Ne gundjam sebi u bradu, javno kazem da ih nabijem sve!
Cistio sam ispred svoje zgrade, cistio sam na selu... Ja jesam na Banovom brdu, ali mi je ipak Kosutnjak par kilometara daleko, ne mogu ni da vidim, ni da znam da nije ocisceno. Kada sam video u kakvom je stanju staza, izneo sam svoje nezadovoljstvo ovde. Ni na Adi niko nije prstom mrdnuo, ali tamo bar ima dosta kafica pa je ocisceno ispred njih, ali biciklisticka staza je isto u snegu i ledu u potpunosti. Ada i Kosutnjak su mozda i dva najpopularnija mesta za rekreativce u gradu, ako vec grad nije sposoban da ocisti svaki cosak, posle prilaza bolnicama, skolama, vrticima i slicnim ustanovama, mislim da je ciscenje jedne trim staze minimum koji bi trebali da urade.
Kada bi svako i uredno ocistio ispred svoje zgrade, uvek ce ostati povrsine koje ni pripadaju nijednoj zgradi, bas kao trim staza. Isto tako u Pozeskoj je ocisceno ispred radnji, ali postoje radnje koje su uvucene i onda je gore na glavnoj pesackoj trasi cist led (ispred kineskog trznog centra itd.). Valjda i grad ima neku obavezu da nesto uradi i ocisti.
Ok, slazem se da se treba organizovati i sve to stoji, ali to ne znaci da ih ne treba nabijati na onu stvar. Najbolje bi bilo da smo organizovani i da i brinemo o javnim povrsinama i sve im po spisku istovremeno, ali posto nismo, valja bar ovo drugo. Ili da zatvorimo i teme kao sto su ,,Ko im ovo dozvoli’’ , ,,Bahato parkiranje...’’ jer eto, sto se mi ne organizujemo kad znamo kako je nego samo kukamo na vlast.
Naravno, trim staza je najmanji problem tu jos, ovo mi je bio zgodan nacin da iznesem nezadovoljstvo zbog situacije u celom gradu.
Јавно комунално предузеће „Београд-пут” уклања снег и лед са коловоза у улицама првог приоритета два до четири сата по престанку падавина и улицама другог приоритета у року од 48 сати по престанку падавина.
Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа” чисти снег и лед са пешачких зона, пешачких прелаза и пасарела, јавних степеништа, тротоара ширих од пет метара, тротоара испред пешачких прелаза, пролаза и уличних сливника.
ЈКП „Зеленило – Београд” чисти снег и лед са пешачких стаза у парковима и са тротоара око паркова. „Паркинг сервис” уклањаће снег са јавних паркиралишта по приоритетима
„Београдски водовод и канализација” чистиће сливнике и сливничке везе, „Погребне услуге” задужене су за стазе на градским гробљима, а Дирекција за јавни превоз надлежна је за организацију уклањањања снега и леда са најпрометнијих стајалишта јавног превоза
Инвеститори и извођачи радова организују чишћење тротоара и пешачких стаза који се граниче са површинама на којима се гради. Обавеза је и свих грађана, тачније физичких и правних лица, да чисте снег и лед испред својих зграда ако су тротоари широки до пет метaра.