Šta je novo?

Kej uz Mirijevski potok

Део потока који је могао да добије кеј је одавно каналисан. Под ведрим небом је остао онај део потока који тече кроз дворишта у делу дуж Малог Лесковца.
 
Najveca parkovsko blokovska povrsina na Zvezdari,nalazi se u Mirijevu,prostor u zaledju Poste i belog trznog centra.
Tu je 80-tih,postojala ideja da se napravi jezero,koje bi dobijalo vodu iz potoka,kao svojevrsna atrakcija i mesto za setnju i odmor,medjutim,preovladalo je misljenje da ce se nastaniti komarci,pa se od toga odustalo.Zato je ta povrsina ostala prazna i netaknuta.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=900853#p900853:2n93ihlm je napisao(la):
dekirs » Ned Nov 21, 2021 10:44 pm[/url]":2n93ihlm]Koliki je deo sto pripada Paliluli ne racunajuci mali leskovac posto kontam da bi ga tu zacevili moraju da isele rome?
Ako sam dobro razumeo do 7. Gimnazije je zacevljen, ostaje onda taj deo od gimn do NISove pumpe..
Ja sam cuo skoro da Palilula ne izdaje gradjevinske dozvole dok potok ne bude zacevljen, a opet s druge strane niko ne spominje sredjivanje tog dela uz Bulevar..
Pa Paliluli pripada sve što nije zacevljeno do sad, od MOL pumpe pa do ulivanja u rukavac.

Tačno je da Palilula ne izdaje više dozvole i čuo sam da planiraju to veoma skoro da srede jer je ogroman pritisak da se Romi isele i krene sa gradnjom tu. E sad to "veoma skoro" može da bude veoma relativno za Palilulu, naročito imajući u vidu da se i dalje nastavljaju hapšenja zbog raznoraznih građevinskih p*zdarija... :violina:
 
Ne znam kako je resen prostor gde su romi, kapiram da su vecina kuca nelegalne na državnom zemljistu? Tu negde kod Malog Leskovca treba i stanica metroa da bude ako sam dobro skontao?
Verujem da ce onda i Palilula krenuti da zacevljuje potok a ako je vec toliki pritisak da se krene sa gradnjom, ne bi me čudilo da postave nekoga po sluzbenoj duznosti iz sadasnje vlasti, bar da potpisuje gradjevinske dozvole :D
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=901485#p901485:1j5j7cdq je napisao(la):
dekirs » 23 Nov 2021 21:05[/url]":1j5j7cdq]ne bi me čudilo da postave nekoga po sluzbenoj duznosti iz sadasnje vlasti, bar da potpisuje gradjevinske dozvole :D
Pa to su upravo radili ovi uhapśeni.
 
Pa znajuci sadasnju vlast nekome su se debelo zamerili dok su pohapseni. Ne verujem da bi tek tako hapsili "svoje" ili je to samo predstava i imaju neki drugi cilj.
Sto se tice roma i iseljavanja verujem da ce na tom delu graditi neka firma bliska vlasti, zato sam mislio da ce potpisivanje dozvola biti samo formalnost.
Cudi me da do sada niko nije stavio sapu na taj deo grada.
 
Metro ce biti ispod najveceg parka na Zvezdari,nema veze sa Orlovim sokačetom,gledajući po mestu gde su busili tlo za ispitivanje.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 
Koliko videh u budzetu za Bg nema stavke o ucevljivanju potoka, kapiram da im nije prioritet. Ako nista bar su ga ucevili u potpunosti u delu koji pripada Zvezdari.
 
Da li ovo samo ja vidim nove centre po periferiji 😄 Na mestu autobuske stanice i servisa. Spojeno sa Adom Hujom.
 
GSP Saobracajni pogon Karaburma

1647007918825.jpeg
 
Хмм, искрено се плашим да ако икада тај погон да ће ту нићи стамбене зграде.
 
Pa ako na mestu svih pogona dignu stambena naselja, odosno kolektivno u pešake i / ili vozače privatnih kola. :)
 
Toм делу града свакако фали центар, трг, мада мислим да исти буде оформљен са друге стране Вишњичке, ка Дунаву и Ади Хуји.
 
Mislim da je cak i park bolje resenje od klasicnih stambenih zgrada, lokacija je vrlo centralna za Karaburmu, moze se povezati sa Adoj Hujom. Tu se Mirijevski potok uliva u Dunav, sto bi isto tako moglo da se istakne. Mozda bi cak jedan poslovni soliter mogao naci mesto na ovoj lokaciji, ali da postoji i "prazan" prostor poput platoa.
 
Naravno da bi nikao stambeno poslovni blok na toj lokaciji.

Isto kao i na garaži NBG, kao i na drugim mestima koje se postale deo stambenih naselja.

Na sreću, ili na žalost, nema šanse da se neki pogon uskoro izmesti.
 
Vrh