Šta je novo?

Kalkulator stambenog kredita - prevremena otplata i promena rate

Djomla89

Novice
Učlanjen(a)
23.01.2023.
Pohvaljen
6
Pozdrav ljudi,

U potrazi za stanom i mukama oko kredita nisam bio zadovoljan ni sa jednim kalkulatorom za izracunavanje plana otplate, tako da sam resio da napravim jedan za sebe.

Ako imate neke primedbe i sugestije sta moze bolje ili sta bi vama znacilo da ima, pisite, pa cu da ubacim.

Ok je lepo što si pripremio i stavio slobodno na net.

Predlog da prevremene otplate uvežeš u obračun rate (može svaki mesec da se radi obračun anuiteta na preostali broje period - oduzimaš po jedan mesec), tako bi u slučaju prevremenih otplata imao smanjenje rate kredita kada se odradi otplata. Ovo je generalno način na koji banke rade prevreemnu otplatu, umanjenje glavnice i onda rate, a ne da ostane ista rata i smanje broj perioda.

Pozdrav,

Odličan je kalkulator, svaka čast! Ono što bi možda sugerisao ako je moguće, da se sa strane nekako prikažu trenutne kamatne stope koje su dostupne online od raznih banaka pa da može da se odmah primene uslovi od različitih banaka.

Ok je lepo što si pripremio i stavio slobodno na net.

Predlog da prevremene otplate uvežeš u obračun rate (može svaki mesec da se radi obračun anuiteta na preostali broje period - oduzimaš po jedan mesec), tako bi u slučaju prevremenih otplata imao smanjenje rate kredita kada se odradi otplata. Ovo je generalno način na koji banke rade prevreemnu otplatu, umanjenje glavnice i onda rate, a ne da ostane ista rata i smanje broj perioda.
Koliko ja vidim, postoji i to kao treća opcija kada se unesu prevremene uplate, pod nazivom: 'Plan sa smanjenom ratom'.

Pozdrav,

Odličan je kalkulator, svaka čast!
Hvala!

Ono što bi možda sugerisao ako je moguće, da se sa strane nekako prikažu trenutne kamatne stope koje su dostupne online od raznih banaka pa da može da se odmah primene uslovi od različitih banaka.

Moguce je, samo ne znam koliko je to merodavno, sa obzirom da svako moze da pregovara i dobija razlicite kurseve kod razlicitih banaka.
Jedino sto mi pada na pamet je da stavim info za default kamatnu stopu od 5%, kao i proveru kod banke za bolje uslove.

Vrh