Šta je novo?

Izbori 2025

O tome je pričao i Došljak.

I slažem se i sa njim al pošto je upotrebio reč građanističke, pežorativno, što inteligentan čovek poput njega uvek radi svesno, moj lajk mu je izostao. 😀 ;)

Ujedno je napisao nacionalne a ne nacionalističke... tako da svesno to radi...

Ima još usera koji namerno zas*ru post u nekih 20% iako je 80% na mestu jer stalno ideološki jako oboje i povežu neke nepovezive stvari. Kao eto to je dokaz da su komunisti krivi za sve. I praktično nikad ne dobiju moj 👍 iako cenim i čitam tih 80% kao nešto dobro napisano.

Ja ne volim taj termin takođe, ne zato što je pežorativan nego zato što je beskoristan i ne objašnjava mnogo šta. Građanizam, autošovinizam i ostale pseudointelektualne kovanice samo zamućuju vodu.

Stoji da parlamentarna opozicija nije uradila ništa 8 meseci i da je tek danas se setila ćacilenda. Moje pitanje je zašto danas i da li ima veze sa najavom da će ćacilend biti uklonjen?
Evo i ovi baš danas. Ajde Vučko, molim te, pametan si i dobar lik, nemojmo sebe ponižavati i govoriti da smo krivi i da smo i trebali da budemo silovani jer smo nosili kratku suknju. Ovo je naš grad i naša država, ne sme krimi kamp da stoji tu gde stoji, ili bilo gde, svakog ko ustane protiv toga treba podržati.

Ajde da vidimo i taj plenum sutra, onda ću posle toga i ja imati plenum u glavi i u kući.

O tome je pričao i Došljak.

I slažem se i sa njim al pošto je upotrebio reč građanističke, pežorativno, što inteligentan čovek poput njega uvek radi svesno, moj lajk mu je izostao. 😀 ;)

Ujedno je napisao nacionalne a ne nacionalističke... tako da svesno to radi...

Ima još usera koji namerno zas*ru post u nekih 20% iako je 80% na mestu jer stalno ideološki jako oboje i povežu neke nepovezive stvari. Kao eto to je dokaz da su komunisti krivi za sve. I praktično nikad ne dobiju moj 👍 iako cenim i čitam tih 80% kao nešto dobro napisano.

Ноки, примедбе су на месту. Грађани су сви, и сви су нација :)

Akreditacija osoba iz cacilenda je direktno zastrašivanje građana i njihovo obeshrabrivanje za izlazak na biračka mesta.
Šta kažeš Vučko na to? 😵‍💫
Imaćeš fino društvo tamo😆
Nadam se da će studenti deliti flajere sa pojašnje jem da posmatrač može samo da vam..vas posmatra😆

Prilozi

• IMG_20251128_233609.jpg
    IMG_20251128_233609.jpg
    121,1 KB · Pregleda: 0
  • IMG_20251128_234307.jpg
    IMG_20251128_234307.jpg
    126 KB · Pregleda: 0
  • IMG_20251128_234328.jpg
    IMG_20251128_234328.jpg
    116,4 KB · Pregleda: 0
Gde je saopštenje studenata o tome da je napadnut odbornik danas? I mnogi drugi poslanici prethodnih dana.

Stvar je u tome da studenti ne ćute na ovakve stvari i da su pre dva dana napadnuti članovi zborova Stari grad i Savski venac i studenti u blokadi su se oglasili prvo storijima, a onda postom tj. saopštenjem od šest strana.

Kakva se poruka šalje? Poznajem gomilu ljudi koji rade sto, dvesta metara od ćacilenda, idem svake nedelje na jedno mesto dve ulice ispod ćacilenda. Ako mene neko napadne kad idem da posetim prijatelje posle posla ili neko njih napadne, ko nas j***?

Gledaće jesmo studenti ili članovi zborova pa ako nismo, jbg? Srećom pa nisam član nijedne partije, tek onda sam na***ao i prepušten sam sebi.

Zašto ne osude napade? Zato nas i jašu, mislite da će radikali ćutati ako napadnu nekog iz SPS-a?

Nisu ni morali da spomenu ime pokreta, mogli su da napišu ime čoveka i osude napad i stanu uz njega. Napadnut je naš sugrađanin.

Mučno mi postaje sve ovo, razumem i podržavam ograđivanje od opozicije kada i ako hoće da im preuzmu proteste, pokret... ali ovo već postaje bolesno. Napadnut odbornik ili poslanik se ne računa i nije vredan da se stane uz njega? Ili običan građanin poput Dijane.

I dalje mi je čudno jer je na protestu ispred ćacilenda te večeri prošlo desetine hiljada ljudi, a jedno 70 posto su studenti. Na taj protest studenti nisu pozvali. Onda oni organizuju protest i dođe 1000 studenata.

Rade li uopšte plenumi ili je par istripovanih ljudi sve preotelo?

Brucoši čine nekih 20 posto od svih studenata, ali sigurno su daleko zainteresovaniji za plenume, da sam brucoš jedva bih čekao da krenem na faks i uskočim na plenume, dok su se stariji studenti već dobrim delom smorili. Sasvim je moguće da brucoši čine i preko 50 posto plenuma, a nešto mi ne ide ova smaračka i kukavička energija uz klince od 19 godina.

Sutra najavljuju neki plenum pa da vidimo.

Ko ne ceni život, šta da mu radim. Dve godine su ogroman period. Moje dete neće rasti u ćacilendu od zemlje. Nije problem, dobiće Studentska lista glas i to je sve. Iz ambasade. Oni nek se u međuvremenu bave instagramima, a i to selektivno, dok neki ćaci ne ubije nekog ili dok se ne desi nova nadstrešnica.

Stigao flaster.
Da postavim i lepo

Baš divota, ajmo sad klanje međusobno.

Odgovorno tvrdim je ovo sve posledica manjka akcije.

***o te, na ulici smo svi kao jedan. Tačno se oseti mentalna magla od preteranog filozofiranja u zatvorenim prostorijama. Nije prirodno ni za matorce, a kamoli za klince u ranim dvadesetima.

Manje kenjanja i overtinkovanja, više akcije, jesu odlepili svi kolektivno?

Vrh