Kad mu Zapad bude svirao kraj, kraj će mu i biti. Kada bude počeo da radi ono što NJIMA ne odgovara. On radi neke stvari koje ne odgovaraju građanima, a na to Zapad nesto nije tugaljiv.
To što su za pojam građana glupi potezi : Ćaciji, Ćacilend, mutni poslovi(od kojih su se neki tragično zavrsili, neki nisu, neki pukom srecom nisu), razne stranačke privilegije za lojalnost stranci,...a šta će sedeće da mu padne na pamet, to ni Bog ne zna, a na vrhu svega je nesposobnost vlasti da resi ovaj problem koji se trenutno desava, a koji na sve utiče, Zapad ne zanima. Kao takva, nema legitimitet da bude vlast. Nacin na koji vlast pokusava da resi ovaj problem su igre: Da vam pokazem ko je jači i ne možete vi da izdržite koliko ja mogu da izdržim. Čekam da vidim koja je sledeca igra.
Studenti i oni koji su uz njih blokiraju, protestuju. Odgovor vlasti: Postavljanje Cacija za debelu dnevnicu, koji isto tako blokiraju nesto. Placeni su parama kojima mi građani radnci plaćamo porez i ostalo državi. Za šta ja tebi placam porez? Da bi ti placao Cacije? -Posalji ih tako gde se gradi nesto za opste dobro države, neka guraju kolica, nose građu, pa ih plati od tog novca, sve ok, ljudi bi posteno zaradili.
Studenti i oni koji su uz njih organizuju protest. Odgovor vlasti: Kontra-miting da pokaze kako je ona jača od njih?! Ne bojim se novog kontra mitinga, koliko se bojim toga sta će novo ludo vlast da padne na pamet kao odgovor.
Da li su studenti kao vlast kaze, rusitelji države, finasirani spolja,...ili nisu. Mene kao građanina ne zanima. Dokazi sta su, resi problem i stani iza tog rešenja. Ako nisu ono za sta si ih optuzio i kako si reagovao, snosices posledice. Jer ih svi mi za svoaj dela snosimo.
Mnogo vas su ovde mladi ljudi, to se po pisanju vidi. U neke stvari koje vi verujete, pre 25 godina sam i ja verovao. Samo da ode diktator i svo zlo koje je tu, sa njim ce otici.
A kada ovaj ode, tek onda čeka posao, ako neko zaista misli bolje ovoj zemlji. Oterati sadasnju vlast nije ni 10% tog posla. Svo zlo, nece otici sa njom, nego dalje na tome mora da se radi. Nije potrebna nova vlast koja ce da skloni strukture pretodne i postavi iste takve svoje strkture, koje ce samo drugacije da se zovu, kao što se desilo u proslosti. Takvu vlast vec imamo. Potrebna je promena sistema, za koji ce trebati mnogo vremena, zbog ukorenjenosti istog koji je sada.
Sadašnja vlast nema legitimet da bude i dalje vlast.