Šta je novo?

Kamenička ulica

Jedno vreme su je neki ljudi zvali ''Kamenjarska''. Treba da se vrati ta praksa.

Uh strasno stranci ce da vide ulicne prodavce. Daj to da pobijemo, hapsimo...

Taj deo grada ce ceo morati jednom da se rekonstruise tj. rusi, tako da neka polovicna resenja u vidu eskalatora nicemu ne sluze...

То важи за 90% града, како год, то можда тек за минимум 30 година и то ако буде неко економско чудо

_20210503_174036.JPG

Да ли је могуће да они непрестано раскопавају ову улицу??? Топловод, канализација, водовод, степенице... Сваке године по 5 пута?

IMG-20211117-121847.jpg

Очигледно имамо доброг менаџера града који координише рад комуналних служби :)

Možda su počeli pripremne radove za onaj tunel koji su nam obećali. :)

Računajte da će kocke biti u još gorem stanju kad ih opet ''slože'' nego pre rekonstrukcije. To vam potpisujem.

Svuda se nesto nazire, a nikako da se konkretno nazre. I tako godinama presipanje iz supljeg u prazno.

Jedna od najruznijih ulica u Beogradu.

Kada se ovo uradi Beograd ce biti jedno 5-6% lepsi grad. Potcenjujemo koliko taj potez ruzni grad mnogo sire od same lokacije.

Mislim da ce biti slican osecaj kao kada sam se juce prosetao potez Beton Hala - 25i Maj i video da su uklonili sve splavove i tek tada primetio koliko su te barake na vodi bile ruzne i prljave. Jbt drugi grad koji ima reke! 🤯

О каквој природној зеленој вези причају кад ће доле код ЕКОФа преорати парк због портала тунела малог метроа?
А уџерице у Каменичкој лево гледано низбрдо могу да се среде. Веће ругло су ограда Филолошке гимназије и трафо на углу доле. То да се среди добили би неупоредиво лепши амбијент.

О каквој природној зеленој вези причају кад ће доле код ЕКОФа преорати парк због портала тунела малог метроа?
А уџерице у Каменичкој лево гледано низбрдо могу да се среде. Веће ругло су ограда Филолошке гимназије и трафо на углу доле. То да се среди добили би неупоредиво лепши амбијент.
Mislim da je ona trafo stanica van funkcije, ali u svakom slučaju mora da leti sa tog mesta. Najviše mi se sviđa nesuđeni predlog Šambona (a.k.a. Belgijanac), sjajan terarsasti pad, nalik nekima po južnoevropskim metropolama. Taj projaket je davao mnogo prostora lateralno od ose. U pravu si da "silazi" na tunel, ali i to može da se reši nekakvim.masivnim kamenim stepeništem (stil iz 30-ih godina XX veka) koje bi se završavalo levo i desno od te kapije "malog metroa", a zatim se staza nekako "provukla" do Save, ako dozvole gazde BW-a. Pogled sa Terazija bi bilo mnogo lepši, a vazduh čistiji, da nisu nikle one ružne ali i previsoke građevine u Savamali.

Тешко да је ван функције онилика трафо станица. Мислим да су развлачили од ње високонапонски кабл до ТС у оквиру ТЦ Галерија дуж Гаврила Принципа.
Степениште око портала тунела би било добро решење, али се плашим да садашњи планери града немају интелектуални капацитет за тако нешто.

Vrh