I posle se čude što narod bira Vučiča, pored takvih nesoja koji se trpaju i nameću kao alternativa.
Када се уруши формални ауторитет Уставног суда (и генерално власти) онда ауторитет пада на једино тело које мандат може да да или одузме - народ. И то, једини пут да народ одлучује је кроз изборе а тек по томе свака институција може да поступа, под залеђином да има народни мандат у томе. Ако власт покуша да украде изборе (као 2000.) или још горе, да онемогући њихово одржавање, тек онда војска и полиција имају легитимитет да стану уз народ бранећи мандат од узурпатора који исти не може да има.Шта бива када тело које оцењује уставност неког акта прекрши Устав?
Мислим да формално јеси у праву али никакво тумчење није потребно када председник и Уставни суд перманентно крше уставни поредак. Заправо, они су у перманентном државном удару и око тога су се наши најбољи правници сложили а у тим околностима војска мислим да и формално има дужност да реагује.
Чак је и случај са кобрама државни удар и војска је и ту по закону (ваљда?) морала да приведе починиоце из својих редова.
Како год, сви знамо да лик руши Устав и државу сваки дан чим зине. Према томе, све и да војска има ту формалну заветрину де факто је колаборатор у том процесу а сваки припадник војске био свестан тога или не, јесте срамота за српски народ, себе и своје славне претке.
Kad će ostavke odgovornih u BIA? Zašto oni nisu uspeli da otkriju ovo što se navodno sprema 1. novembra? Ostavka ministra unutrašnjih poslova?Kakve dve vesti jedna za drugom, pa jel gotova ili se sprema Majdan 1. novembra
Inače, mislim da je bolesnik svesno lagao godinama, a da se sada već ozbiljno pogubio i ni ne zna više šta priča.
Pogledajte prilog 252175Pogledajte prilog 252176
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje po povratku iz Njujorka da će na ulicama biti i 200.000 ljudi koji su protiv blokada.Za subotu 27.9.2025. godine SNS planira "spontanu" šetnju u Beogradu. Već su počele da kruže kvote po javnim preduzećima pa tako recimo GSP Beograd ima kvotu da obezbedi 400 radnika za ovaj masovni događaj.
Pogledaj pod Turska i šta je radila njihova Vojska 1960./1971./1980./1997./2016. godine.Нека ме исправи неки правник ако грешим али не постоји правни механизам где би војска могла да самоиницијативно, без икакве пресуде "штити уставни поредак" од одлука политичара је би то подразумевало да преузима надлежност о тумачењу уставности њихових одлука од Уставног суда...
То што ти говориш је преседан којим би војска могла да се подигне против било које власти ван икакве одлуке Уставног суда или изборних резултата и обори их ако пожели, да сама тумачи када је ко прекршио Устав и у складу са тим обара политичаре без обзира на народну подршку, како јој се прохте...
Šta ga znam, ja samo čekam da prođe taj vašar i sa njim i šizofrenija koja je eksplodirala kod svih Ćacija i Šešeljoida.
Mislim da je većina ljudi u tom fazonu.
Ta primopredaja institucija na KiM je verovatno dogovorena još u Ohridu.
Vojna parada je 'hleba i igara' za intelektualnu sirotinju, koja ja većinski uz SNS.
Dizanje borbene gotovosti je zabranjeno, sada im je dozvoljeno da oru drumove po Beogradu.
Važno je da će Evropska komisija da nam obezbedi fer izbore
![]()
Poslanik u EP: Evropska komisija insistira - sledeći izbori u Srbiji moraju biti fer
"Rusi su trenutno majstori dezinformacija. A u Srbiji postoji veoma opasna strategija eskalacije. I mislim da neki ljudi oko vlasti i oko vladajuće većine imajun1info.rs
Jeste, al ako možemo da ga bocnemo malo tu i tamo, što to ne bi činili. Brzo će ova šarada proćiŠta ga znam, ja samo čekam da prođe taj vašar i sa njim i šizofrenija koja je eksplodirala kod svih Ćacija i Šešeljoida.
Mislim da je većina ljudi u tom fazonu.
Чекај! Зашто не оде да види своју параду срама? Чега се плаши?Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje po povratku iz Njujorka da će na ulicama biti i 200.000 ljudi koji su protiv blokada.
![]()
VuÄiÄ: Slobodni graÄani se probudili; Verujem da Äe po mom povratku iz Njujorka biti 200.000 ljudi na ulicama
Predsednik Srbije Aleksandar VuÄiÄ izjavio je da oÄekuje po povratku iz Njujorka da Äe na ulicama biti i 200.000 ljudi koji su protiv blokada.www.b92.net
![]()
Нема вође да води народ, и да им каже јуриш, као што је то радио отровни удбаш Драшковић деведесетих година.Mislim da je previše kasno za promene koje bi sprečile propast. Gomila sposobnih ljudi je napustila državu, skoro sve je prodato i privatizovano. Jedino prosta radna snaga iz Afrike i Azije želi ovde da se naseli i to je to.
Koliko je ljudi stradalo na protestima u poslednjih godinu dana, i zbog čega.
Pretučeni, mučeni, pritvarani, ućutkivani.
Možda je najmudrije da dignemo ruke od države poput Portugalaca i neka se svako snalazi kako zna i ume. Kada nas je već vlast prodala najvećim ponuđačima, uzaludno je više stradati.