Ne postoji plan za tu trasu od gradske bolnice do Milana Rakica.Imace da se rusi sto se tice Dragoslava Srejovica,mada ne preterano jer je plan donet pre 2-3 godine i prakticno celo prosirenje ce biti sa strane sa koje je Zvezdarska suma,a ne kuce.Takodje,mislim da su sve kuce nelegalne jer su dizane nelegalno od 1960tih a neke i 1990tih.Sigurno je lakse srusiti 10 legalnih nego ekspropiasiati jednu legalnu.
Kod Milana Rakica je problem u radnickom naselju koje se celo mora srusiti po planu koji je donet radi izgradnje nove okretnice trolejbusa.U gospodara vucica ima duplo vise kuca da se rusi da bi se prosirilo na potrebnih 2+2 trake,a i treba racunati na to da se raskrsnica bulevara sa gospodara vucica treba nekih 10-20 metara treba izmestiti ka Ustanickoj i napraviti kruzni tok(ako je verovati planu).
Slazem se da je nagib uzasan,mozda tunel jednog lepog dana naprave,mada to ce biti uzasno komplikovano i skupo zbog razloga koje si naveo.
Preko Milana Rakica zvuci logicno,ali si prevideo da nece smeti da se siri ulica jer je tu osnovna skola,sportski centar i studentski dom.Tamo ima vise lezecih policajaca pa su opet nesrece relativno ceste.
Izvlacenjem saobracaja iz Mirijeva preko Cingrijine bi bilo uzasno jer dimitrijala vec postaje zagusenija,a tek kada se izgrade sve zgrade od nadvoznjaka ka sadasnjoj okretnici situacija ce postati uzasna.
Ja sam za to da se spoji cingrijina sa Milana rakica i to sa 1+1 tek kada se izgradi obilaznica(da tranzit ne bi isao tuda) i metro kroz bulevar,jer ce samo doci do zagusenja tog kraka.To prosirenje je razmatrano u sklopu sa izgradnjom UMP-a od pancevackog mosta do autoputa,a posto to nece skoro samo bi nastao haos...
Izvini na duzem postu