpg
IMG_20250718_091426.jpg
IMG_20250718_091412.jpg
IMG_20250718_091313.jpg
IMG_20250718_091317.jpg

Par slika od jutros iz stana od 120 m2. Ako nekom treba video javite da pošaljem, ovde ne uspevam da ga ubacim.

Super fotografije, hvala. Jedno pitanje, da li je ovo klizni sistem ili krilni prozor?

Prilozi

• IMG_7241.jpeg
    IMG_7241.jpeg
    65,1 KB · Pregleda: 111
Zvali su me danas iz Grede da mi jave da su obavili konacno merenje stana, u plusu sam skoro pola m2 u odnosu na projektovanu povrsinu, sto svakako je lepo (da nije manjak).
Cena se koriguje u skladu sa time.

Sledece nedelje idemo da potpisemo ugovor i da krenem u postupak za kredit, kazu da su presli "odavno" 80% izgradjenosti, nego su samo kasnili sa par vertikala sa sklanjanjem skela jer nisu terase bili zavrsili.
Pitao sam sto mi nisu javili za 80% izgradjenosti, rekli su da svakako bez konacnih mera koje su tek danas dobili ne bi mogli da potpisemo ugovor i da krenem u postupak sa kreditom pa zato :)

Ocekuju i dalje zavrsenje zgrade do kraja meseca, barem mi tako kazu preko telefona, po meni nerealno ali barem da se krene sa postupkom za kredit odmah...
u lameli A?

ja sam u B, niko ne zove jos :)

IMG_20250718_091629.jpg

IMG_20250718_091344.jpg

I za kuhinje su bezvezne obe varijante. Ne znam ko im bira. Demode, posebno kupatilske, drvodezen odavno pase. Ali kontam da ću uzeti ovu mat varijantu, pa naknadno stući gornji red i postaviti nove. Za pod mi ne smetaju.

Zaista su i jedne i druge ružne.
Radila sam par stanova pre par godina u New Minelu. Kod njih je bilo dozvoljeno da se prave izmene u toku gradnje, pa je takođe bilo dozvoljeno i da se donese i ugradi keramika po želji kupaca. Mada je i sam izbor bio bolji u startu od ovog ponuđenog.

Vrh