Odakle je ta vest da rade u prostorijama Pinka?
To sranje je pocelo pre desetak godina i neslusljivo je. Niko u Srbiji ne govori tako.Najjači su mi ovi izgovori i akcentovanja na RTSu.
Te-levizija
Ka-tegorija
Po-licajac
A-leksandar
Pa-rlament
Pred-sedavajući
Re-tardi...
Zapravo je dosta toga pravilno po rečniku Matice srpske, samo smo mi vremenom prestali tako da govorimo. Po-licajac nije, ali jeste po-licajaca jer se u padežu pomera akcenat za jedan slog. Ka-tegorija nije, tako govore samo oni što nisu sigurni pa misle da se kaže drugačije. Zapravo je katego-rija kao filharmo-nija. I tako dalje, da ne smaram sad. Ali tačno je da većini smeta, uključujući i meni, iako je po pravopisu pravilno.Najjači su mi ovi izgovori i akcentovanja na RTSu.
Te-levizija
Ka-tegorija
Po-licajac
A-leksandar
Pa-rlament
Pred-sedavajući
Re-tardi...
Ovo deluje da je ipakТо је стари пинков студио где су снимали Инфотоп са мониторима у позадини.
Pomenuo sam stvar koja mi već duže vreme stoji na pameti, a pošto se sad aktivirala priča o RTSu, iskoristio sam da napišem šta mi još smeta kod njih, a što mislim da uništava govor pa i IQ naciji.Поред свега што РТС ради накарадно ми са пишемо о инсистирању на изворној дикцији. И ако сваки пут приметим да то није оно на шта сам навикао, то ми најмање смета.