Šta je novo?

Kružni tokovi

“Govoreći o radovima koji su u toku, gradonačelnik je podsetio da se odustalo od dva kružna toka – kod Igumanove palate i kod hotela „Balkan”, jer je to bio prevelik rizik, ali se nije odustalo od sređivanja tog dela grada.”

Kakvo je iskustvo sa novim semaforima na Slaviji?

Naviakavanje pravi test tek u septembru sad kad je grad prazan onda sve funkcjonise

Ništa, čekam minut ipo, ako nema ništa, pretrčim na crveno. (U Beogradskoj lako, na Bulevaru Oslobođenja teže)

Sada kako nema pešaka da prekidaju tok vozila i kružni tok se puni više, pitanje je kako će sam kružni tok primiti, to će biti veselo zimi, što kaže Direktor.

Kako su lepo napravili presek u Francuskoj kod Narodnog pozorišta, tj povadili kocke i sad asfaltiraju, a ispod ove granice kolotrazi od autobusa u prvoj traci nikom ništa (na fotki se i ne vidi toliko koliko je uživo loša situacija). Bukvalno su trebali skinuti par metara asfalta i srediti ovaj prelaz.
IMG_1968.jpeg

Kako su lepo napravili presek u Francuskoj kod Narodnog pozorišta, tj povadili kocke i sad asfaltiraju, a ispod ove granice kolotrazi od autobusa u prvoj traci nikom ništa (na fotki se i ne vidi toliko koliko je uživo loša situacija). Bukvalno su trebali skinuti par metara asfalta i srediti ovaj prelaz.

Zanimljivo,gde god da rade uvek fali metar-dva da naprave dobar spoj ali ne....kao da su isprosili za asfalt.

Sta bi sa tri kt kod usca? Ne spominju se nigde.
Verotvatno je koncentracija na Savskom mostu…uklanjanje starog i (nadamo se) izgradnja novog…pa će KT-ove (bar jedan) nastaviti kao deo prilaznog puta mostu

A i previše radova ima već po gradu. Moraju nešto ostaviti i za septembar da održe večita gradilišta i gužve…

Grad Beograd nema ništa sa radovima na novom mostu, tako da ga ti radovi uopšte ne rmete u izvođenju svih obećanih projekata.

Zamislite na šta će da liči kada krenu da rade kružni tok kod 6 kaplara?!

Doduše. nisu uradili ni obećano na "završenom" kružnom toku, pa eto prilike da okačimo ponovo "rendere" sa prvih strana teme https://forum.beobuild.rs/threads/tri-nova-kružna-toka-na-novom-beogradu-kod-tc-ušće.5819/

kt-projekat-kao-2-jpg.207176

Oh Gospode, na šta liči ovaj render. Tek sada vidim ovaj pešački što ide u podzemni prolaz (koji izlazi gde? )

Ja ne znam gde je zapelo sa spajanjem Mihajla Pupina i Vladimira Popovića. Do sad su mogli već pet puta da to završe. Počeli bili rušenje i stali. Jel zna neko šta se dešava?
@astrodule Nije samo gde izlazi već i gde se ulazi u podzemni. Na renderu je ulaz na kolovozu. Da nije tužno, bilo bi smešno.

Poslednja izmena:
Grad Beograd nema ništa sa radovima na novom mostu, tako da ga ti radovi uopšte ne rmete u izvođenju svih obećanih projekata.

Grad Beograd trenutno ne može da završi ni započeto: Drajzerovu, Tošin bunar, Trg Republike, podvožnjak ispod pruge,… (BPP da i ne pominjem)

A mehanizacija, broj radnika i materijal su ograničeni, koliko god pravili razliku između gradskih i republičkih projekata.

Боље прекопавати по пети пут Карађорђеву и Трг, него пробијати нову улицу. Ко ће да дочека да ту нову 5 пута прекопају?

Ja ne znam gde je zapelo sa spajanjem Mihajla Pupina i Vladimira Popovića. Do sad su mogli već pet puta da to završe. Počeli bili rušenje i stali. Jel zna neko šta se dešava?
@astrodule Nije samo gde izlazi već i gde se ulazi u podzemni. Na renderu je ulaz na kolovozu. Da nije tužno, bilo bi smešno.
To je standardni način rada još od BnV. Prvo se drami kako radovi ne mogu da krenu zbog mnoštva nelegalnih objekata i onda kada se napokon sve poruši, onda to stoji tako godinama, pa ponovo niknu nelegalni objekti...

Koliko se vidi u katastru - preparcelizaicija je izvršena i evo jedne parcele sa zanimljivom zabeležbom i datumom upisa.

jedna parcela na trasi.png

Vrh