Šta je novo?

Izbori 2025

Da li negde ima informacija koje linije prevoza rade i dokle?
Do 16:00 su i dalje radile sve autobuske linije. Okačio sam i na temi "Zastoji i promene u linijama".

E sad za ostatak dana ne znam stvarno.

Gledajući kamere po gradu, izgleda da ne rade više ni autobusi.

Poslednja izmena:
Legenda kaze da je Beogradski Fantom preko Radia Studia B uvek najavljivao u koliko sati ce divljati ulicama Beograda. I uvek se pojavljivao u najavljeno vreme.

Od Ada mola krenulo više ljudi nego što ih ima na književnoj večeri

1000042691.jpg

Пар мисли само пре него што кренем и ја

Наратив који очигледно покушавају је "ето блокадери који мрзе Србију су хтели да сруше државу али ми смо успели да је одбранимо. На овом скупу их је мање него прошли пут јер им пропада покрет, нас је било више јер ми смо Србија а они страни плаћеници. Из очаја су изазвали насиље али смо их сломили јер смо много јачи, имамо полицију и војску на својој страни и успели смо да одржимо овакав поредак због чега сви (а посебно мафијаши, запослени у јавном сектору итд.) треба да нас се држе уместо да таласају". То ће да крену да преносе режимски медији и ботови а даље шире и подржавају разни деморализатори који служе као корисни идиоти режима.

Што се самог антирежимског скупа тиче, готово сигурно неће бити људи као 15. марта јер за један део људи сигурно важи размишљање "који ћу да се цимам када ни прошли пут није ништа постигнуто". На то треба додати да је сезона годишњих одмора, лето и сл. Са друге стране, зборови су барем делимично успели и људи су много организованији и припремили су се на укидање међуградског саобраћаја овај пут. Тако да мислим да ће бити мање људи него 15. марта али свакако доста више него за први скуп на Славији када је било и више него људи када је оборен Милошевић што је и више него довољно да скуп "успе" као оно што тежи да буде.

Не верујем да је ово неки "историјски" тренутак ослобађања ове земље, првенствено због тога што опозиционари немају капацитета за револуцију а друго што ниједна земља на свету не би признала "студентску" опцију која је дошла на власт без избора, кроз насилни пуч. Стога свако ко очекује тако нешто ће бити разочаран. Насиља против режима претпостављам да ће бити (и подржавам увек), људи су испуњени мржњом и власт је ставила до знања да се ништа осим њега не боји, плус жели да га провоцира тако да ће готово сигурно дођи до истог. Такође, када власт хапси и киднапује мирне људе на улици губи главну претњу због које су ти људи мирни - ако ће свеједно да ме хапсе могу бар да и имају зашто. Но не верујем да ће ико иоле нормалан то да узме за зло народу али више пута сам био затечен дежурним "пацифистима" и сличним моронима тако да не бих био изненађен да таква пропаганда успе код једног дела таквих.

Оно што овај скуп по мени чини посебно важним и унапред пропагандно успешним јесте управо то што је народ изашао на Видовдан да се уједињено бори против Вучића који не може да скупи ни делић тог броја људи. Дакле никаква Вучићева националистичка пропаганда не вреди, никакви барјаци, додела ордења и сличне глупости. Сви су мање више свесни да има више народа окупљеног са јасним и недвосмисленим националистичким циљем рушења издајника него тог издајника и његове потплаћене шаке јада. Такође, будући да је Видовдан управо значајан због Видовданске битке, наратив о томе како народ хоће насиље / борбу и како је народ изгубио јер је режим много јачи му се обија о главу. Видовдански мит се у највећој мери и своди на изгубљену битку за Србију. Тиме су се студенти и сви који их подржавају неизбежно сврстали на страну родољуба / цара Лазара и то се не да спиновати никако другачије. Одлука да буде на овај дан је мајсторска и један од најбољих студентских потеза до сада

Укратко, мислим да ће скуп бити значајан успех јер ово није спринт већ маратон, не само да одржава незадовољство народа против режима већ га увећава и јако добро позиционира студенте као родољубе, чак и код најзатуцанијих волина који падају на јефтину пропаганду. Мислим да заиста онда уз Вучића остају само опортунисти и издајници и да се то неће мењати до избора када год да се на крају спроведу.

Pazite šta radite. Predsednik reče da očekuje nasilje oko 21h.

Kao džek rasel terijer u telu čoveka, fizički i psihički u nemogućnosti da stojim u mestu satima, nakon što sam protutnjao celim gradom i zaseo daleko od skupa dok se ne pridružim opet, mogu sa sigurnošću da kažem, na osnovu svega viđenog uživo i sad na kamerama, da skup debelo premašuje decembarsku Slaviju i ostaje još samo da pojurimo 15.3.

Tako da, ko nije, pravac Slavija.

Još jednom oporvgnuta glupost koju plasira režimska opozicija oko godišnjih odmora.

Na vrhuncu godišnjih, koji nije sad, može 10 posto ljudi maksimum da bude negde na odmoru taj dan. Računao i dokazao.

Neko je već bio, neko se vratio itd.

To što grad bude prazan, ne znači da su svi na Havajima, neko je kod rodbine u Mladenovcu, neko na vikendici na Kosmaju, što ih ne sprečava da ne odu taj dan tamo ili ako i odu, da dođu predveče na protest.

A i bude tih 10 posto maksimum, koji su u nemogućnosti jer su u nekoj Grčkoj, pa ok, nije ni toliko važno, 15.3. je procenjen između 275 i 325, kao da je i bitno na kraju da li je 275k ili 325k.

To je dovoljna masa da postigne nešto, makar to bila šetnja i slanje jasne poruke.

A nije im svejedno ni kad prošetamo samo sa kerovima, verujte.

1000042707.jpg

Vrh