Meni je taj intervju, tj monolog, bio vrlo interesantan. I apelujem da ga ljudi pogledaju, iako mu je nacin obracanja tezak za slusanje. Diskretno i ponekad direktno je objasnio sta je uloga opozicije i kako se boriti u tom mulju, dao vrlo preciznu kritiku iste u vise navrata. Povukao paralelu izmedju DOS-a i sadasnje opozicije, vrlo bitno.
Takodje, prikazao igru iz Vucicevog ugla. Prvi sam kriv sto njega i njih smatram nekakvim generickim zlom koje samo treba odstraniti, a ne ljudima koji takodje imaju neke potrebe, strahove, ideje.
Verujem da ce kritika biti usmerena protiv Cedinog relativizovanja situacije i diskretne odbrane Vucica, i to je ok, ali je rekao neke mnogo zanimljivije stvari koje retko imamo priliku da cujemo, stvari iz ugla karijernog politicara ali bez fasade koju drzi jedan politicar.
To sam cuo samo od njega, Sarovica i Protica.
Ako sam ista izvukao iz tog monologa, to je koliko je ceo ovaj sistem klimav, uplasen i jadan. I koliko je neverovatno da ova drzava uopste opstaje tolike decenije sa tolikim diletantizmom na celu.