Šta je novo?

Izbori 2025

Хитно је да се склониш са ове теме пошто немаш свој став.

Студенти да дају воду и цвеће полицији која их управо гњечи испред сопственог факултета. 🙄

Šta će, majke ti, 200 studenata da radi na fakultetu ako su se prijavili na online nastavu?
Šta je hitno?

Vi svi idete na svoje poslove, a pozivate na blokadu nastave i blokiranje nečijih obaveza i prava.

Oko 200 studenata DIF-a se prijavilo za online nastavu, i to po rečima studenata koji blokiraju fakultet. Dekan ima pravo da uđe na fakultet.
Zašto bi njemu i delu studenata to bilo onemogućeno?

Šta je hitno?

Vi svi idete na svoje poslove, a pozivate na blokadu nastave i blokiranje nečijih obaveza i prava.

Oko 200 studenata DIF-a se prijavilo za online nastavu, i to po rečima studenata koji blokiraju fakultet. Dekan ima pravo da uđe na fakultet.
Zašto bi njemu i delu studenata to bilo onemogućeno?
Блокаде је увео Председник Србије када је блокирао институције и правну држававу. Народ и студенти имају право на институције и правну државу и тренутно једини ефикасан начи је ово што ради значајна већина студената ризикујући своју годину. Било би лепо да може доћи до општег штрајка али показало се да то још није могуће.
И ти имаш право да браниш криминалну власт Србије, али знај да си тиме стао на страну лопова, мафијаша лажова, лажних студената....

Где су ветерани? На почетку овога испред диф-а су били ту а сад их не видим у првим редовима.

Ili su ljudi govna ili mozemo izvuci jasan patern kako se nesto organizuje, a kako ne. Znamo ko tamo vrslja, a ovde to ne sme.

Ae nek dokazu da nisu govna.

Хитно је да се склониш са ове теме пошто немаш свој став.

Студенти да дају воду и цвеће полицији која их управо гњечи испред сопственог факултета. 🙄
То је факултет и оних који би можда да похађају наставу и оних који тамо раде, а којима неко покушава да забрани улаз.

Ти ме сигурно нећеш уклонити са теме, нити ћеш оцењивати мој став. Сам сам одлучио да не пишем али ме ове поруке подршке студентима и позив на помоћ блокадама изнервирају, нарочито зато што већина људи ради, а позивају на блокирање факултета.

Ево да поновим тај став који се овде оцењује као сврставање на страну власти: блокаде нису решење јер народ неће да ступи у штрајк, шетње до Брисела, вожње до Стразбура, славље са градоначелником Вараждина и ћутање на подршку сепаратиста и шовиниста су штетни.
Протести могу да постоје и уз одржавање наставе и испита.
Омаловажавање професора је неприхватљиво.
Мени не смета да буде блокиран факултет и десет година, испоштоваћу нечије мишљење да ће се тако нешто променити.

@paradox polje
Ако сви у земљи раде а само део студената блокира наставу то значи да штрајк није успео.
Као што није успео ни штрајк просвете.

ПоЛиЦиЈа јЕ нА нАшОј СтРаНи. ЛуПаМо јАјА зА УсКрС.

Када ће људи схватити да нема сарадње са полицијом. Примају наређења са врха, и није им проблем да примене сваки облик силе.
Koliko ih ima? Ovo su AĆAB-i.

Ако су се пријавили за наставу, то значи да сина и оних који желе да наставе са образовањем.
Pa prijavili su se na online nastavu, ne na nastavu uživo. Ako žele da nastave obrazovanje (obrazovanje se nikad ne prekida u životu), onda neka idu na plenum i neka glasaju za prekid blokade, odnosno protiv nastavka blokade.

Policija, svuda u svetu, prima naredjenja i deluje. Iluzorno je očekivati da će oni da odlože pendreke ako im narede da rasteruju ljude. To je njihov posao, ovakav ili onakav. Eventualno može manje da zamahuju, da ne boli previše ali da neće da reaguju jne može da se očekuje. Ako dođe policija treba biti spreman na batine.

whistle-emoji.gif

Secka ovaj prenos mislim da su zarobili dekana u kolima hitne pomoći.

Prethodno je policija upotrebila brutalnu silu prema studentima dok je dekan bez reakcije gledao kako mu biju studente.

Edit. Upravo su ga nekako izvukli uz pratnju veterana i žandarmerije da ga ne linčuju...

Izvukao se ćelavi.. dobio je samo par jaja po tintari... mora da se doda novi 8 (ili koji već) zahtev da dekan podnese neopozivu ostavku.

Vrh