Šta je novo?

Koling - Stadion, Banjica, Stari mlin,.....

E stvarno ima li naznaka da ce ovo poceti skoro da se gradi?
Zna li neko neku novu informaciju?

Odlaže se izgradnja Partizanovog stadiona
Petak, 11. maj 2007. 21:57

Uprkos gromoglasnim najavama o početku izgradnje novog stadiona, fudbaleri Partizana će i sledeće sezone igrati u istom "hramu" na kojem su igrali i do sada. Uprava crno-belih najavila da će na leto stadion u Humskoj 1 biti srušen i da će početi izgradnja novog, od toga ipak neće biti ništa.

"Kasni se sa dozvolama i ostalim rešenjima koje bi trebalo da nam daju grad i druge institucije, što je nekako postala uobičajena praksa u Srbiji, tako da pretpostavljam da ćemo i naredne sezone ipak igrati na sadašnjem stadionu", rekao je za "Večernje novosti" predsednik Partizana Nenad Popović.

Prvi čovek crno-belih ističe da se od projekta, da neko pogrešno ne shvati, ne odustaje.

"Ne napuštamo projekat, samo smo prinuđeni da ga odložimo. Novi stadion će biti izuzetno zdanje, od velike koristi ne samo za FK Partizan, već i za sve klubove unutar sportskog društva, kao i za grad i državu, jer je reč o jednoj od najvećih stranih investicija u Srbiji", naveo je Popović.

Kada je došao na mesto predsednika crno-belih, on je posumnjao da bi izgradnja novog stadiona mogla da počne već ovog leta. Tada su počele priče da se upravo oko ovog projekta prvi čovek Partizana sukobio sa Žarkom Zečevićem.

"Nisam u sukobu sa Zečevićem, mišljenja o novom stadionu i celom poslu nam se podudaraju, jedino što mislim da sam u proceni, kada bi sve moglo da se realizuje, ja bio realniji. Verovatno otud što dobro znam kako funkcioniše administracija u Srbiji. Dakle, novi stadion verovatno posle sledeće sezone", naglasio je Popović.

On je dodao da veruje da će do početka sledeće sezone na južnu tribinu uspeti da vrati najvatrenije navijače Partizana, čiji bojkot traje od 2005. godine.

"Kada naši navijači budu videli promene koje ćemo da naoravimo, i kada vide petogodišnji plan razvoja Partizana, siguran sam da ćemo na jesen imati pun jug. Grobari su strpljivi, očekuju promene, imaju razloge da budu nezadovoljni kada vide sve ove neuspehe, ali verujem da će se na početku sledeće sezone vratiti na stadion", zaključio je Popović.

(MONDO)

O tom stadionu se govori jos od neke '97 i svake godine kazu "evo sledece pocinjemo"

kad zeka i djunic privatizuju klub onda ce ga graditi shteta,iako navijam za zvezdu,ovaj poslednji projekat je prelep,a zvezdi treba neshto vece kao alianz arena :)

Investirati u stadion partizana je kao baciti pare u Dunav.

Odnosno, sa ovako maglovitim statusom klubova u Srbiji (sta je klub, ciji je klub, sta klub poseduje), gde se uprave menjaju iz dana u dan, i gde je velika sprega bivsih sportista, politike, tajkuna i "kontrtoverznih biznismena", ulaganje 400 miliona evra u vcelu pricu je ravno ludilu.

Svakako, iako sam zvezdas, Marazzi & Paul su uradili fantastican projekat za stadion Partizana i nadam se njegovoj realizaciji, koja opet zavisi od stvari koje daleko prevazilaze okvire FK Partizan.

U ovom Hotelu kod mlina ne bi odseo ni jedan dan.Lokacija hotela je po meni uzasna,izuzev ukoliko je npr. neki sajam,pa eventualno stanci da tu odsedaju.Zamislite samo taj pogled,s jedne strane ruglo BiGza i BiP-a,s druge Rusevine MUP-a,a tu pored vas autoput za lep san itd.Strasno!:mad:
Ambijent kakav se samo pozeleti moze,za hotel od 9000 kvadrata.

^^^pa gledaj malo dugorocnije. BIGZ je zasticnea gradjevina koja ce u narednih par godina da bude sredjena, BIP ce biti izmesten i to je vec zvanican stav novog vlasnika, iza toga ce se nalaziti nova centralna zeleznica stanica u Beogradu,a Cepter planira da u potpunosti revitalizuje industrijski kompleks prekoputa bulevara(pogledaj Vapa projekat u 'proposed')

Kad sve to uklopis vidis da mozda to i nije tako losa ideja. mada moram da se slozim da taj projekat kasni i da ce zbog poziciorianja drugih investitora u krugu(Plaza, MPC i drugi) mozda morati da menja namenu.

A za to sve ce trebati najmanje 5-10 god,mozda i vise.I da se BIP izmesti itd.,i dalje to nece biti neka primarna i primamljiva lokacija.Zaboravljate da ce preko puta na mestu MUP-a nici ogroman hotel(bar se nadam),blizi centru sa 5 zvezdica i na 10x boljoj lokaciji,tako da je po meni taj hotel na pogresnom mestu.Da budem iskren nema svako tako dubok dzep da odseda u takvom lux hotelu,pa i ne bi bilo lose da se negde u neposrednoj blizini napravi neki manji hotel.Mozda negde iza BelMedica,ako ima mesta(bar nece biti buke).

Lose procenjujes, prijatelje.

Stari mlin je biznis hotel sa tri zvezdice. Bed & breakfast fazon. Upravo mu je lokacija prednost u ovom slucaju (Zeleznicka stanica, autoput do aerodroma i Sajam ispod prozora).

A cak imajuci i to u vidu, KiD ti je lepo rekao, gledajuci dugorocno, ceo taj deo oko mostarske petelje ce totalno promeniti izgled. U krajnjem, mislim da Soravia ima ljude koji rade analize malo bolje nego mi sto blejimo po forumima.

Svakako si u pravu za prednosti Starog Mlina,ali imajuci u vidu neposrednu blizinu autoputa i zeleznicke stanice stvaram sliku jednog bucnog i neprijatnog ambijenta,koji bi izbegavali i poslovni ljudi.Prihvatam cinjenicu da njihovi ljudi daju bolje analize,ali mi nije jasno sta taj hotel trazi na takvom mestu.Ne nalazim nikakve zamerke takvim hotelima,koji su stavise dobrodosli i potrebni Beogradu zbog neprestane gradnje poslovnih prostora,ali po meni nije prikladno da to bude 50-ak metara od autoputa.

Cone":2ff196v9 je napisao(la):
Svakako si u pravu za prednosti Starog Mlina,ali imajuci u vidu neposrednu blizinu autoputa i zeleznicke stanice stvaram sliku jednog bucnog i neprijatnog ambijenta,koji bi izbegavali i poslovni ljudi.Prihvatam cinjenicu da njihovi ljudi daju bolje analize,ali mi nije jasno sta taj hotel trazi na takvom mestu.Ne nalazim nikakve zamerke takvim hotelima,koji su stavise dobrodosli i potrebni Beogradu zbog neprestane gradnje poslovnih prostora,ali po meni nije prikladno da to bude 50-ak metara od autoputa.
Hoteli blizu autoputa i železničke stanice nisu retkost, i to je hotel od tri zvezdice koje će, ne sumnjam, imati odličnu zvučnu zaštitu i klimatizovane sobe pa neće imati potrebe otvarati prozore. Ljudi koji će spavati tu neće ni osetiti da je tu autoput niti ih previše interesuje pogled napolju pošto i nemaju vremena za to.

Cisto da zacinimo malo ovu temu. Ko o cemu, baba o ustipcima :D

Đurić: Nisam Zekin, igraćemo na Marakani
Ponedeljak, 27. oktobar 2008. 10:37

Dragan Đurić je u subotu, na Skupštini FK Partizan, izabran za predsednika. Prethodno je bio "vršilac dužnosti".

U razgovoru za "Kurir" je izjavio da su mu dosadile priče da je "čovek Žarka Zečevića" i da se kao takav domogao funkcije u Humskoj 1.

"Treba jednom da stavimo tačku na tu priču vezanu za Žarka Zečevića. S njim imam korektan, ali ne preterano čest kontakt, i ta priča nema veze sa istinom. Nisam ja ni Zekin, ni Nenadov, Jokanov ili Ivanov čovek, ja sam samo svoj i ničiji više", kategoričan je Dragan Đurić.

Prvi čovek crno-belih je naglasio da za svoj rad neće imati materijalnu satisfakciju.

"U Partizan sam došao da pomognem, a ne da zaradim novac, i o tome nijednog trenutka nisam razmišljao. Kao predsednik radim volonterski i nemam nikakvih primanja, jer meni to ne treba".

Na subotnjoj promociji je jasno naglasio da je jedan od glavnih ciljeva izgradnja novog stadiona.

Đurić kaže da bi, kada dođe do izvođenja radova, Partizan mogao da igra evropske utakmice u komšiluku.

"To je projekat koji je Partizan odavno zaslužio. Mi imamo sve planove i samo čekamo odobrenje za početak radova. U toku izgradnje tog objekta ekipa će mečeve igrati u Zemunu, dok lično ne bih imao ništa protiv da evropske utakmice igramo i na stadionu Crvene zvezde. Naravno, bolje bi bilo da ekipe ugostimo na stadionu OFK Beograda, ali kako on ne ispunjava uslove, nećemo valjda ići u Beč", zaključio je Dragan Đurić.
Izvor: MTS Mondo

27. decembar 2008. | Izvor: B92, Sportski žurnal
Zečević: "Ne kupujem Partizan"
Bivši generalni sekretar FK Partizan Žarko Zečević, izjavio je kako ne namerava da kupi Partizan, kada se taj klub bude privatizovao.

Zečević je za "Sportski žurnal" rekao da akcije želi jedino u slučaju ako se budu delile bivšim zaposlenima u klubu. Zečević je izjavio i da je, iz razloga o kojima ne želi da govori, propuštena prilika da se počne sa izgradnjom novog stadiona i bivši generalni sekretar ’crno-belih’ smatra da do realizacije projekta neće doći u skorije vreme.

„Nemam nameru da kupim Partizan. Jedino želim da, ako se budu delile besplatne akcije, dobijem deo koji pripada bivšim igračima, funkcionerima i zaposlenima u klubu“, rekao je Zečević povodom spekulacija da namerava da postane vlasnik ’crno-belih’.

Bivši generalni sekretar Partizana osvrnuo se i ka nerealizovanom projektu novog stadiona Partizana, nagovestivši da su postojale opstrukcije zbog kojih do izgradnje nije došlo.

„U poslednje dve godine propuštena je velika šansa da radovi počnu. Projekat izgradnje nalazi se u Skupštini grada Beograda, nije realizovan, znam razloge, ali o njima ne bih javno da pričam“

Žarko Zečević smatra da izgradnja novog stadiona neće biti moguća u narednom periodu.

„Ne postoje izgledne šanse da se projekat o izgradnji novog stadiona realizuje u skorije vreme, svetska finansijska kriza reflektovaće se i na našu zemlju, biće teško izdvojiti novac za takav poduhvat“
извор Б92
линк http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2008&mm=12&dd=27&nav_id=336575

Jao Zeko, upropastio si mladost nama koji volimo Partizan... :rant:

Obecanja, lazi, obmane, svesno unistavanje kluba... ali neka, kad-tad ce se i Partizan i Zvezda iscupati...

Homer Jay":3fjg1ndz je napisao(la):
Stari mlin je biznis hotel sa tri zvezdice. Bed & breakfast fazon. ....
Kompleks stari mlin se projektuje da bude hotel sa 4+ zvezdice, sa konferencijskim salama i wellnes centrom

OK, moj post je od pre pola godina, i to su bile informacije koje sam tada imao. Prica se da ce hotel biti deo lanca Ibis, ali masinama na gradilistu ni traga, ni glasa.

Istina je da je sve bilo pripremljeno jos 2007. godine, ali kao sto se kaze papir uvek trpi promene. Naravno sad je malo i krizna situacija, svi su na cekanju da vide kako ce se dalje stvari odvijati. Nadam se da ce se projekat ostvariti i revitalizovati taj deo grada, jer je stvarno sablasno kad se prolazi nocu pored Starog mlina. Cak sam se i iznenadio kako pojedini ljudi ga i ne primecuju, jer je trenutno u senci objekta BIGZ-a.

Koling je izgleda preuzeo projekat na vrhu Miljakovačkog brda, naselje "Miljakovačka Šuma"... odatle će se pucati fenomenalan pogled, levo se vidi Košutnjak, desno Dedinje i Banjica, a pravo Novi Beograd... sa druge strane se odlično vidi Avala, kao i Manastirska šuma...

Evo slike rendera sa table, kao i informacija...

294sy7t.jpg

A evo i trenutnog stanja...
29lbgaa.jpg

Našao sam i rendere na njihovom sajtu, pa prilažem...

Miljakovac_1.jpg

Miljakovac_2.jpg

Evo i više informacija sa njihovog sajta:

Na južnom obodu kompaktne gradske teritorije Beograda, naslanjajući se istočno na Vukasovićevu ulicu i naselje Miljakovac II, na neizgrađenom zemljištu od oko 20 ha, od kojih 3 ha pripada Kompaniji KOLING, planirana je izgradnja potpuno novog stambenog naselja „Miljakovac III” kapaciteta oko 40.000 m2.

Lokacija za izgradnju ovog naselja ima odlične prirodne potencijale: nalazi se na izvanrednoj padini sa otvorenim vizurama prema Avali i Manastirskoj šumi. Sa istočne strane lokacije je zelenilo uz regulaciju Jelezovačkog potoka, sa južne je Manastirska šuma, a sa severne strane je planirani sportsko rekreativni centar (sada zelene površine) koji će, po realizaciji, povećati atraktivnost naselja.

U toku je izrada planske dokumentacije.
Ko je pametan, kupiće stan ovde, a ne u Belvilu. Šteta što ja neću biti u tržištu još par godina, a i imam veće apetite... :)

Lepo deluje i sve čestitke arhitekti koji je pravio render jer je ovo jedan od boljih na domaćem tržištu. Ono što mi se sviđa kod zgrada je što napokon nema u prizemlju bilo kakvog komercijalnog sadržaja, što je mana mnogih zgrada koje se prave po gradu (ne može biti ispaltivo da svaka zgrada na potezu ulice od 3 kilometra ima komercijalni prostor u svom prizemlju). Nadam se da će i druge zgrade na tom potezu biti odgovarajućeg izgleda i kvaliteta. :kafa:

Fenomenalna zgrada!Lokacija je slicna kao moje zgrade na brdu na Zvezdari,moze li neko ako nije problem da mi oznaci njenu lokaciju na satelitskom snimku?Hvala unapred :)

Ja bih pre da kupim stan u belvilu pa makar bio i bezveze nego na miljakovcu.
Location matters :) a inache projekat je dobar.

Slazem se, location matters, zato bih ja uvek pre kupio stan na Miljakovcu. Isto vremena do centra kao od Belvila, a mogu da disem, i deca imaju gde da mi se igraju. No dobro, svako ima svoj ukus i po tome deluje. :)

Prosnjuracu jos sta se desava na ovom projektu, pa cete videti i foto update, ako nesto urade...

Vrh