Mislim da je rekao OTVORIĆEMO za tačno 15 dana, al svejedno i da je rekao ZAVRŠIĆEMO - slažem se sa tobom Vlasto - neće ni jedno ni drugo!
Da preduhitrim Caribrode šta ti misliš postove - na prvo gledanje trebaće im nešto manje od metar dana da može da se pusti u saobraćaj.
Slažem se i sa Stara Mo da su pokidali na ovom spoju sa mostom na kraju, što je i Vuki pisao, sad se videlo i iz vazduha da su to brzo rešili i vidi se trasa.
Bliže mostu su stigli do sitnih frakcija, bliže nadvožnjaku još imaju da podižu nasip, ali svakako za nekih 7-10 dana stiće to do asfaltiranja i još toliko za asfalt.
Parče od 500-ak metara kod C17 više nije za komentarisanje - to će biti sa belim linijama za nekih 10-14 dana max, zavisno od vremenskih prilika.
Kako ne najavljuju neke padavine, verovatno će danas-sutra biti 1.BNS, a najkasnije u prvoj polovini naredne sedmice i 2. BNS.
EM-opremanje tunela (Azvirt) - tu već ima malo više posla izgleda, ne znam koliko, o levoj pišem, desnu ste videli i završena je (snimak Geovuka).
Ne videh da su montirali ventilatore (ispravite me ako grešim), pretpostavljam da je to zbog prašine koja se diže u galeriji i vangabaritnih mašina.
Polovina ka izlaznom portalu je u boljoj kondiciji, ima puštene čovečuljke i 2/3 Amsterdama (XX) znak, bliže galeriji ima vertikalnu al ne sija.
Galerija - tu rade ko Kinezi, ali realno tu ima baš dosta posla, dosta su i odradili, par nedelja posla za Integral, ne mogu tu ni raditi sa 100 mašina.
Vic je u tome što i kad završe treba raditi sve asfaltne slojeve (Aktor) - 5-6 dana, a od pola pa još 1km treba završiti SMA i bele linije (dan-dva posla).
Trebalo bi da bude do kraja meseca spremno za puštanje, možda uđu i koji dan u novembru, puštanje prvog novembarskog vikenda.
Ne bih isključio ni Dan primirja u I svetskom ratu (11.11.), mada bi verovatno onda isključio Bojka Borisova...
Detaljna analiza, uputstvo za upotrebu klipa tipa 0X:XX - rade dilatacije na levom B1, ako budem imao vremena tokom vikenda.