Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 60.090
@Igor ovakvi komentari su OK ili?Extroniks wrote:
,,...Ne znam sta konzumiras ali podeli sa nama... ,,
Da delim sa sa otkrivenim tajnim SNS porovokatorom. Ma ni kamen stobom ne delim .
Zatečen si otkrivanjem . Registrovo si se ovde ne davno , po tajnom zadatku. Našo si matorog člana BBa da vozaš praistoriskim OZNINim forama , pa ne možePitaj bar tu decu kojoj prodaješ stare fore, bar za ChatGPT se malo osavremeniš OZNA davno bila
Botčino glupa , osavremeni se ako hoceš da pišeš na Beobuildu
Да ствар буде још гора, човек не користи »одговори« дугме да одговори на наше коментаре, већ пише наше корисничко име, и на тај начин објављује свој коментар. Ми уопште нисмо обавештени на тај начин, јер такав начин одговарања на коментаре не функционише. Смешно је што говори @Extroniks-у да се осавремени, кад је он тај који би то требао да уради.Dobijem napad epilepsije kad naidje bocin post, kao da mi mozak trazi jezik u kome je pisano ali nema ga u ponudjenim
Dobro bre koga boli️ Лавров није назвао протесте у Србији „обојеном револуцијом“, рекао је да су у питању унутрашња дешавања — анализа новинара Дарка Николића
Кад сам већ новинар, а руски знам, да појасним да Лавров није рекао да је у Србији у току обојена револуција (а и да укажем на једну грешку у преводу).
Дакле, истине ради, а ње се треба увек држати (што би рекао патријарх Павле, "када сте са истином, онда сте директно са Богом"), Лавров је рекао следеће:
Најпре:
"... некоторые европейские страны обычно всегда пытаются воспользоваться внутренними событиями в других государствах, чтобы продвигать свои интересы в ущерб интересам других партнеров".
У преводу ".. неке европске земље обично увек (сјајна конструкција, много ми се свидело то "обично увек") покушавају да ИСКОРИСТЕ (право у центар) УНУТРАШЊА ДЕШАВАЊА у неким државама (дакле, постоје нека дешавања, она су унутрашња ствар неке земље, у овом случају Србије) како би промовисали своје интересе, на штету других страних партнера те државе".
И, наставак:
"Надеемся, что они не будут в этот раз заниматься своими цветными революциями".
Превод: "надам се се да ОНИ НЕЋЕ" (будуће време, реч "будут" на то указује; Чак и да руски не знате, чули сте сигурно то када ломите славски колач са свештеником и он каже "Христос посреди нас", па вам дошапне да одговорите "И есть, и будет!" - тј. "и јесте и БИЋЕ", дакле будуће време) и... да преведемо до краја поменуту реченицу: "надам се да ОНИ НЕЋЕ овога пута покушавати своје обојене револуције".
Дакле, имамо једну тврдњу врхунског, можда тренутно и најискуснијег светског политичара да се у Србији дешавају неке унутрашње ствари (какво год свако од нас имао мишљење о томе) и имамо његово изражавање наде да се у то неће укључити (у неком будућем времену, што је можда за минут, можда за дан, можда за месец) они који необично воле да обојеним револуцијама постижу своје циљеве у туђим земљама.
(Притом, превод РТ није најтачнији. У њему, рецимо, пише "заинтересовани смо да се ови НЕРЕДИ смире", иако је Лавров искористио реч "волнения" за појам за који се нада да ће се смирити. А волнения само по себи уопште није неред. Волна је талас, волнения је кретање таласа по површини воде, рекли бисмо - узбурканост, на српском. У пренесеном значењу, Руси "волнения" користе када описују да постоји унзнемиреност, душевно беспокојство ("прийти в волнение"). У другом пренсеном значењу, то је њихов синоним за протесте (волнения - Массовое выражение недовольства, протеста против чего-н., односно масовно изражавање незадовољства, протест против чега већ). Па, ето, да мало помогнем и колегама са РТ, иако обично о спорту пишем.)
Pogledajte prilog 243187
Pogledajte prilog 243191
Priveli su jednu devojku na Terazijama, a jedan maskirani krimosi, se zaleteo na nas jer smo razgovarali sa komandirom i pitali ga da li imaju pravo da muškarci privode ženu.
Ја сам пажљиво прочитао његов интервју, и написао да лови у мутном. Њему је јасно да је ђаво одсвирао сопствени крај, али уместо да јасно стане у јединствени фронт, он лови незадовољне са обе стране. И то је легитимно, има право на то, али у овој ситуацији није баш најморалније. Нарочито у делу изјаве где хвали полицију. Аман.Predsednik Pokreta za decentralizaciju Srbije (PODES) i istoimene grupe građana u Nišu Dragan Milić izjavio je da je siguran da se studenti neće povući, već da će se samo prilagoditi novim uslovima.
- Čarls Darvin u "Poreklu vrsta" jasno kaže da preživljavaju oni koji su najadaptabilniji, a studenti to jesu u poređenju sa ovim rigidnim radikalsko-koruptivnim sistemom - rekao je Milić u intervjuu za list Danas.
On je ocenio da građanska neposlušnost "apsolutno nema nikakvu perspektivu u Srbiji", navodeći da "mentalni sklop našeg naroda nema razvijenu tu komponentu i treba biti realan i reći da strah građana od osvete režima i dalje stanuje u Srbiji".
Ako kritikujete nekoga, kritikujte za ono što je stavarno rekao! Možete slagati li ne sa njegovom ocenom, ali nekog jasnog znaka podmetačine i koketiranja sa vlašću nema, osim na poslužavniku Udbine kuhinje. A taj neki psihosocijalni inženjering je najjače oružje ove psihokratije.
Подржавам блокаде и све то и камо среће да се ово десило пре четири месеца, али која је поента овакве блокаде ако на раскрсници нема људи и ако аутомобили свакако могу да обиђу контејнере? И код мене у блоку 33 је неко на своју руку преврнуо пар контејнера у унутарблоковским уличицама, али никог нема поред преврнутих контејнера и исти свакако могу да се заобиђу.
Нисам испратио, шта се десило са професором Несторовићем?I Nestorović je ponosni Ćaci. Došljak, moraš da častiš, izgubio si opkladu...
Dr Milić je USA projekat, džepni privezak američkog ambasadora. Dobro je da padaju maske. EU i USA žele kolonijalnog upravnika u Srbiji i nikoga više. Narod neće Dahije i okupatore. Videćemo šta će biti.
Подржавам блокаде и све то и камо среће да се ово десило пре четири месеца, али која је поента овакве блокаде ако на раскрсници нема људи и ако аутомобили свакако могу да обиђу контејнере? И код мене у блоку 33 је неко на своју руку преврнуо пар контејнера у унутарблоковским уличицама, али никог нема поред преврнутих контејнера и исти свакако могу да се заобиђу.