Šta je novo?

Izbori 2024

1000032828.jpg

Kome smetaju blokade, nek ide pored skupstine 😂🤭

Pogledajte prilog 235654

Vidi stavili im TOI-TOI...Radi se i na higijeni. :)

Da li po tebi i još nekim članovima foruma znači da ako ne podržavam blokade saobraćajnica - podržavam aktuelnu vlast, njihove verne Ćacije i ostale koji su njihovi? I da sam protiv studenata? Ako nisam 100% saglasan sa vama, onda sam protiv vas?

Pa, nismo "mi" 100% saglasni ni "sami sa sobom", svaka 3 dana neka svađa, a si uz protest ;)
Al imamo neki minimum oko koga smo saglasni, ako ni to ne možeš, onda ne znam šta da ti kažem.

(Razumem da ti smetaju blokade, mene ona svaki dan u podne baš urniše već mesecima, baš tuda prolazim autobusom po sred tog intervala, i zbog toga moram pola sata ranije da krenem. Al, eto tu je gde je, nisu mi studenti krivi, kad stignem stanem sa njima... kriv je onaj blesavi)

Radijski studio ne izgleda ni približno kao ovaj gde vode dnevnik. Sigurno neka od privatnih tv, a verovatno Pink kao najlojalnija.

Edit. Pominje se RTS 4 na sajmu

Najjači su mi ovi izgovori i akcentovanja na RTSu.

Te-levizija
Ka-tegorija
Po-licajac
A-leksandar
Pa-rlament
Pred-sedavajući

Re-tardi...
Zapravo je dosta toga pravilno po rečniku Matice srpske, samo smo mi vremenom prestali tako da govorimo. Po-licajac nije, ali jeste po-licajaca jer se u padežu pomera akcenat za jedan slog. Ka-tegorija nije, tako govore samo oni što nisu sigurni pa misle da se kaže drugačije. Zapravo je katego-rija kao filharmo-nija. I tako dalje, da ne smaram sad. Ali tačno je da većini smeta, uključujući i meni, iako je po pravopisu pravilno.

RTS se bukvalno majmunise po tom pitanju, da su bar onda pismeni i drze se toga, ali ne, oni u toku jedne vesti malo citaju ovako, malo onako.

Onda dodje reporter koji se uopste ne drzi toga, pa onda na primer u prognozi opet imamo taj lazni pokusaj da se tako prica, gde se u istoj recenici desi da istu rec izgovore dva puta i akcentuju je na dva nacina.

Posle ide neka emisija gde se voditelj uopste ne drzi toga itd.

Vidi se lazni pokusaj da kao pricaju pravilno, a niko nije edukovan za to i mrzi ih da se iscimaju da nauce.

Поред свега што РТС ради накарадно ми са пишемо о инсистирању на изворној дикцији. И ако сваки пут приметим да то није оно на шта сам навикао, то ми најмање смета.

Поред свега што РТС ради накарадно ми са пишемо о инсистирању на изворној дикцији. И ако сваки пут приметим да то није оно на шта сам навикао, то ми најмање смета.
Pomenuo sam stvar koja mi već duže vreme stoji na pameti, a pošto se sad aktivirala priča o RTSu, iskoristio sam da napišem šta mi još smeta kod njih, a što mislim da uništava govor pa i IQ naciji.

Učenike i studente dr..ju za mnogo trivijalnije stvari i pravila (treba da gatam svaki put da li se neko mesto vodi kao selo ili kao naselje grada) a ovde imamo spikere na državnoj televiziji, koji treba da budu neka norma, i koje svi plaćamo, a koji ne mogu ni normalno da pričaju. Nego godinama ko slepci govore "po-licajac", "A-leksandar", "pa-rlament"... Ko normalan govori tako? Koji panj dozvoljava to na takvoi televiziji?

Pa j..o tog spikera koji je toliko lenj i toliko se uzda u idiiota da ne može da prođe tekst jednom pre emitovanja ili da navikne sebe da kad prepozna da sledi neka reč, da se spremi da je izgovori kako treba.

Ne znam šta sam drugo mogao da napišem a što već nije napisano na temi bar 5.000 puta. Da su ološ, da su beskorisni, da ih treba ugasiti, da treba da ih bude sramota... sve je to ispisano ovde već 5.000 puta.

Poslednja izmena:
,,....a koji ne mogu ni normalno da pričaju. Nego godinama ko slepci govore... ,,

Svi naši sugradjani i opšte koj govore
Timočko-lužnički dijalekatom,
se slažu sa takvimm stavom 🤣

Naravno ima tu mnogo drugih iz raznih delova koj drugacije akcentuju, brzaju ili razvlače... i oni takodje sigurano se slažu sa takvim stavom 🤣
Ukratko podrška od svih sa K & K *
( * prevod : sa ku.... i konopca )

🤣😅🤣

Poslednja izmena:
,,... Izjava rektora Vladana.... ,,

Imao je priliku da govori na bilo koj mediji, snaznije glasnije verodostojnije...
dok je još vredela nj rec.

Sad kad ga malo bocnuli
dobar mu je megafon na baterije
🤑
prošo voz .... ispušten momenat
ko ga j... nije dorastao ni momentu ni prilici
ko se lača .... nek sa jajima plati

Vrh