Šta je novo?

Jugoslovenski svemirski program

Nazalost u pitanju je Docu-drama.

Dakle uzimaju neke realne stvari kao Tita i bazu Zeljava i mesaju sa izmisljotinom.Sve u svemu zanimljiva stvar ali naravno nimalo realna.

Mene podseca na film iz 2011te godine,Apollo 18 koji je slicna stvar jer je polu baziran na cinjenicama polu izmisljotina,samo nema dokumentarnog dela.

http://www.youtube.com/watch?v=0F6DU6gx7-w

Aha, i ja sam gledao jedan film u kojem su Amerikanci i pariski ilegalci u bioskopu ubili Adolfa Hitlera.

He, he dobra im fora, ima par sekvenci sa Željave.

A visinska odjela pilota migova 21 predstavljajukao odjela za kosmonaute :laugh: :lool:

Meni se najviše sviđaju odijela na 2:08 u filmiću!

Naravno da je sve jedna romantična pričica, pogodna za pravljenje filmova. Da smo imali samo S od tog programa, trubili bi o tome na sav glas (u stilu: Rus, Amer i Jugović; naravno, zna se ko je najpametniji).

Ono što bi film mogao da malo dotakne, je priča o pokojnom aerodromu Željava, i drugim sličnim, a sada isto tako pokojnim projektima. Željava (kao i Konjic, Han-pijesak, Lastovo, itd.) danas je samo gomila ruševina, a ne zaboravite da je tamo u svoje doba ulupano novaca da se mogao izgraditi npr. jedan beogradski željeznički čvor ili metro.

I da imamo standard austrije posjetite mycitymilitary forum da vidite kako se tek tamo ljudi smiju :laugh:

Vrh