astrodule
Professional
Stanari u obrazloženju peticije napominju da ispod znaka da je zabranjeno parkiranje nema dopune "i na trotoaru", što znači da se zabrana odnosi samo na kolovoz.
Da mi je samo znati ko im je ovo rekao da kažu. Na trotoaru nema više parkiranja osim ako nema znaka koji to dozvoljava.
Zato traže: uvođenje zonskog sistema i za levi deo ulice, a ako to nije moguće, onda prestanak sankcionisanja parkiranja na neparnoj strani Karađorđeve i Ulice Stevana Markovića i parnoj strani Avijatičarskog trga, oslobađanje obeleženih parking mesta u plavoj zoni koja su zauzele nelegalne letnje bašte, kao i uklanjanje velikog broja automobila neregistrovanih duže od šest meseci.
Hm, traže da im se omogući besplatno parkiranje, a preko puta zona. OK, znam za ono da se traži nemoguće da bi se bar nešto dobilo, ali moraju da paze jer im se ovakve izjave mogu obiti o glavu i da samo taj deo bude citiran u režimskim medijima.
Naravno, problem sa parkiranjem svuda postoji i rešenje jeste zoniranje, a o podzmenoj garaži koja je planirana u blizini (kod terminusa) je bezveze pričati jer se od nje definitivno odustalo, tj. ne pominju je više.
https://www.google.com/maps/@44.8388546 ... 312!8i6656
Meni se čini da ima tu mesta da sve stane, ali drveće je na najgorem mogućem mestu, tako da ostaje samo mogućnost za paralelno parkiranje.