Све док неки од студената не добије неку инострану награду или не дај боже посао. Е онда му се сва врата у Србији и посебно на АТФ-у затварају. Могу и да ти именујем такве примере ако хоћеш.milanche":2pcaoucw je napisao(la):Ok, to je tvoje misljenje kao neko ko gleda sa strane. Dok sam studirao taj fakultet bio kod nekih od njih na studiju projektovanja, konkretno i kod tog Milana Djurica, i ne delim tvoje misljenje da teraju ljude svojom sujetom, bezobrazlukom. Pogotovu nisam za generalizovanje stvari, svaki covek je za sebe, i svako od nas ima ego samo je pitanje u kojoj meri ga pokazuje. Tokom studija sam zaista upoznao dosta dobrih profesora, asistenata, koji dele svoje znanje, spremni su uvek da pomognu. Naravno, kao sto rekoh, uvek ima izuzetaka, nisu svi isti.
.
Delija":wup63eu3 je napisao(la):Први пут видим да се та ситна мрежа користи на неком јавном објекту као основни и најзаступљенији материјал на фасади.То је у свету резервисано углавном за стадионе и то у циљу рационализације трошкова, По мени то на оваквом објекту и нема неког смисла.
Erysimum Cheiri":hmsej42n je napisao(la):
Дакле,рационализација трошкова није исто што и low-cost објекти колико год се ти упињао да погрешно тумачиш моје писање јер стадиони имају огромне фасадне површине због чега масовно користе овакве и сличне "fabric" материјале јер би у супротном цене фасада биле огромне што поред и онако "high-cost" објеката кави су стадиони и није пожељно.То је у свету резервисано углавном за стадионе и то у циљу рационализације трошкова,
@Вучко, није оваква мрежица на вртићу овде на Бежанијској коси. Пар сличица из јуна прошле године које сам поставио на теми "Дечији вртић на Бежанијској коси (Грчка улица) viewtopic.php?f=22&t=1727&start=50vucko":wqzsj17u je napisao(la):Zar nije takva mreza na onom proslogodisnjem vrticu na Bezanijskoj kosi?
Da i ja mislim da je malo gusca, ali to nikako ne osporava kvalitet i oblikovanje resenja. Koliko poznajem rad i razmiljanje projektanata, vise se vode filozofskim razmisljanjem u konceptualnim postavkama i izboru materijala, koje uspevaju nekao i da im se izvedu. U odnosu na to, pre bi rekao da su razmiljali o nekakvom dualizmu objekta, odnosu otvorenosti, zatvorenosti, suprotnosti kako tretmanu fasada dve strane objekta /zbog svog polukruga ima prakticno dve strane/, tako i u vizuelnoj percepciji zatvorenosti, koja je iz nekog njihovog razloga, razmisljanja, bitna za njih.drum1":19cpifxa je napisao(la):Мрежа је гушћа него што би требало јер одаје утисак зида а не прозирности и вазушатости, али одушевљен сам што је омотач ипак постављен! Такође то је релативно нов и савремен мотив! A мени једна од најомиљенијих кућа са таквом фасадом је New Museum NYC.
I moje iskustvo je indeticno. Do duse mom kolegi je bio profesor jedan koji je bio da kazem, bezobrazan, ali od nekoliko desetina profesora, asistentata, 80-90% njih su bili vrlo koretkni.drum1":19cpifxa je napisao(la):milanche>
потпуно се слажем, већина оде јер једноставно нема посла, а посао којег има се своди на неки кичерај или нешто нехумано, а углавном се сведе не посао техничара, јер сваке године изађе превише архитеката а премало техничара. на факултету нисам налетао на сујетне и безобразне, налетео сам на пар незаинтересованих и невештих али то је буквално двоје, дакле 80% је било добро/супер. то је моје искуство.
laki72":1sm11vva je napisao(la):Pa kako bi drugo izgledao kad je za elitno naselje ;-)