Šta je novo?

Izbori 2025

1000062120.jpg
1000062121.jpg
1000062122.jpg
1000062123.jpg
1000062124.jpg
1000062125.jpg

I posle ovoga dolazimo onda do zida koji nas sprečava da budemo normalna država. Ovakav neverovatan, ne znam da li da ga nazovemo incident, napad, skandal, treba da bude povod za hitnu smenu načelnika/direktora policije i ministra. A posle uzastopnih sličnih događaja, za ovo bi morala cela vlast da da ostavku. Ali ne, kod nas je taj zid uvek prisutan, odgovorni će da ignorišu ovo, zaštitnik građana će da se pravi lud, a društvo će se ili kratko pobuniti ili će preći preko ovoga - ne svojom namernom voljom, nego činjenicom da se ovo godinama i godinama dešava i da smo kao društvo kondicionirani da to vidimo kao "svakodnevnicu" i nešto "normalno".

I sve to je jako tužno i opasno.

Зато што је ово класична окупациона, издајничка влада.

Ако нешто не можете да разумете или објасните, назовите га правим именом и све постаје логично и једноставно.

Е сад, то носи са собом и спознају да је онда дужност најсветија да се тирјанину стане ногом за врат.

Иначе, делује ми да режим последњих недеља убрзано колабрира. Чак му се и ова штела са Албанцима обија о главу. Делује да му је и његово гласачко тело изнурено и да му је доста свега.

Молим се да нам Бог да среће, кад већ памети немамо, и да не урадимо опет нешто што ће реафирмисати режим.

Иду шиптарски избори. Ценим да ће покушати тамо са Куртијем и нато-ом да нешто исценира не би ли овде спречио изборе.

I posle ovoga dolazimo onda do zida koji nas sprečava da budemo normalna država. Ovakav neverovatan, ne znam da li da ga nazovemo incident, napad, skandal, treba da bude povod za hitnu smenu načelnika/direktora policije i ministra. A posle uzastopnih sličnih događaja, za ovo bi morala cela vlast da da ostavku. Ali ne, kod nas je taj zid uvek prisutan, odgovorni će da ignorišu ovo, zaštitnik građana će da se pravi lud, a društvo će se ili kratko pobuniti ili će preći preko ovoga - ne svojom namernom voljom, nego činjenicom da se ovo godinama i godinama dešava i da smo kao društvo kondicionirani da to vidimo kao "svakodnevnicu" i nešto "normalno".

I sve to je jako tužno i opasno.

Delimično je razlog tome i zato što smo informativno-medijski u 1984. i da većina njihovog glasačkog tela nema pojma da se ove stvari uopšte i dešavaju.

27 700 ljudi je već sad ne videlo nego lajkovalo post samo na instagram stranici Studenata u blokadi. Broj koji je video objavu samo na toj stranici na instagramu je sigurno jedno deset puta veći.

O ovome su već sigurno obavešteni milioni, nema izgovora, svi na ulice.

Evo, dok sam pisao post, broj je narastao na 28 200 lajkova.

Иначе, делује ми да режим последњих недеља убрзано колабрира. Чак му се и ова штела са Албанцима обија о главу. Делује да му је и његово гласачко тело изнурено и да му је доста свега.

Молим се да нам Бог да среће, кад већ памети немамо, и да не урадимо опет нешто што ће реафирмисати режим.

Иду шиптарски избори. Ценим да ће покушати тамо са Куртијем и нато-ом да нешто исценира не би ли овде спречио изборе.

Мислим да си у праву. Пре неколико недеља ми је искочило ово на инстаграму, пошто пратим страницу

image.jpeg

Посебно ми је запало за око јер 20. Октобар важи за једну од бољих школа на Новом Београду и велика је (како и сам пост каже има око 1500 ученика).

d180d0b0d0bdd0b3-d0bbd0b8d181d182d0b0-d0bfd180d0b2d0b8d185-30-d0bed181d0bdd0bed0b2d0bdd0b8d185-d188d0bad0bed0bbd0b0-d183-d0b1d0b5d0be.jpg

Дакле да основна школа у престоници, у коју иде 1500 ученика а које је боља од 92% школа Београда, нема пијаћу воду нити се одржавају часови српског језика, математике и физике не може да се протумачи никако другачије него као потпуни колапс система. И то без екстерног или сад и интерног притиска у виду студентских блокада (због затишја услед студентског рока).

Урушавање је кумулативно, тек ће све јаче кренути да долази до изражаја неспособност свих послушника које су поставили на функције у протеклих годину дана док све не падне под својом тежином.

Vrh