Šta je novo?

Koji je poslednji film koji ste pogledali u bioskopu?

Somi303":1x43058j je napisao(la):
Планирам да гледам "Невероватног или чудесног Спајдермена", јел гледао неко?

Nadam se da ćeš ga pogledati u bioskopu. ;)

Хвала, али не хвала :D Кад сам чуо глас.. идем ја :laugh: Колко сам видео у трејлеру, све почиње из почетка, што је мало глупо. :rolleyes: Било би боље да су наставили, али нема везе. Све што изађе из МАРВЕЛА је врх! :D

U jednom od beogradskih bioskopa (u tržnom centru blizu Brankovog mosta)
sam juče odgledao film Hobit.

Zamerke: slika sa naočarima izgleda zatamnjeno, kao da sam u mračnoj bioskopskoj sali stavio naočare za sunce.
Kada skinem naočare, iako je slika "razdešena" zbog 3d efekta, vidi se da su boje mnogo življe, jasnije, i slika svetlija i jasnija.
U mnogo trenutaka sam se osećao kao da gledam neki divx.
Često se događalo da se slika zamuti dok su scene koje prikazuju prirodne predele.
Nisam sedeo baš skroz bočno pa mislim da nije bio problem u poziciji.

istrošile su ti se baterije u naočarima. trebao si da tražiš druge.

Хобит је (мени) фантастичан. наравно, нисам га гледао у 3Д (кад год сам гледао нисам видео неку разлику, а само ме болела глава и очи, а још сам и ћорав). обавезно га погледати

A jesu li ga prikazali u HFR-u ili su ga konvertovali u niži FR?

Mislim da bi to jedino trebao da primetiš u nekim "akcionim scenama", trčanje, borba, brz galop ili sl., gde ne bi trebalo da bude onog zamagljenja.

@Aleph

Misliš na 48fps vs 24fps?

Ako misliš na 48fps, nema kod nas mogućnosti za puštanje takvih filmove. Ovi iz DeltaCity-ja se hvale kao da imaju opremu, ali nemaju odgovarajući primerak filma (verovatno samo mrse m*da). Tako da, kod nas samo 24fps, a najbliža 48fps projekcija nama je u IMAX bioskopu (Zagreb).

@Johnny

Primetio bi razliku itekako. Pojednostavljeno - sve scene su tečnije i prirodnije. Bukvalno drugačiji doživljaj filma. Nekima smeta, nekima ne... ali ako filmovi u tom broju frejmova zažive, videćemo u skoroj budućnosti da l' valja ili ne.

:shock:

Ako pitaš mene, da, to pitam.

Koja smo mi rupa... :shok: Pa ni to nemamo!

A reci mi, sada kada oni budu to izdali na DVD-u i BluRayu, na kakvom ćeš televizoru ti to moći da gledaš na HFR-u? Dobro, ima ih sada s 3D tehnologijom, već godinama, ali me zanima zapravo da li će ti DVD-ovi i BluRayevi biti narezani u tom formatu? Nekako zapravo ne vidim zašto ne bi.

Na istom kao i do sada, jer se samo duplira broj frejmova (u slučaju sa Hobitom). Jedino ako pređu granicu od 60fps, onda zbog osveženja slike (obično je 50/60Hz na masi LCD televizora) biti problema jer tv neće moći više da prikaže.

Biće sigurno narezani sa većim ''frejmrejtom''. Ujedno, nije to nikakva ''nova tehnologija'', jer sve ostaje isto, samo se dodaju među-frejmovi/slike i sve izgleda tečno u odnosu na film sa manje frejmova/sličica u sekundi.

broj frejmova/sličica u sekundi = fps

edit: gramatika

Pa da, ja sam to i mislio, dok me ti nisi zbunio činjenicom da za bioskopske sale za takvu vrstu izmene slika treba drugačiji projektor. Mislio sam da to zavisi samo od medija na koji je nešto narezano i načina, a ne od krajnjeg projektora.

Poslednji film koji sam gledao ubioskopu je domaći film "Led", rediteljke Jelene Bajić - Jočić.
Filmom sam oduševljen. Radnja filma je životna a poslednjih godina sve više aktuelna. Zapravo, prepliću se dve teme koje ne mogu jedna bez druge. Glumačka postava nije mogla da bude bolja. A muzika! Muzika tako ide uz film i uz priču, kao da su jedno. Ujedno, davno nisam gledao tako dobar domaći film. Neki kažu da nije ništa posebno ali ga oni nisu razumeli. A trebalo bi!

Da li je neko gledao 3D projekciju u bioskopu Fontana? Imam nameru da odgledam Hobita u 3D, u početku sam planirao da to obavim u Ušću ili Delta City ali kako mi je Fontana u komšiluku i zbog apela nekih forumaša ovde da damo svoj doprinos jednom od retkih bioskopa koji su preživeli kriminalne privatizacije reših da počnem da sve češće svraćam tamo. :)

Pa me samo interesuje kakve su im 3D projekcije, ako nisu zadovoljavajuće pogledaću ga u 2D nije mi problem.

koje su uopste cene karata u fontani? vidim da su im utorkom promo cene

@Bivis:

Ako si gledao neki 3D film u Tuckwoodu, Rodi ili 2. sali Doma Sindikata, onda znaš kakav je kvalitet. U pitanju je Dolby 3D i sasvim je bazičan sistem, ali i takav je bolji (u doživljaju, ne tehnološki) od XpanDa u Ušću. Slika je pristojno svetla i oštra, a to je najvažnije. Možda je za nijansu manje duboka (nisam merio, to kažem samo odokativno i zato što je u pitanju tehnički najjednostavniji sistem).

E, sad, drugo je pitanje da li "Hobita" uopšte treba gledati u 3D? Moguće je da sam ja jednostavno to veče bio indisponiran ili sam počeo da ostajem hladan na 3D, tek mislim da ću ga pogledati još jednom i kao 2D. Ipak su mi od dubine i efekata mnogo važnije oštrina i boje, a to se uz naočare, pa i uz sistem koji najmanje zatamnjuje, ipak gubi.

Nemoj moje reči da uzimaš kao Sveto pismo. Nekome je 3D "Hobit" super, nekome nije. Sto ljudi, sto ćudi. :)

operic":ghyq0ulz je napisao(la):
koje su uopste cene karata u fontani? vidim da su im utorkom promo cene
Mislim da je utorkom 150 din, bar je tako bilo kad sma poslednji put bio. Ali svakako proveri telefonom.

A 3D nisam gledao u Fontani pa ne znam kako je.

MilisaV":1q8hnat0 je napisao(la):
istrošile su ti se baterije u naočarima. trebao si da tražiš druge.

Nisam siguran da je ovo razlog. Kad god sam gledao 3D u Ušću(doduše, samo sam tamo i gledao 3D) uvek su boje bile "ugašene" i baš ovako kako je Bata objasnio.

Još uvek nisam siguran da li je to ograničenje tehnolgije za 3D u Ušču, generalno ograničenje za 3D ili ovi u Ušću ne znaju to da podese kako valja.

Možda ima neko ko je išao u više različitih bioskopa i gledao 3D može da da ovaj odgovor.

Svi se žale, ne žali se samo Bata.

Možda da im napišeš pismo:

Vrh