Šta je novo?

Kolor šeme vozila GSP-a

Cek, znaci stara vozila nece menjati boje. Znaci CAF-ovi ce ostati jos koju deceniju crveni, Tatre su besmrtne, zauvek ce voziti, znaci ostaju crvene, Svajcarci zeleni, stari busevi crveni.... Bice ko na vasaru....

sapic-autobusi-8-830x0.jpg

Nemanjicka plava to je mudra gradska glava odlucila dok je obilazila kruzne tokove i prosle bez guzve zeleznicki most.

Kako se svi bave samo kozetikom a ne sustinom norje da budu i duginih boja ali da prevoz funkcionise i da se moze normalno ici po bgd.

Bilo je neko glasanje, ali mislim da je to bilo namešteno, Vesić je imao maniju kaldrme, starih fasada i fotografija grada u koji se doselio, pa verujem da je "nategao" da boja vozila opet bude "kao nekad".

Još je Bora Đorđević tamo 80-tih napisao neku pesmu o tom farbanju autobusa (crveno i zeleno) dok se sve ostalo raspada...

Obično trpanje para u džep, da su ostavili Gsp u crvenoj pa da razumes, ovako fuj plava
Opet kažem, razlikovanje GSPa od privatnika je apsolutno najgluplja ideja koju sam pročitao ovde na forumu. Delimo javni prevoz koji mora da bude jedinstven i da funcioniše kao jedan sistem, a ovako bi zbunili ogroman broj ljudi. Ajde, nek bude i plava pa se nadamo da će u narednih par godina svi biti plavi i ćao. Ovo naravno uopšte nije bilo bitno sad, mislim da je trebalo da se sačeka otvaranje metroa i da se stvori nova slika prevoza u Beogradu. Ovako menjamo identitet, a sve ostaje relativno isto.

Malo sam pogledao History, za vreme Siniše Malog, Vesić bio gradski menadzer, autobusi su ofarbani u crveno, osim Solarisa koji su ostali žuti zbog garancije. Gradjani su na nekom glasanju odabrali crvenu boju?
Bilo je neko glasanje, ali mislim da je to bilo namešteno, Vesić je imao maniju kaldrme, starih fasada i fotografija grada u koji se doselio, pa verujem da je "nategao" da boja vozila opet bude "kao nekad".

Još je Bora Đorđević tamo 80-tih napisao neku pesmu o tom farbanju autobusa (crveno i zeleno) dok se sve ostalo raspada...
Da, veče pred anketu su poslali hordu botina da izglasaju crveno-belu šemu jer su i dalje imali mnogo trolejbusa i tramvaja u crvenoj, pa da ne moraju da se cimaju.

Da se razumemo, nije meni problem ta izglasana crveno-bela, nego što su pravili anketu da bi 1) je lažirali 2) opet sve vratili u staru crveno-belu.

Isto to su uradili sa anketom za Stari savski most, poslednje večeri odjednom horda glasova da se premesti na kopno i glumi kafić. Iako niko normalan to ne želi.

Sada imaju novi hir pa sve autobuse prebacuju u teget. Zato što su glupi, bahati i nesposobni i ne znaju kako više da naprave privid da nešto rade pa sad menjaju kolor šemu.

Бордо - беж.

Pogledajte prilog 214379

Фотографије у боји Ристе Марјановића.
Blago meni, uvek ima ko me čeka u niskom startu da mi kontrira.

Marjanovićeve fotogradije objavljene online su provučene kroz filter, u nedavno obajvljenoj knjizi je ista ova upatjlivo svetlija.
Upravo listam knjigu, na mnogim fotografijama su boje izgubile originalnu nijansu (ako su je uopšte ikada imale) što se vidi i na npr fotografisanim državnim zastavama i sl.

Screenshot (493).png

Screenshot (494).png
Screenshot (495).png

Screenshot (496).png

Sve su ovo nijanse crvene boje, tamnije ili svetlije, različito sunimljene i razvijene.
I niko nikada nije beogradse tramvaje i autobuse opisivao kao bordo-bež, već kao crvene. To jest, do danas, sad i ovde.

Za Vesićeve vladavine u gradu, izabrana je nijansa crvene koja je bila tamnija od one iz 80-tih - valjda na nju Šapić misli kada je poredi sa kioscima za "komunistički" hot dog koncept "fast food"-a (koji tranfer blama) i ta "Vesićeva" crvena nijsna je bila bliža ovo tamnoh predratrnoj, ali je i bila adekvatna po mnogo čemu, ... i mislim da je bio dobar potez, jedan od malobrojnih.

Прецењујеш своју важност мислећи да тебе било ко чека.

Свеједно, бордо - беж, или тамно црвено - беж.
То је била и некаква мода у том периоду..

454787957_515098401158244_3698765865394249917_n.jpg
TTC_PCC-type_streetcar,_in_original_maroon_and_yellow_livery,_on_Queens_Quay.jpg

69fb2690798df558b9b69aaa00adf052.jpg
s-l1200.jpg

Soller_Tram-20_PC-02.jpg

Poslednja izmena:
Vrh