Šta je novo?

Izbori 2024

Само ме интересује како ће натерати власт да распише изборе, знајући да би их сигурно изгубила. Највећа грешка студената је што 15. марта нису имали план шта после, тј. што нису организовали акције попут блокаде РТСа, Тужилаштва, Палате правде, путева и мостова широм Србије одмах после 15. марта. Људи не би могли да дођу на посао и, хтели не хтели, прикључили би се генералном штрајку.

niko nije branio narodu da se org :D

Па најбоље да су зборови грађана, који у том тренутку нису ни основани у свим општинама, могли то да организују на своју руку. Ако су студенти могли да организују 15. март, могли су и ово што сам споменуо, али велика већина факултета није имала план шта после 15.3. Захтев за звучни топ је објављен тек три недеље после звучног топа, а тај захтев им је од појединих професора предлаган већ 16. и 17. марта. Такође, ускоро ће се довести у питање и акредитације факултета, а то што професори универзитета већ месецима не примају плате да не помињем.

Само ме интересује како ће натерати власт да распише изборе, знајући да би их сигурно изгубила. Највећа грешка студената је што 15. марта нису имали план шта после, тј. што нису организовали акције попут блокаде РТСа, Тужилаштва, Палате правде, путева и мостова широм Србије одмах после 15. марта. Људи не би могли да дођу на посао и, хтели не хтели, прикључили би се генералном штрајку.
Ne bih bio siguran da će ih sigurno izgubiti. Sinoć je izjavio da istraživanja NSPM nisu tačna i da su na prošlim izborima prognozirali da će osvojiti 40%, a on osvojio 50%. To se opet poklapa sa nekom mojom procenom da je u stanju da 10% pokrade. Danas mu prognoziraju 33% podrške, što je uz krađu 43%, što opet može biti dovoljno da sa socijalistima formira vlast.

Uostalom podrška je u kontantnom padu, pa može proceniti da je sada trenutak.

Što je greška? Sad imamo konkretnije još zahteve. Ako ne možemo dva puta da se iscimamo, onda ni ne zaslužujemo bolje.

Šta kao, neko je došao 15.3. i mislio da je to to? Pa ako mu je argument da je hteo radikalizaciju, pa onda može da dođe opet.

Ne bih bio siguran da će ih sigurno izgubiti. Sinoć je izjavio da istraživanja NSPM nisu tačna i da su na prošlim izborima prognozirali da će osvojiti 40%, a on osvojio 50%. To se opet poklapa sa nekom mojom procenom da je u stanju da 10% pokrade. Danas mu prognoziraju 33% podrške, što je uz krađu 43%, što opet može biti dovoljno da sa socijalistima formira vlast.

Истраживања су увек била добра, па тако и за те изборе су добро предвидела око 50% за странке власти, и 25% за СПН и 15% за десницу. Само је расподела унутар владајућег блока била другачија (декларисани СПС бирачи су гласали за СНС + мало крађе :)). Крађа не може да утиче више од 5%, и то је језива цифра, да се разумемо.

Сад је владајући блок на испод 40%, како год да се гледа и окрене. Једна листа (без класичних политичара), са широком подршком, би их почистила.

СНС је у децембру 2023. освојио 46% гласова. Додуше, Вукадиновић их тада потценио за 9% гласова, али то је делимично зато што је део гласача СПСа гласао за СНС.

Što je greška? Sad imamo konkretnije još zahteve. Ako ne možemo dva puta da se iscimamo, onda ni ne zaslužujemo bolje.

Šta kao, neko je došao 15.3. i mislio da je to to? Pa ako mu je argument da je hteo radikalizaciju, pa onda može da dođe opet.
Да дође опет на шта? Био сам на блокади РТСа неколико пута, расписан је конкурс за савет РЕМ-а, али шта даље? Можемо да се шетамо по улицама и вртимо и круг још две године и ништа нећемо променити, осим што ће факултети изгубити акредитације, а професори више неће моћи ни да хране своје породице и да плаћају рачуне. Када буду расписани избори, студенти треба да направе своју листу са професорима и да се кандидују, али до тада, нажалост, неће моћи много да се уради, шта год студенти захтевали од власти. Не желим да испада да прозивам студенте, али то не значи да не могу да укажем на неке пропусте који су направљени, али и на чињенично стање.

Они 2022. нису могли све заједно, уз сву крађу, да скупе више од 60% гласова, што значи да је већ тада јаких 40% гласова било у некој форми за смену режима. И то пре инфлације, економске / енергетске кризе и ових студентских протеста који су и оголили режим и уништили му подршку и (можда најважније) пробудили младе да учествују у политици сопствене отаџбине.

Да владајући режим зна да може да извуче победу на изборима не би исте померао за 2027. када морају да се одрже.

Треба формулисати смислену и јаку аполитичну опозицију са циљем испуњења захтева, ослобађања медија и обрачунавања са криминалцима и да сви стану иза ње. При чему би делање студената било најкорисније у форми ширења анти-снс кампање (или само анти-кампање), да саботирају све што прича доказујући да су лопови и лажови и да то није истина. Наравно не само студенти већ сви ми да се укључимо, али такав вид коришћења пажње и кредибилитета ради уништавања Вучићевог имиџа и срозавања подршке истом

Да дође опет на шта? Био сам на блокади РТСа неколико пута, расписан је конкурс за савет РЕМ-а, али шта даље? Можемо да се шетамо по улицама и вртимо и круг још две године и ништа нећемо променити, осим што ће факултети изгубити акредитације, а професори више неће моћи ни да хране своје породице и да плаћају рачуне. Када буду расписани избори, студенти треба да направе своју листу са професорима и да се кандидују, али до тада, нажалост, неће моћи много да се уради, шта год студенти захтевали од власти. Не желим да испада да прозивам студенте, али то не значи да не могу да укажем на неке пропусте који су направљени, али и на чињенично стање.
Ja samo kazem da ukazujes da je greska sto se nije 15.3. nesto uradilo, kao da je to bilo tad ili nikad. Kao, tad smo trebali to i to.

Pa, mislim, mozemo i opet, sta je problem?

Не 15. марта, него што се ПОСЛЕ 15.3. није кренуло у радикализацију/блокаде широм Србије.

Kako je za par meseci postao olinjali matorac koji laprda ispred dragstora. Ne tako davno, bio je onaj nadobudni radikal, koliko god ga ne voleli, bistrog uma i tog seljačko-šeretskog stava punog samopouzdanja. Poprima polako i onaj ludački pogled lokalnih alkosa. Slomilo ga ovo, samo dinstaj.

Fešta može da počne

1000023477.jpg

Kako je za par meseci postao olinjali matorac koji laprda ispred dragstora. Ne tako davno, bio je onaj nadobudni radikal, koliko god ga ne voleli, bistrog uma i tog seljačko-šeretskog stava punog samopouzdanja. Poprima polako i onaj ludački pogled lokalnih alkosa. Slomilo ga ovo, samo dinstaj.
Тако је, помињао сам како је сада све огољено, и сви су се сврстали тачно тамо где припадају. Он је већ неко време бивши или прелазни председник државе. Кризу не може никако да реши, може само да је продужава неко време. Ја могу да чекам колико год, лепо ми је, искључио сам ГА још поодавно. Накривио сам капу.

Sve više verujem da su ovu priču o izborima studenti FTN pustili kao probni balon. Invazija botova na X-u. I spavači se razotkrili. Profili koji su podržavali studente sad vidim pišu da moraju da se izjasne oko Srebrenice i NATO-a. Dobro nisu tražili oko Maričke bitke da se izjasne.

Sve više verujem da su ovu priču o izborima studenti FTN pustili kao probni balon. Invazija botova na X-u. I spavači se razotkrili. Profili koji su podržavali studente sad vidim pišu da moraju da se izjasne oko Srebrenice i NATO-a. Dobro nisu tražili oko Maričke bitke da se izjasne.
I oko toga imaju oni svoje "procene". Ima dosta bu******** u zemlji cak i previse koji su kao neutralni nisu ni protiv ovog a nisu ni za. Naravno da se dosta njih hvata na to "ne spominjes sta nam rade siptari na Kosmetu" "vidi sta Evropa i amerika rade braci Rusima" itd.. Kakve to veze ima sa nasim stanjem u zemlji , korupcijom i svim ovim divljanjem? Kada se udje u pricu sa takvima oko tih tema 99% njih se ucuti, do sad sam mozda naleteo na 2-3 njih koji su neke argumente iznosili tipa "spoljna politika je odlicna" a i tu su bili potkopani jer opet kazem kakve to veze ima sa nama u Srbiji i nasim zivotima?

Kako moze neko da bude neutralan oko stanja u drzavi? Kako neko moze da cuti i da se pravi lud? Pa nisu svi programeri da imaju po 5 hiljada evra platu i da mogu sebi privatno sve da priuste. Jel se uglavnom svi trgnu oko toga kad odu u neku drzavnu inistituciju ili bolnicu pa nalete na zid ili na problem? Neverovatno....

Vrh