Šta je novo?

Karađorđeva ulica

Овде није ништа урађено од прошлог пута:

Леп, широк тротоар ће променити на боље изглед овог дела улице:

Овде ће, рекло би се, направити прилаз лагумима у брду:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=702300#p702300:g8ponhpb je napisao(la):
Саша » Sun Jan 26, 2020 2:52 am[/url]":g8ponhpb]

Овде ће, рекло би се, направити прилаз лагумима у брду:

Što nisu ovi što grade hotel kupili i ovu baraku, baš ruži ceo ovaj niz, verovatno vlasnici tražili previše ili postoje imovinsko-pravni problemi. Ne bi me čudilo ni da je u vlasništvu grada kao mnoge druge barake i zapušteni placevi po gradu.

Biće ovo fino, baš velika promena u odnosu na staro stanje, samo gorak ukus ostavlja dosta loše rešenje za saobraćaj i bezobrazno razvlačenje sa radovima. Sad ispada da ni prostor ispod mosta ni deo ka reci nisu deo ovog projekta i tih rokova.

Karadžordževa bifor
Untitled.png

after

Sad sam pogledao info u katastru za ove rupe u nizu.

Ovde je zanimljivo Mona suvlasnik, tako da će vrlo verovatno tu na kraju da nikne neki hotel kad oživi ovaj kraj nakon završetka radova.
Pogledajte prilog 4
Pogledajte prilog 3

Ovde vlasnik nije ni utvrđen tako da suštinski je zemljište u vlasništvu države/grada.

Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1

Ona baraka gore je bila još u zemljišnim knjigama i tu je vlasništvo čisto koliko vidim, tako da je verovatno problem bio dogovor. Samo mi nije jasno oko ovih zabeležbi kulturnog dobra, zar je ovo ruglo stvarno pod zaštitom? Onaj prolaz koji sređuju je u stvari na istoj parceli.

Industrija bar se raduje sad će postaviti stolove napolje, unutra i jedva ima mesta.

Opet ove grisine od stubica.

"Ugostitelji" ce ovo videti kao laku metu.

Ja sam za one protivtenkovske koji substandard oko Kneza i na Toplicinom sa strane kafane Prolece.

Šta je u planu da se stavi na ova mesta gde su gomilice peska?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=702389#p702389:85cyiltv je napisao(la):
bullwye » 26 Jan 2020 15:40[/url]":85cyiltv]ponovo grafiti na zgradama...boze kakav smo bedan narod.
Fotografije sa grafitima, tamo gde je fasada uređena, su sa Google street view.

Виде се мањи графити и на сређеним фсадама. Једна од нижих зграда у Карађорђевој има на калкану ужасни велики графити који се види са Косанчићевог. Сад да видимо Весића и Чистоћу на делу са уклањањем графита.

Ti (ko god da si)... koji si se zainatio da ovu jadnu gospodsku kucu na adresi Karadjordjeva br. 7 palis i palis i sada rusis...stavi prst na celo i zamisli se KO si STA si i KUDA si krenuo. Ova za tebe poprilicno vremesna gospodja koja se zove arhitektonsko delo i koja je tu jos od 1889. godine (kada ti ni dedovi jos nisu bili u planu) i koju je licno projektovao poznati arhitekta Konstantin Jovanović za tebe treba da bude pojam makar respekta i ka njoj i ka ljudima koji su u njoj stanovali do 2. svetskog rata.

Ako imas makar trunku morala, dostojanstva i pismenosti, ti ove stare namucene zidove neces rusiti. A ja ti nepoznati podizvodjacu, izvodjacu, investitoru, sta god da si eto dajem i mali nacrtni gabaritni predlog (skicu), kako da u isto vrme ocuvas ove stare zidove i da dobijes ono sto ti i najvise zelis - profit i nove kvadrate, a ti nastavi dalje - eno malo nize se zida Hotel Porto, pa se vidi sa komsijom na kafi.

Ne moras da se zahvaljujes, samo stani da radis to sto si zapoceo...ako vec nije kasno.

Ево у каквом је стању та кућа сада :

Унутрашње двориште и дворишна страна исте куће:

Ова зграда којој поправљају кров је, кажу, она која је последња горела, за разлику од оне на горњим сликама, која је горела прошле године и за коју кажу да су је запалили Цигани дивљим руковањем струјним кабловима:

meni je i dalje neverovatno da zgradu na cosku Pariske i Karadjordjeve jos nisu obnovili... pa ona ulazi u kadar SVAKOM turisti na Kalemegdanu... moraju se prioriteti sredjivanja fasada pod hitno uskladiti

a zanimljivo da se bas ispred buduceg hotela liju betonski parapeti za nekakve zardinjere..ko li to placa?

Zapravo, da se ta zgrada na uglu Pariske i Karadjordjeve sredi, bila bi isto toliko ružna kao i sada.
Tu bi morali da menjaju stolariju svuda i da skidaju klime i ovo fejk zelenilo na prizemlju itd. Samo bi bez veze trošili naše pare a suštinski bi zgrada ostala ružna.

Krajnje je vreme da se zna sudbina ove kuce, ali po fotkama ne izgeda kao da ce tu ista ostati ocuvano.

Неко се намерачио на цео плац у Карађорђевој 7, зато је прво горела зграда до улице летос, а сад ова у дворишту.

Standarno.

Svaki plac interesantan investitoru pre toga ga zapale par puta a onda ga otkupe po nekoj mizernoj ceni.

Vrh