Šta je novo?

Kineski tržni centar (Eurasia Trade Center) [ Tržni centar | 30 000m² ]

Smislili se da počnu da rade svoj posao. Još kad bi to bila redovna praksa a ne samo ovako “kampanjski” i kroz razne “akcije” gde bi nam bio kraj.

Drugi deo se otvara u junu. Bas se oduzilo.

Објављен је 04.10.2025. "Јавни увид у Нацрт измена и допуна ПДР подручја уз Виноградску улицу, са саобраћајном везом до аутопутске обилазнице...."
https://www.beograd.rs/cir/gradski-...e-opstine-Novi-Beograd-i-Surcin-III-faza.html
синхрон план.JPG
легенда за синхрон план.JPG

к.п. 7039
к.п.7039.JPG

Ako sam dobro pročitao euroasia je investitor puta koji povezuje centar sa putem tj obilaznicom nbg surčin

Zar im nije grad obećao da to finansira?

I kakve veze ima blok 22 sa ovom deonicon i Kineskim tc?

Poslednja izmena:
Ako sam dobro pročitao euroasia je investitor puta koji povezuje centar sa putem tj obilaznicom nbg surčin

Zar im nije grad obećao da to finansira?

I kakve veze ima blok 22 sa ovom deonicon i Kineskim tc?
Mislim da grad nema novca da finansira bilo šta trenutno, da ne pričam o hroničnom nedostatku radne snage i mehanizacije jer su svi resursi angažovani na Expo-u i stadionu. Ko zna kakva su to prebijanja izmedju Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i Eurasia centra.

Da i meni nije bilo jasno kakav se to blok 22 spominje. Pretpostavljam da je to neke celina definisana PDR-om, pa je tako nesrećno nazvana blok.

Da i meni nije bilo jasno kakav se to blok 22 spominje. Pretpostavljam da je to neke celina definisana PDR-om, pa je tako nesrećno nazvana blok.
Mislim da su mislili na blok 72 ali imaju tamo gomilu nestrucnih ljudi koje mrzi i da ubodu na mapi lokaciju i vide na googlu gde je.
Osim toga na slici ima ljubicasta zona u kojoj crtaju gde se ovo sve radi a ne poklapa se sa drugim slikama. Ta ljubicasta zona koju su obelezili je objekat B trznog centra koji polako pocinje sa radom a stoji da ce se tek graditi, takodje Jurija Gagarina stoji u nemogucoj poziciji.

Tako da dokument ima barem 5 gresaka, ne vidim poentu onda takvog.

Ma stvar je vrlo prosta, sta se lozite, dakle Kinezi su kupili jos par parcela izmedju bloka B i ulice Nova 15, parcele broj 5591/3/4/5/6/7... i to je to.

Jasno je, pogledao sam dokumenta da su kupili par parcela, ali jako lose obelezeno i cak pogresno na vise mesta.

Vrh