Šta je novo?

Kobilica broda

Laki8

Novice
Učlanjen(a)
13.08.2022.
Pohvaljen
3
Poštovanje svima!
Trebam savet….završavam jedrenjak od 10m koji je započeo moj deda pre više godina!
Peraja tj balast broda je 1000kg i treba da ga pričvrstim za brod i hermetički obezbedim! Balast je u donjem delu sa kalupom ispunjenim olovom a ostatak drvene grede i naravno narezane šipke koje ulaze u brod i iznutra se pritežu! Balast nije tretiran nikakvim zaštitama(golo drvo)! Tokom godina drvo se rasušilo i pojavilli su se i procepi u drvetu!
Šta mi je činiti da popunim te fugne(procepe) i kako dalje tretirati peraju da bi bila zaštićena i hermetički pričvršćena za brod!
Hvala unapred na savetima!!!!
487354AC-1534-4931-8580-45ACC3BA046F.jpeg

ivchonny

Higher intermediate
Učlanjen(a)
19.05.2017.
Pohvaljen
2.335
Poštovanje svima!
Trebam savet….završavam jedrenjak od 10m koji je započeo moj deda pre više godina!
Peraja tj balast broda je 1000kg i treba da ga pričvrstim za brod i hermetički obezbedim! Balast je u donjem delu sa kalupom ispunjenim olovom a ostatak drvene grede i naravno narezane šipke koje ulaze u brod i iznutra se pritežu! Balast nije tretiran nikakvim zaštitama(golo drvo)! Tokom godina drvo se rasušilo i pojavilli su se i procepi u drvetu!
Šta mi je činiti da popunim te fugne(procepe) i kako dalje tretirati peraju da bi bila zaštićena i hermetički pričvršćena za brod!
Hvala unapred na savetima!!!!
Pogledajte prilog 143069
Mislim da ti je najbolje da savet potražiš na nekoj od FB grupa "Planeta Kotor" "Volim Boku Kotorsku" i sl. Verujem da ima neko od meštana ko bi znao da ti da savet.

boca-ica

Expert
Učlanjen(a)
02.04.2010.
Pohvaljen
4.722
Epoksil je čudo za svaša nešto a dobro se pokazao primenom u nautici .... a ima mogucnost dodavanja raznih adetiva čak i kao zaštita od UVa
😀

БГ:ВОЗ

Intermediate
Učlanjen(a)
05.11.2021.
Pohvaljen
540
Нека синтетичка смола би могла најбоље да заштити ово дрво.
А и рупе се могу попунити опет сличним саставом.
Има и других варијаната, као крпљење дрвета дрветом.
Лабаве делове причврстити ако је могуће неким завртњем/ексером.
Ако не, онда прилагодити дрво, па опет покушати.

Vrh