Boga mi, zaboravili ste vi kakva je to korupcija bila. Pa ja sam za banalne stvari, tipa upisa deteta u vrtić morao da potežem vezu. Građevinsku dozvolu si mogao da dobiješ samo ako ih sve redom podmažeš. Birokratija je bila čist horor, za neku bedu od naknade za prvo dete si morao da se razvlačiš dve nedelje od institucije do institucije. Sad se to završava za 5 minuta u porodilištu. Za prvi pasoš Srbije mi je trebalo pet dana čekanja u redu da bih uopšte došao na red da ga podignem. Za specijalizaciju su lekari morali da jure veze do samog ministra. Sudstvo nikad nezavisno, rak rana ovog društva, mnogo gora od pandura. Srozavanje školstva nam je donela Bolonja i tržišno nadmetanje fakulteta. Sad svaka bu**** može da završi fakultet. Diploma više ništa ne znači, sve je do pojedinca, da li hoće ili neće nešto da nauči. Meni dođe na razgovor za posao čovek koji ima diplomu BU i nivo znanja mog deteta koje ide u osnovnu školu.
Sve se to zaboravlja, al i treba tako, inače bi čovek poludeo s ovom partokratskom mafijom.