Šta je novo?

Javno osvetljenje (Kandelabri ,Bandere)

Da zapocenmo ugao risanske i sarajevske
20250620_121322.jpg

Umesto bandere

Da dam svoj doprinos. Stevana Brakusa, Banovo Brdo, prekoputa Instituta za standardizaciju Srbije, https://maps.app.goo.gl/h2cFQjDRUH3szw4aA. Za ovih 6 godina bezbroj puta prijavljeno sa moje strane, 3 puta za 6 godina menjana narandžasta cev jer naši divni sugrađani lome cev kako bi se ilegalno parkirali na trotoar. Naravno kažu da je odgovornost EDB-a da zameni banderu.

Iz revolta što konstantno parkiraju preko kablova i lome cev, stavio sam kamen (naravno pored kablova ali je neko svojim parkin manevrom gurnuo kamen preko kablova). Nažalost to nije odvratilo naše divne sugrađane i sugrađanke da lome i blokiraju trotoar. Komunalna nije zainteresovana da sankcioniše ilegalno parkiranje.

Rupa u asfaltu se napuni vodom prilikom obilnijih padavina, sva sreća ovaj savesni građanin ili građanka je sopstvenim vozilom zaštitila kamen i instalacije. Sakriveno iza ovog divnog vozila su dva stubića povezana sa lancem i znakom da se ne parkira, jer ovaj putić koji se vidi je protivpožarni prilaz zgradi.

1751529774391.png

1751529785365.png

Brate mili, ovi sad već otvoreno vode palanačku politiku u Beogradu. Betonska bandera, a gore moderna svetiljka.

Mislio sam da je izuzetak, ali isti stvar su uradili i u Višnjičkoj, prekoputa BIG-a, kada je pre mesec dana neko kolima oborio banderu, uzeli i stavili betonsku i na nju natakli vrh metalne bandere.

Zna li se šta, kad vraćaju drvene bandere u opticaj?

Mislim kada bi sada raspisali tender za nabavku nedostajećih (oborenih) bandera po gradu, silne pare bi se spucale...

Moram sa vama da podelim moju višegodišnju borbu.
U bloku su nam pale tri bandere, dve još 2023, jedna 2024. Ne znam koliko puta sam prijavio, kome sve nisam pisao, koga sve zvao, slao mape, slike....
da sam znao sam bi je i postavio.
Na kraju se pojave u bloku, dve pale bandere su na nekih 40 metara jedna od druge u istoj liniji. Iskopaju oko obe zemlju da urade temelj i urade samo na jednoj i odu, na kraju drugu nisu ni uradili, samo ostala iskopana rupa. Pre neki dan došla ekipa da postavi tu jednu banderu banderu, ja izašao, reko ljudi o čemu se ovde radi, oni kažu brate ne pitaj, znaš gde živiš,..
Sve u svemu, posle skoro 3 godine od pada prve bandere, od tri su uradili jednu i nadam se da ću se u naredne dve do tri godine izboriti za barem još jednu.

Baš kolega kuka malo pre. Ne rade mu 2 bandere u ulici i on zove i prijavi da ne rade bandere u toj ulici i zamoli ih da prođu kroz celu ulicu i provere da li još neka ne radi.

Ne, morate tačno da kažete koje ne rade.

A ne pričamo u Bulevaru, već o maloj ulici na Senjaku.

Kod mene još gore. Ako ste pratili, znate situaciju. Ganjam se nešto više od 2 god da poprave dve svetiljke koje su zeznuli prilikom izrade staze. Za to vreme smo dobili jednu skroz novu banderu na drugom mestu, koju niko nije tražio, a u susednoj ulici popravljene bandere koe su godinama bile samo žice koje vire iz rupe, plus su tu još jednu dodatnu postavili.​

Vrh