?Kakvu je zastavu pokazao momak iz Kragujevca u Strazburu. Lude na Twitteru, ali ne ulazi mi se u diskusiju tamo, ima previše ostrašćenih. Sa obe strane
pa ne znam ni ja tačno, (kao proruska, pro putinovska, pro ovo, pro ono) bila je i slika, ali ko sad da kopa. Nema veze, možda se radi o lažnoj vesti.
ne znam ništa o toj zastavi. Ali možda ipak nije trebalo da se pokazuje ako inicira neka drugačija razmišljanja. Tražiš nešto od evropskog parlamenta sa ruskim simbolom? deluje malo, onako. kao da odeš u Moskvu sa ukrajisnkom zastavomU pitanju je barjak s ikonom Nerukotvorenog obraza Isusa Hrista, trenutno poznat kao Loknasti Isus koji se nosa po studentskim demonstracijama.
Zastavu je reaktivirala iz zaborava i popularizovala Putinova horda u svom pokolju po Ukrajini, na čijim bojnim poljima je, oh sveta Slučajnosti, aktivno razvlače, pa je nekim ljudima nelagodno.
Видиш да зелембаћима јуче у скупштини смета Бог. Држава је на прекретници, а они се сад ухватили химне. Исто као локални еу ботови. Никад гузице из фотеље нису макли, али да се револуција спроводи са њиховим идејама.Иконе нису руски симболи. Нек оладе мало НАФОвци.
Ako se misli na mene.Иконе нису руски симболи. Нек оладе мало НАФОвци.
Na sajtu BIA objavljen je izveštaj Federalne službe bezbednosti (FSB) Ruske Federacije o navodnoj upotrebi zvučnog topa na protestu održanom 15. marta 2025. godine u Beogradu. Oni navode da "na osnovu dobijenih rezultata može se doneti kategorični zaključak da akustični uređaji tipa emitera LRAD koje poseduju policijski organi Srbije nisu primenjeni tokom protesta".
Nije EU pretila nego neki novinar napisao misljenje u britanskom telegrafu. Carine od amerike su suspendovane svima na 90 dana sem Kini, sad su na snazi tarife od 10% svima ako su bile nize od toga.Najmanji problem je proputinska priča. Njega podržavaju apsolutno svi. Evo na ovom primeru Rusi, iako očigledno neće ići 9. maja na Dan pobede, ali sigurno imaju druge interese. S druge strane, EU preti da nećemo ući u EU ako ode na ceremoniju, a pritom ga podržavaju zbog litijuma, Kosova i čega sve ne. Trampu je poklonio Generalštab i ko zna šta još, pa smo dobili carine od samo 37 odsto. Kina znamo vrlo dobro šta sve ima i radi u Srbiji. Znači tri najveće sile, plus jedan savez ga bespogovorno podržavaju. Iskreno mene čudi kako do sada nije već ugušio proteste. Znam da zvučim kao Čotra, ali ovo sve pišem zdravorazumski.
Тачно тако, Србија и српска православна црква имају богату "вексиколошку" традицију, толико застава је било на располагању, а лик је очигледно изабрао контроверзну руску која нема никакве везе са српском историјом. Лик је отишао да русофилски србује кроз Европу, али не капирам који је циљ тога, ако се студенти ограђују од прогласа опозиције и сличних требало би и од ове сумњиве политичке агендеAko je dotičnom mamlazu toliko stalo da ističe svoja verska obeležja, ok, imao je na raspolaganju gomilu drugih ikona i simbola i zastava, tako da baš i nema opravdanja za izbor ovog trenutno vrlo kontroverznog ruskog vojnog barjaka pod kojim se slikaju ruske vojske i paravojske u trenutku dok su evropske zemlje u ratu s Rusijom.
Uzdajmo se u to da evropska javnost nije zapazila taj detalj, a svakako dobar deo Evropljana je vrlo religiozan i tradicionalan, nasuprot mišljenju mainstream Srba, a mnogi i potajno podržavaju Rusiju, tako da svakako neće naići na 100% osude tj tražiće se i naći opravdanja jer Isus.