Kailan
Advanced
- Učlanjen(a)
- 24.08.2015.
- Pohvaljen
- 10.793
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742418#p742418:3d8npo09 je napisao(la):Bender Rodriguez » Сре Мај 27, 2020 8:04 am[/url]":3d8npo09]Nešto što sam napravio pre par godina. Doduše ne zbog uvođenja kamera nego na temu nadzora na internetu, društvenim mrežama, mobilnim uređajima i uopšte ličnim aparatima. Al nije daleko od teme.
Приватне компаније немају ни де факто ни де јуре моћ да ме бацају у тамницу, кажњавају, говоре шта смем да радим са својим животом а шта не, повређују, убију, украду (заплене) личну имовину, униште личну имовину, забране ми да се бавим одређеном делатношћу од које живим и униште ми извор прихода (невезано за њих саме) итд. итд.
Када Гугл буде могао ишта од тога да ради и имао оружану силу да то спроводи онда ћемо моћи да поредимо та два. До тада ово је класична false equivalence logical fallacy тј. бедни покушај релативизације чињенице да најмоћнија организација на територији Србије која себе назива републиком све више користи технологије које им омогућавају контролу над народом коју ни највећи диктатори у историји човечанства нису имали и у томе уопште није усамљена на свету, напротив.
Човечанство се превише опустило и заборавило да грађанске слободе (мишљења, делања, привређивања, поседовања итд.) нису гарантоване него историјски крваво изборене привилегије које врло лако могу бити укинуте ако их народ не буде бранио. А са оваквим технологијама централизованим у рукама држава све мање ће имати моћ да их брани.