Šta je novo?

Izbori 2025

"Trenutno je najveći problem sam birački spisak, tj. ljudi upisani a koji ne žive na adresi na koju su prijavljeni."
Ovo mi je logično kad se radi o lokalnim izborima. Tipa dovedeš ljude iz jednog mesta u drugo ali na republičkom nivou ovo mi je nelogično jer se u tim mestima odakle si povukao ljude pravi manjak glasova. Ne može jedna osoba glasati na 2 mesta (ili može?)
Jedino da prijave ljude koji i ne žive u Srbiji (RS, Nepal, Šri Lanka.... 😁 )
Mediji - ok ali usled događaja u poslednjih godinu dana to ne važi za ove izbore..

Što se tiče brojanja listića meni je najveća sumnja u one glasove koji su skupljani po kućama (tipa slabo pokretni ljudi i invalidi). Ko i kako na biračkom mestu to proverava (od posmatrača).

1000061390.jpg

Инфлација, бензин из Румуније, пендречење од милиције, председник за Хаг, само још да одем у рат и исти сам ћале јбт.

Инфлација, бензин из Румуније, пендречење од милиције, председник за Хаг, само још да одем у рат и исти сам ћале јбт.
Sve sam to prosao. Plus garderoba i hrana iz Bugarske. Sutra idem izvan Srbije da natocim gorivo, ne mogu podneti ovu pljacku.

Па како сад ово?☹️

Па рекли су да кад се решимо Косова да улазе шлепери са милијардама на Хоргошу и ома чланство у ЕУ!

Не мож овом народу угодити па то ти је.

Kosovo i Metohija su sastavni deo Srbije.

Nisam obracao pažnju na zvanicne planske izveštaje , ako svake godine Vojvodini pripadao deo god. budjeta , koliki je taj god. deo i za sastavno KIMa ?
Gde idu ta sredstva iz budjeta ?

Trenutno je najveći problem sam birački spisak, tj. ljudi upisani a koji ne žive na adresi na koju su prijavljeni.

Sledeći problem su mediji.
Јесте ли сигурни да редослед није обрнут? Мени се чини да су највећи проблем медији које велики део становништва користи за информисање о политици и узурпирање државног апарата са посебним акцентом на злоупотребу јавних ресурса. Тек онда долазе техникалије — бирачки списак и сама крађа приликом бројања гласова као најгрубљи појавни облик фалсификовања изборних резултата.

Вишак бирача је понајвише резултат одласка људи у иностранство без одјаве пребивалишта, а природна импликација лежи у чињеници да је стварна излазност већа од номиналне. Због тога је Неготин међу општинама са највећим одступањем између броја уписаних бирача и броја пунолетних становника према последњем попису.

Нажалост, то што је проблем више софт него хард само по себи није охрабрујуће, напротив, указује да су узроци дубље укопани у нашу срж. Ако је проблем бројање гласова, треба само допрети до мањине која руководи изборном администрацијом и учинити поступак транспарентнијим, али ако је већини (апсолутној, релативној...) испран мозак вишедеценијском пропагандом, ако је толико нашег становништва затровано или опортунистички настројено без функционалних механизама контроле, онда је то нешто што се теже решава.
Izbori u Negotinu, Mionici i Sečnju su za 9 dana.
Све три наведене средине су познате као тврда упоришта СНС-а у којима је подршка марви далеко изнад републичког просека, а неуспех да се смени власт у Зајечару и Косјерићу је несумњиво спустио старт. Очекујем да ће најближе егалу бити Мионица због директнијег учешћа студената у кампањи и свеопште узев већег ангажмана. Такође, очигледно је да су привукли подршку са националног нивоа у много већој мери од остале две општине. На мање листе не бих да трошим речи пошто не знам локалце, чини се да су све или скоро све вештачки конструкти осуђени на останак испод цензуса.

Prijave su mislim zaklopljene za posmatrače, ali preporučujem svakome da se prijavi na buduće izbore, mislim da će biti na proleće u Kuli.
Не само у Кули, у прилогу моје објаве можете видети рокове за расписивање и одржавање редовних локалних избора 2026. године. Није ми било тешко да копам по објавама махом локалних или регионалних медија и пролазим кроз службене листове.

Prilozi

• Редовни локални избори 2026..png
    Редовни локални избори 2026..png
    85,1 KB · Pregleda: 39
Na slavi se otvore ljudi, pa se prisećalo kakva je to panika bila proletos po državnim preduzećima, već su određeni gledali kojim avionom da pobegnu. Bio je kraj, samo pitanje trenutka.

Sad se opet prokurčili opet. Evo i grad usrali grafitima.

Jesen nije stigla huljo moja, nema šta da se lažemo.

Hrabrosti nije bilo. Sva opravdanja zvuče mlako i neuverljivo.

Nismo pumpali i dinstali.

To su činjenice, ali to ne znači da je kraj sveta, samo bez zabadanja glave u pesak.

Jedino se posle ozbiljne i realne analize može napred, ne smemo da lažemo sami sebe.

Manuti se i baba Vangi i Tarabića koji prognoziraju izbore bez ikakvih dokaza, osetili su tako, gledali u pasulj ili šta ja znam, već su petnaest puta najavili neki datum kad će biti raspisani i kao što vidimo, svaki put promašili. Jednako je tako trebao i ćacilend da bude uklonjen, sto puta najavljivano, sto datuma spominjano i k*****.

I sva ta očekivanja takvih stvari podrazumevaju da to neko drugi uradi. Mi ćemo ležati, a ne znam, EU će reći da se raspišu izbori.

Ko nije skapirao - možemo samo u se i u svoje kljuse.

Pa sad je pitanje jednostavno - želimo li ili ne?

Prva stvar je opšte jedinstvo svih i ogroman rad, druga stvar je onda da se i traži pomoć određenih struktura i unutra i spolja. Ali 99 posto je na nama, što je u suštini i super, e, sad, pitanje je samo naše volje i izbora.

Mi smo u odličnoj situaciji, sami držimo svoju sudbinu u sopstvenim rukama. Šta čovek više od toga da traži u životu?

Uh sinoć bio na Slavi. Ako je i bilo ćacija, nisu ništa komentarisali, ali zato su svi koji su izlazili i podržavali studenti bili žestoko razočarani što se ništa ne menja.

Niko od prisutnih neće ići danas na protest jer im je dosta da šetaju i zvižde vikendom.

Šetnja inače počinje u 11 i 30, a do RTS-a se dolazi u 15h.

Evo, neće ulaziti u sumanost besmislenog šetanja od 3 i po sata na 2 stepena i po kiši nego ću iskoristi tu informaciju da obavestim sve da mogu da se priključe u gradu i da znaju kad.

Palata pravde je u 14h itd. Može se priključivati u međuvremenu.

Svi kukaju kako nema plana kako neće da šetaju neće ovo neće ono. A jiko da predloži realan predlog. Nego svi puštaju studente koji su bili u ispitnim rokovima i krenuo im faks da smisle nešto.

Ljudi, nema ideje. Čekaju se izbori
Možemo benzinom da se palimo na ulici, neće raspisati izbore. Protisak i spolja i iznutra je još uvek velik. Kad budu izbori to će samo da se značajno poveća. Studenti sad rade sa 5% kapaciteta

Vidite da se sami od sebe raspadaju. Oni nemaju pojma šta da rade, a dolaze problemi.

Ne razumem ljude koji su nešto razočarani. Nema šta da se radi, čekaju se izbori. Nek se odmore za tad

Poslednja izmena:
Predlog je bio da se dođe do Dijane. Došli su srednjoškolci, zborovi, verovatno i stranke, ne pratim, pa nije izbio rat. Svi su rekli jasno da se dođe do skupštine, osim studenata koji su rekli - Dijana da prekine štrajk, što je ok, ali i da se skloni od ćacilenda. A gde da stane, u Mirijevu?

Udario pandur dečka štitom iz čista mira u glavu - ništa.

Udario ćaci studentkinju iz čista mira - ništa.

Udario pandur devojku iz čista mira - ništa.

Dijana tamo protestuje - ništa.

Mora reakcija da postoji inače smo otišli u k*****, bio Vuč*ć na vlasti ili neko drugi.

I ajde malo da se ne preteruje, nije to skup studenata sa svim desetkama. Jeste, mi svi ovde nismo dizali glavu od knjige. Kao, samo uče i idu na predavanja, ne izlaze po kafićima, žurkama... kako da ne. Što i treba, naravno.

Sad treba svi ostali da kažu da rade i da ne mogu ništa, samo posao ceo dan.

Nije lako i svaka njima čast, ali ne postiže se ništa ako lažemo sami sebe. Istina na videlo, da vidimo gde smo i šta smo pa onda dalje.

Danas su se i oglasili studenti iz Subotice da se ograde od zborova jer su ih kao preuzele stranke. Znači, zborovi moraju biti sastavljeni od ljudi kojima politika nije zanimanje, odnosno moraju pored svog posla sa nula para da se cimaju. Ok, ali onda ni studenti ne smeju da potežu priču da uče i da ne stižu. Onda se svi cimamo i pored dnevnih obaveza i ne koristimo naše druge obaveze kao izgovore.

Da studenti sad pozovu na rušenje ćacilenda u npr. utorak u 12:08h koliko bi ljudi došlo? I da li bi rušenje uspelo? SAJ bi sigurno bio tu..
Ne sme se klonuti duhom jer se 'ništa' ne dešava jer se ipak dešava. Advokati su na izborima za Advolatsku komoru oduvali huljine izabranike.. To je nešto.. TOK se joguni.. i to je nešto.. U vrhovnom tužilaštvu problemi.. nema kvoruma za izbor novih tužilaca.. i to je nešto..
Masovnošću 'vikend' protest se daje vetar u leđa ljudima unutar sistema (pre svega sudijama, tužiocima..) da budu 'neposlušni' tj. da rade po zakonu, a ne diktatu..
Izbori će biti raspisani kad im bude vreme (ne pre vremena) i do tad treba pumpati makar vikendom i na godišnjice .
Osim ako cena goriva ne ode u nebesa i njegovi ga pregaze zbog toga😁

Ne treba rušiti ćacilend, ali mora se delovati. Danas se šeta tri i po sata. Mogu se ta tri i po sata bolje i konkretnije iskoristiti. Mora biti naoštreno, ali ne i nasilno.

Masovnost je majka, samo ne znam kakva će to masovnost biti danas.

Naravno, svaka čast svima koji šetaju. Doći ću i ja. Samo plan mora biti konkretniji.

Danas su se i oglasili studenti iz Subotice da se ograde od zborova jer su ih kao preuzele stranke.

Napisao sam ozbiljan, dugačak komentar na ovo, ali sam shvatio da je potpuno besmisleno baviti se analizom toga i da je očekivani ishod u okruženju kao što je naše.

Žao mi je što se izgleda narod vraća u stanje cinizma od pre nadstrešnice i da počinjemo polako da se predajemo mentalno. Oni ako uspeju da postignu izbornu apstinenciju kao ranije, crno nam se piše.

Угашен је званични налог покрета Крени-Промени.
1763814896357.png

🚨🚨🚨 Јутрос је, без икаквог упозорења и образложења, угашен званични Инстаграм профил покрета Крени-Промени, који је окупљао више од 336.000 пратилаца и представљао најмасовнији опозициони Инстаграм налог у Србији, и једини инстаграм налог који је имао више пратиоца био је налог Студената у блокади који је протеклих дана такође био вишеструко нападнут спамовањем стотина хиљада налога.

Нашим налогом на Инстаграму смо свакодневно информисали јавност о нашим активностима, кампањама које спроводимо широм Србије, борби против корупције и притисцима са којима се суочавају грађани. То је био један од ретких великих канала кроз који смо могли да директно комуницирамо са људима, али и раскринкавамо афере, злоупотребе и непочинства режима.

Гашење нашег налога не доживљавамо као изолован инцидент. Сигурни смо да је ово део шире стратегије режима, који последњих дана на различите начине напада и блокира друштвене мреже студената у блокади, еколошких организација и других опозиционих иницијатива. У тренутку масовних грађанских протеста и раста притиска јавности, власт покушава да утиша све критичке гласове и ограничи простор за слободно информисање.

Док не решимо проблем са званичним Крени-Промени налогом на инстаграму, користићемо званични налог Сава Манојловића (savo_manojlovic).

1000006332.gif

Ćaciji su u ofanzivi i samo slep ne vidi, mora se u kontranapad, danas ovo treba biti početak nove bune, a ne šetnjica pa se vidimo za mesec dana.

Pa, eto, nešto se dešava.. prsavaju k'o zeljko mitrovic..
Oni se pravosuđa plaše, pa zato sad demonstriraju silu i prete... blokiraju ( 😆😆 )
Ovih godinu + dana nije uzalud..

Pa nije bez razloga. A rekao bih da je ovo klasičan dokaz nesposobnosti opozicije.

Ja koji ne pratim toliko detaljno i nisam stručnjak za socijalne mreže sam video, a i vlasnici naloga su pričali kako je u toku povećanje broja pratilaca njihovih naloga.

To je znak da se kače botovski nalozi, a svako ko je barem malo u toj materiji zna da je to alarm da neko kupuje pratioce. Pošto su čacad evoluirala, tj. SNS ima očigledno nekoga ko nije toliko glup kao ćacad, odlučili su da kače botovske pratioce na "naše" maloge.

AI je naravno odmah video da je to sumnjivo i blokirao je naloge sa naglim povećanjem pratioca posle dan dva.

Šta je trebalo uraditi? Odmah je trebalo naloge pretvoriti u privatne (i tako sprečiti automatsko povećanje broja pratilaca) i ručno blokirati i prijaviti sve nove pratioce.

Pošto naloge na društvenim mrežama vode amateri - desilo se to što se desilo.

Pa i da su privatni nalozi opet mogu da ih blokiraju (privremeno). Nije ovo ništa strašno niti 'pametno' sa njihove strane ili 'amaterski' sa naše.. Nalozi će posle žalbi biti vraćeni..
Ovo je pokazatelj da im nešto smeta.. NIS možda..? Ili samo vežbaju pred predsojeće lokalne izbore.. Sad im je strah da ne izgube tamo.. Verovatno su procenili da će izlaznost biti velika.. asfalt nikog više ne zadivljuje.. režimski mediji nisu dovoljni..

Amaterski jeste - osnovno poznavanje osnovnih stvari koje svaki administrator društvenih mreža treba da zna bi ovo sprečilo.

Ne možeš alate 21. veka da koristiš bez edukacije.

Vrh