Ovo sada je poprilično živo blato iz koga će se i aktuelna vlast, makar i u drugačijem sastavu, teško isčupati, suviše laži, za koje već postoje dobrani dokazi, su se nagomilale. Sa novim najavljenim protestom, koji ako se održi, samo će da ode još nekoliko koraka dole. ,,Oni vas maltetiraju, oni ovo, oni ono,..." - I sada ćete da dodjete i ti i tvoji da nas isto tako maltretirate i sada ćeš ti da pokažeš njima kako oni ne mogu da skupe onoliko koliko ti možeš i kako su oni mali, a ti si veliki i za..ban. Nivo 2. razred Osnovne škole.
Mi, radnici, izdržavamo ovu državu visokim porezima, komunalijama, akcizama na osnovne životne stvari,....koje plaćamo, a one su za državu osnovni izvor prihoda, a ne strane investicije i drugo što se propagira. Mi nismo u stanju da bojkotujemo jedan trgovački lanac na nedelju dana, a ne da protestujemo. A gde je da izdrzimo da bojktujemo benzinske pumpe i slično. Neki kazu: ,,Kako bi?". Pa, prošli smo smo inflaciju, bombarodovanje,...nestasice svega iz raznih razloga, pa smo preziveli.
Država koja ima najbolje strane investicije u regionu, teško može da ima najskuplju hranu u regionu i celokupno najnizi zivotni standard, ako i nije najniži, onda nije daleko od toga, na primer. Tako i ja mogu da vodim državu, da uzmem svima preko osnovnih zivotnih stvari koje moraju da plate, a onda prikazem kako imam besplatan javni prevoz, subvencije na ovo i ono i slične stvari. Možda grešim, ali to je onako kako ja vidim.
Ova reklama koja se mota na TV-u - podseća me na onaj vic: ,,...Pa jbg, imamo i mi Prvi program!..."
Kaze vlast, da su demonstranti kršili zakon. Jesu, kršili su! Uništavanje traktora, nebitno je, a svi znamo čiji su stvarno ti traktori, gađanje policajaca jajima i drugim stvarima, koji su dosli na dužnost - je kršenje zakona, koliko god se to nekima od vas i meni ne sviđalo. Ali, kako država da kazni njih, kada država prva krši zakon? Ćaciji, traktori oko Ćacija, policajac koga su ,,studenti naboli u oko", neisplaćene plate prosvetnim radnicima koji protestuju( ti radnici su u štajku, koji je zakonom regulisana stvar i manje od minimalne propisane zarade ne sme da im se isplati), nasilno teranje ljudi da dodju na skup koji organizuje aktuelna vlast, protekcije razne za ljude koji članovi vladajuće stranke,...Sve je to kršenje zakona od strane vlasti i države. I kako da država koja krši zakon kazni demonstrante koji krše zakon? A kada demonstranti krše zakon i kada država krši zakon su dva pojma. A kada bi se dva krsenja ,,prebila", ono što su radili demonstranti, ,,prebilo" bi veoma mali deo onoga što je kršila vlast.
Sada se istina - više gradi, nego za vreme Dosmanlija, saobraćajne infrastrukture i svega drugog, ali koliko para svako od nas da državi kroz razne stvari na mesečnom nivou, čudo bi bilo da se ne gradi i na sve to se država zadužuje.
Da je četvoročlana porodica sa 200.000 dinara mesečnih prihoda u kući, što većina nema od onih kojima su izvori prihoda samo te dve plate od supružnika i ima dva deteta u razvoju - između trećine i polovine tih prihoda ide na hranu za porodicu, uz svu kalkulaciju - to je jedna tragična činjenica.
Za standard prosečnog Srbina - skupo je i gorivo i svasta nešto, ali bez svega toga se može, otežano, ali se može. Komunalije su isto skupe, ali su uz kalkulisanje podnošljive.
Čak sam maksimalno oblažio lošu situaciju, više od ovoga ne mogu.
Trenutno je mnogo veliki mulj, koji se i dalje povećava.