Šta je novo?

Izbori 2025

Služba je služba. Vojska brani policiju i obrnuto. Moj otac, vojno lice i penziji, ne podnosi Vučića. Kada krenem priču o pandurima, on zaćuti. Nije to baš tako, njima neko naređuje... Ima automatski zaštitnički odnos prema njima. Tako i veterani. Imam osećaj da dobar deo njih radi za režim. Uniformisanim licima i penzionisanim vojno-policijskiom osoblju nije verovati.

Možeš li da podeliš snimak? Hvala.
Не могу. Овде са телефона не може да се качи директно видео или ја не знам. Било је уживо на Н1, пријатељ је снимао екран. Дакле премотај ако имаш ту опцију на тв-у на део испред Правног.

Нисам хтео да мрачим пред овај протест али сам синоћ добио информације из академских и студентских кругова који, хајде да то овако кажем, нису баш похвалне за ово што је преостало од званичног студентског покрета. Нисам зна да ће се још вечерас развити сумња.

И заиста, све се види на Видовдан!

Нек вам/нам је сасрећом

Poslednja izmena:
Nisam neko vreme pisao, ali veceras moram jer sam razocaran kao nijednom od pocetka protesta. Ja gutam suzavac i cekam kad ce nesto da mi razbije glavu ili da me uhapse pa da mi broje rebra u 29. da bih sad dosao kuci i video da se veterani dogovaraju sa murijom i da zunic snima neke jajare aktivisticke kako se dogovaraju sa spektorima preko ograde, fuj. Namerno je odugovlaceno dok se murija nije rasporedila. Sumnjao sam vec neko vreme, al sad mi je vise nego jasno da i medju studentima kolo vode neki profesionalci koji rade za istog gazdu kao i ovaj dahija kog pokusavamo da skinemo. Ja da rizikujem hapsenje i da mi neko slomi glavu vise necu. Inace, obavezno pogledajte zunicev snimak kad izvali ove jajare da se domundjavaju sa murijom.

2 najveće ljubavi u kvazi Srba su ljubav prema novcu i pružanju bezbednosnih informacija.

Nek se spasava ko može.

Zunicev snimak je oko 21:25 cini mi se, snimi redare kako se domundjavaju sa spektorom u civilu, prisao sa kamerom, ove jajare se zaledile. Sve neke nvo face, ko da ih je sonja biserko izbacila iz p***e. FUJ

Sumnjao sam vec neko vreme, al sad mi je vise nego jasno da i medju studentima kolo vode neki profesionalci koji rade za istog gazdu kao i ovaj dahija kog pokusavamo da skinemo. Ja da rizikujem hapsenje i da mi neko slomi glavu vise necu. Inace, obavezno pogledajte zunicev snimak kad izvali ove jajare da se domundjavaju sa murijom.

Ohladi malo glavu. Nije niko od studenata čekao da se policija rasporedi nego je protest kasnio sat vremena pa se samim tim i sat vremena kasnije i završio.

Не могу. Овде са телефона не може да се качи директно видео или ја не знам. Било је уживо на Н1, пријатељ је снимао екран. Дакле премотај ако имаш ту опцију на тв-у на део испред Правног.

Ajde molim te proveri samo koje vreme je u pitanju, da ne tražim sto godina. Hvala

Јбт

Сад ми шаљу снимак са Н1.

- Ветерани се консултују са жандармеријом.
- Ветеран се затим окреће ка окупљеном народу и најављује му преко мегафона да ће дротови сад мало да их карају
- Дротови крећу на савршено миран народ а ветерани се јуначки повлаче на резерви положај. Хахахахахахахах

Толико другари. Нек се спасава ко може. Можете веровати још само најужој фамилији. Ова заједница, ово друштво, више не постоји.
Tacno je da su se sklonili ali je i policija prosla pored građana, bilo je uzivo. Verov su se sklonili da ne bi doslo do sukoba, suzavca itd.... daj bre malo realnost. Bilo u live

Ohladi malo glavu. Nije niko od studenata čekao da se policija rasporedi nego je protest kasnio sat vremena pa se samim tim i sat vremena kasnije i završio.
Iskreno, nisam uopste toliko vruce glave. Verujem ja da je vecina studenata cistog srca, ali ste izbuseni totalno, u ovom lancu redara koji je zunic snimao, sve neke nvo face, falila je samo ekipa mile pajic. Opusteno se domundjavaju sa spektorom u civilu, al nisu ocekivali da neko zna da je ovaj spektor. E pa zunic zna, zato su ga i drzali u pritvoru toliko dugo jer im je bolje da se ne seta ulicama.

Ја сам добио само тај део снимка, нисам био испред тв-а. Мени лично довољан јер мурија није имала никакав разлог да крене напред а ветерани ту суштински јесу напустили народ и јесу се у датом тренутку договорили са муријом да иста крене ка њима.

Zunicev snimak je oko 21:25 cini mi se, snimi redare kako se domundjavaju sa spektorom u civilu, prisao sa kamerom, ove jajare se zaledile. Sve neke nvo face, ko da ih je sonja biserko izbacila iz picke. FUJ

Sad sam proverio. Taj lik je sa FON-a, večiti student. Na početku blokada su ga studenti odje*******ali jer je išao od fakulteta do fakulteta i pokušavao da se nametne, ali nije mu prošlo. No, svako ima pravo da redari, osim ako se studenti ne ograde od njega, a za ograđivanje od njega nije bilo realne potrebe, koja bi mogla da prođe u tom trenutku.

Inače on je bio aktivan u blokadi Rektorata 2019. godine, a kasnije i u 1od5miliona. Znam i kako se zove i preziva ali ne bih iznosio.

Nije samo taj pacov sa fona, svi tu su se zaledili kad je zunic poceo da se dere, cak njih par staje izmedju njega i ove jajare iako mu nije pretila nikakva sila, zunic ga je samo pitao da mu objasni sta to radi

A veceras mi je sve intuitivno izgledalo kao farsa i simulakrum, ove stvari mi samo potvrdjuju osecaj

Ја сам добио само тај део снимка, нисам био испред тв-а. Мени лично довољан јер мурија није имала никакав разлог да крене напред а ветерани ту суштински јесу напустили народ и јесу се у датом тренутку договорили са муријом да иста крене ка њима.

Ma razumeo sam te ali pomislio sam da na snimku svakako piše vreme sa strane, ukoliko je isečak sa N1, ali nema veze, potražiću.

Да се избегло седање и ненаседање лудог Радула у корони, можда сада не би причали о Вучићу уопште.
Да, требало је слушати Нога и ући у скупштину.
Који је већ био ушао у скупштину.
И након разговора са полицијом изашао из ње.

Радуле месец пре тога није прешао снижени цензус али је имао моћ да утиче на исход протеста позивом да се седне и не наседа на провокације.

Мене овај протест није ни изненадио ни разорачарао (бар толико може да се докаже по поруци на форуму) али ипак не престаје да ме изненађује и разочарава апсолутна неспособност за стратегију и апсолутна оперисаност од стварности код људи у Србији. Као и бојкот, сада ће и наратив о "неуспеху" и "узалудности" протеста да се шири као ватра из ДБ кухиње и то ће ширити апсолутно исти људи који су у прошлости ширили бојкот због којег сада морају да иду на протест и захтевају изборе. Буквално исти људи и на форуму и уживо (колико видим) сада раде у корист режима и шире причу како општенародни протест на Видовдан против режима који не може да окупи више од 1000 присталица за контрамитинг није успео --- јер?

Шта би био "успех" протеста ако то није? Које главе су ишле голоруке на протест надајући се да ће се исти завршити преузимањем власти? Тако нешто без избора може да се изврши само војним сукобом као у Сирији или Афганистану, од стране наоружаних војника који преузму власт. Је л' то требао да буде исход протеста, па је исти "пропао"? Са којим тенковима је требао да "успе"? Ко би дошао тачно на власт да се "сруши Вучић" уопште? Имају ли студенти неку партију која је требала да га замени? Новог председника, премијера, министре? Шта причате бре ви људи више?

Протест је пропагандно успео да уради тачно оно што иде у корист студената. Народ који се окупио на Видовдан да се бори против мањине која га тлачи и бива виктимизован од стране исто је тачно оно што треба да се гура сада и слави на сва националистичка пропагандна звона а не да се људи кољу међу собом, називају рандом студенте издајницима, свирају финале опозиције, предају се унапред итд.

Режим је успео да се пресабере и прилагоди новонасталој ситуацији, сада је ред да народ уради то исто и обезбеди се тачно како да поступи даље на основу расположивих информација (како ће СНС поступати на републичким изборима и којим механизмима ће их красти, да их неће расписати пре финалног рока, да ће народ морати да направи чврсту мрежу отпора и за ширење кампање против СНС-а, да ће полиција бити спремна да спроводи насиље без резерве над народом и да народ мора да спреми неки вид оружја или силе против њих итд.)

Manje više sve što se desilo večeras od prilike sam i očekivao da će se desiti. Sad kordinacija je mogla biti drugačija, kraći govori i tako to ali ko sam ja da sad kritikujem ovoliku organizaciju.

-Studenti jednostavno neće sami da biju bitku dok ih ostali tapšu po ramenima i odlaze kući da kenjaju po mrežama kako treba bolje. To treba iskoristiti i organizovati se još bolje.

-Potpuno je bilo očekivano da narod krene ka policiji, svi smo to išcekivali i to smo i učinili. Neki će da se biju, neki samo da prave pritisak i gužvu. To je normalno .

- Policija neće stati na stranu naroda. Ima ih dovoljno lojalista koji žele da se biju.

-Veliki broj ljudi nije spreman ni na kakve sukobe i ide kući čim se sve završi.

I najvažnije, obična pamučna korona maska pokvašena običnom vodom super radi posao kad je suzavac.

E da, izgleda da je tuča bila samo u Kralja Milana, kad smo se posle 4 ture suzavca povukli do Tašmajdana, gore je bilo lagano.

Hitna kroz Slaviju ide češće nego neki autobusi. Svaki put isto vozilo, pandursko vrv.

Јбт

Сад ми шаљу снимак са Н1.

- Ветерани се консултују са жандармеријом.
- Ветеран се затим окреће ка окупљеном народу и најављује му преко мегафона да ће дротови сад мало да их карају
- Дротови крећу на савршено миран народ а ветерани се јуначки повлаче на резерви положај. Хахахахахахахах

Толико другари. Нек се спасава ко може. Можете веровати још само најужој фамилији. Ова заједница, ово друштво, више не постоји.
Bolje da pozovu očeve, braću da ih brane. Veterani su prevara.

Vrh