Imam, da kazem komsinicu, koja prodaje nekakve marame upavo ovde gde se desio incident, isprva sam pomislio da je ona u pitanju. Malo je prgava. Zivi u iznajmljnoj "smecari" po nameni, u zgradi pored moje. To je prostorija od nekih 13-15kvm gde zivi sa jos jednom osobom. Pricala mi je da ima nepovezan radni staz, a ima suvise godina da bi je neko primio na radno mesto. Reci cu ti koji su "jadnici" prodavci na pijaci. Drugar je licitirao boks tezgu na toj pijaci prosle godine. Ne ide mu bas sjajno jer je vec zasiceno trziste, malo je zakasnio. Skoro svi u tom redu prodaju kozmetiku i kucnu hemiju ili prehrambenu robu. Vecina tu radi preko 15 godina i svako ima po dva-tri stana zaradjenjih od posla. Jedna se hvali da ima 4 apartmana u Grckoj. E, ljudi misle da su to jadnici. Oni placaju pausalni porez, ali robu nabavljaju nelegalno. Nekada im je marza isla i do 100%, sada oko 20-25%. Pazar im je oko 20000 radnim danima i do 60000 vikendom, mislim po danu. Do pre par godina bilo je mnogo vise. Moj drugar je tu najslabiji , zaradi priblizno proecnu platu. Licitacija ga je kostala 440000 din a tezga 11800 mesecno. Za tezgom je svaki dan.