Šta je novo?

King's Circle Residences [Stambeni kompleks | 48 000 m²]

1000044117.jpg
1000044116.jpg

Da li neko ima i formaciju kolika je prosecna cena m2?

Gledam njihov sajt i veliki procenat stanova je prodat ili ih nisu sve odjednom pustili u ponudu.

Vidim sad da oni imaju dve varijante fasade, a i za ove izbačene elemente na uglu ka Svetozara Markovića.

1000274435.jpg

A ovo je na ogradi gradilišta
1000274436.jpg

Odmaraliste za stotine golubova.
Mislim da to moze da se resi sa onim elektro-teralicama za ptice sto se koriste na aerodromima. Video sam cak i na KP da se prodaju elektro teralice za golubove i druge ptice za stambene objekte. U suprotnom bice jako tesko da odrzavanje cistoce tih delova fasade i trotoara ispod, sa verovatno bezbroj situacija kada bi na nekom prolaznika pao golublji izmet na glavu

To ti je onaj trend na Zapadu na šta mnogi otkidaju. Ili staklenjak koji okružuje originalnu zgradu ili deo zgrade i tako je ulepšava ili je samo zid prednje fasade sačuvan a iza njega staklenjak.​

Od starta valjaju dve verzije rendera, još na prvoj strani ove diskusije kad su okačeni zvanični renderi može da se vidi razlika u fasadi na uglu Kralja Milutina i Kralja Milana. S obzirom na to da je jednostavnije i jeftinije za izvedbu, kao i na to da je mnogo češće vidljivo na samom sajtu, mislim da je ova jednostavnija verzija gde se ove "rešetke" ne dodiruju izvesnija kao konačno rešenje.

Ono što je svuda po marketingu:
v1.jpg

Ono što će se na kraju izvesti:
v2.jpg

Lično mi je interesantnija ova marketing verzija gde ta rešetka lebdi na ćošku. Ima više smisla i deluje kao kompletiran objekat, ovako bez toga mi izgleda kao da je deo zgrade srušen u bombardovanju.
Ali, ono što mi je još bolje je što je ova marketing verzija fasade takođe poslužila i za zvanični logo celog projekta, a na kraju će taj, doslovno najreprezentativniji deo projekta da ostane mrtvo slovo na papiru, odnosno mrtav render na ekranu.

v3.png

Sad gledam na katastru, koliko vidim otkupili su sve stanove u onoj zgradi uz NBS.

Na parceli 1040/1 NBS ima pravo koriščenja, a na 1038 Maison Royal i Republika Srbija imaju svojinu srazmerno površini posebnog dela. A gledao sam pojedinačno stanove i sve je Maison kupio. Tako da ih praktično ništa ne koči da je sruše.

1000279090.jpg

• Sviđa mi se
Reagovanja: h2o
Vrh