Ljudi, ne možete da očekujete savršen neprobojan sistem. Kao što na svetu ne postoji brava koja se, uz dovoljno vremena i alata, ne može obiti, kompjuter koji se ne može onesposobiti (softverski) i osoba koja se ne može prevariti, tako ne postoji ni sistem naplate parkiranja - ili bilo koji drugi propis i administrativna mera - koji se nikad i ni u kojim uslovima ne može nadmudriti.
Sam sistem i koncept iza njega meni deluju dobro. Pogotovu za naše uslove i mogućnosti. Sad, to što se svakog dana nađe 10 šabana koji pokušavaju da ga prevare i nadmudre, to je druga stvar. To znači da je potrebno usavršavati ga i menjati s vremenom. Ali ne i da je sam sistem faličan ili da nije vredan truda i para.
Po mom mišljenju i zapažanju, sistem radi ono čemu je namenjen sa 70-80% uspeha. Zato što ulice kojima prolazim, a koje su u okviru njegove nadležnosti, sada uglavnom više nemaju bahato parkirane šabane. Ako i imaju, to bude poneki na trotoaru, neka dostava, ili ovako neki šabani koji su baš rešili da teraju inat. Ali promena je itekako vidljiva i po ovome za sada viđenom, ja bih rekao da sistem radi u zadovoljavajućoj meri. Ne savršeno, ali dovoljno dobro. Pa sad, kao i sve drugo što smisli čovek, i to će vremenom (nadam se) da se unapređuje i usavršava.
Kuku meni, kako je krenulo još malo pa ću ja da počnem da branim Vesaru i Komunalce. :o :shok: