Šta je novo?

Izbori 2024

Taj deo naroda koji ovako vidi situaciju laze samog sebe da bi opravdao ili kukavicluk ili prostu zlobu i frustracije koje nikad nije smeo da okrene prema onome ko ih izaziva, dakle opet kukavicluk
Не бих рекао, причао сам са једним старијим човеком који ме је питао зашто се не протестује против Куртија, други пријатељ каже да је спорна подршка аутономаша...

То су стари које се виде и које још више приказују Информер, Пинк и остали...

A nivo lazi, samoobmane i mentalne gimnastike da bi se tako videla situacija je za ginisovu knjigu rekorda. Cini mi se da ima neki forumas u irskoj, nek im javi da uvedu kategoriju.

Poslednja izmena:
Да, једна од већих, као и све шта се десило, повраћања по застави, Кесића, таргетирања професора који никога нису вређали уз ћутање по питању оних који сеју мржњу, до вожње за Стразбур.
Gde si to video Dinka Gruhonjića i hoće li neko postaviti link gde se jasno vidi da je za nezavisnu Vojvodinu otcepljenje KiM. Do skoro nisam znao za Milu Pajić pa sam morao da guglam o kome je reč.

Не бих рекао, причао сам са једним старијим човеком који ме је питао зашто се не протестује против Куртија, други пријатељ каже да је спорна подршка аутономаша...

То су стари које се виде и које још више приказују Информер, Пинк и остали...
To su upravo ti koje opisujem. Znam ih i sam vise nego dobro, dovoljno godina zivim u Srbiji. Puna je ova zemlja sedamdesetogodisnjaka koji ceo zivot zive u lazima, na svim nivoima.

Сами виде ту слику на сваком ћошку, нема места где није исцртана црвена шака.
Огромна платна са црвеним шакама висе са зграда факултета.

znaci ove sve tri stavke sto si nabrojao vidi se svuda.
si im reko da mozda promene dioptriju ahah

za te ljude nikada nece biti dovoljno rebrendinga
to ti je ono kao kada imas loseg zaposlenog, pa mu dajes x sansi, a umesto samo da preseces i das otkaz

Потребно је много филтера да се види само црвена рука, само Динко, и само пружена рука Европи. То су исти они филтери кроз које се не види корупција и страдање, већ само “народ” и “држава”. Ти се филтери скидају. Кроз њих се не пролази.
Није, нпр. чим неко спомене Динка већина људи моментално повезује њега са сепаратистима и усташама.

Црвена шака и позиви Европи се чују гласније него неке друге ствари.

Није, нпр. чим неко спомене Динка већина људи моментално повезује њега са сепаратистима и усташама.

Црвена шака и позиви Европи се чују гласније него неке друге ствари.
Pa moze neko da pomene i franju tudjmana, to ne znaci da on ima ikakve veze sa protestima. Mislim, ima, ako ti je laganje sebe i drugih ceo zivot navika. Prosecni uzivalac informera nema problem ni sto je neko mrtav godinama kao franjo, poverovao bi za sekund da je on organizator jer ta laz lepo zvuci, a istina ne zvuci. Samo go kukavicluk...

e a sto mislite da je panika? posto ja mislim da on sada u fazonu, malo se sleglo, daj da probam da vidim par stvari kako ce da prodje
tj ne vidim neki diff u odnosu na starije metode njihove
Nema nikakve panike. Pre mesec dana su bili u rupama i ono sto se radilo radilo se pod okrilljem noci. Sada je bahatost na maksimumu. Prosetajte oko skupstine danas i bulevarom, njihov grad, njihovi ljudi, rade sta im se prohte, sa sve samozadovoljnim osmehom ne mozete nam nista. Sada ce neki reci siri se defetizam, ali nekada je bolje istini pogledati u oci nego ziveti u oblacima. Ja sam neko ko je zbog fleksibilnog posla u centru ispratio jedno 40-50 skupova sto altivno sto pasivno, energija nikako ne ide uzlaznom putanjom naprotiv. Najlakse je i meni reci opusteno dinstamo, samo se bojim da je istina da on nas dinsta polako 13 godina, a sad se sprema da rernu ukljuci na max.

Ovo sada je poprilično živo blato iz koga će se i aktuelna vlast, makar i u drugačijem sastavu, teško isčupati, suviše laži, za koje već postoje dobrani dokazi, su se nagomilale. Sa novim najavljenim protestom, koji ako se održi, samo će da ode još nekoliko koraka dole. ,,Oni vas maltetiraju, oni ovo, oni ono,..." - I sada ćete da dodjete i ti i tvoji da nas isto tako maltretirate i sada ćeš ti da pokažeš njima kako oni ne mogu da skupe onoliko koliko ti možeš i kako su oni mali, a ti si veliki i za..ban. Nivo 2. razred Osnovne škole.

Mi, radnici, izdržavamo ovu državu visokim porezima, komunalijama, akcizama na osnovne životne stvari,....koje plaćamo, a one su za državu osnovni izvor prihoda, a ne strane investicije i drugo što se propagira. Mi nismo u stanju da bojkotujemo jedan trgovački lanac na nedelju dana, a ne da protestujemo. A gde je da izdrzimo da bojktujemo benzinske pumpe i slično. Neki kazu: ,,Kako bi?". Pa, prošli smo smo inflaciju, bombarodovanje,...nestasice svega iz raznih razloga, pa smo preziveli.

Država koja ima najbolje strane investicije u regionu, teško može da ima najskuplju hranu u regionu i celokupno najnizi zivotni standard, ako i nije najniži, onda nije daleko od toga, na primer. Tako i ja mogu da vodim državu, da uzmem svima preko osnovnih zivotnih stvari koje moraju da plate, a onda prikazem kako imam besplatan javni prevoz, subvencije na ovo i ono i slične stvari. Možda grešim, ali to je onako kako ja vidim.

Ova reklama koja se mota na TV-u - podseća me na onaj vic: ,,...Pa jbg, imamo i mi Prvi program!..."

Kaze vlast, da su demonstranti kršili zakon. Jesu, kršili su! Uništavanje traktora, nebitno je, a svi znamo čiji su stvarno ti traktori, gađanje policajaca jajima i drugim stvarima, koji su dosli na dužnost - je kršenje zakona, koliko god se to nekima od vas i meni ne sviđalo. Ali, kako država da kazni njih, kada država prva krši zakon? Ćaciji, traktori oko Ćacija, policajac koga su ,,studenti naboli u oko", neisplaćene plate prosvetnim radnicima koji protestuju( ti radnici su u štajku, koji je zakonom regulisana stvar i manje od minimalne propisane zarade ne sme da im se isplati), nasilno teranje ljudi da dodju na skup koji organizuje aktuelna vlast, protekcije razne za ljude koji članovi vladajuće stranke,...Sve je to kršenje zakona od strane vlasti i države. I kako da država koja krši zakon kazni demonstrante koji krše zakon? A kada demonstranti krše zakon i kada država krši zakon su dva pojma. A kada bi se dva krsenja ,,prebila", ono što su radili demonstranti, ,,prebilo" bi veoma mali deo onoga što je kršila vlast.

Sada se istina - više gradi, nego za vreme Dosmanlija, saobraćajne infrastrukture i svega drugog, ali koliko para svako od nas da državi kroz razne stvari na mesečnom nivou, čudo bi bilo da se ne gradi i na sve to se država zadužuje.

Da je četvoročlana porodica sa 200.000 dinara mesečnih prihoda u kući, što većina nema od onih kojima su izvori prihoda samo te dve plate od supružnika i ima dva deteta u razvoju - između trećine i polovine tih prihoda ide na hranu za porodicu, uz svu kalkulaciju - to je jedna tragična činjenica.

Za standard prosečnog Srbina - skupo je i gorivo i svasta nešto, ali bez svega toga se može, otežano, ali se može. Komunalije su isto skupe, ali su uz kalkulisanje podnošljive.

Čak sam maksimalno oblažio lošu situaciju, više od ovoga ne mogu.

Trenutno je mnogo veliki mulj, koji se i dalje povećava.

Ребрендинг је потребан и због студената самих.

Народ код студената види крваву шаку, код Вучића види заставу Србије.
Народ код студената види Динка Грухоњића, код Вучића види Србе са Косова.
Народ код студената види пружену руку Европи, код Вучића се на сав глас прича о народу и држави.

Ti samo mane nalaziš svemu u vezi sa protestima i studentima, ne bi me čudilo da se uskoro autuješ kao SNS glasač

Ребрендинг је потребан и због студената самих.

Народ код студената види крваву шаку, код Вучића види заставу Србије.
Народ код студената види Динка Грухоњића, код Вучића види Србе са Косова.
Народ код студената види пружену руку Европи, код Вучића се на сав глас прича о народу и држави.
Народу само показати ово:

1744308788524.jpeg

1744308813350.jpeg

1744308887943.jpeg

1744308833708.jpeg

И ако неко пита откуд високе царине од Трампа Србина.

Ovo sada je poprilično živo blato iz koga će se i aktuelna vlast, makar i u drugačijem sastavu, teško isčupati, suviše laži, za koje već postoje dobrani dokazi, su se nagomilale. Sa novim najavljenim protestom, koji ako se održi, samo će da ode još nekoliko koraka dole. ,,Oni vas maltetiraju, oni ovo, oni ono,..." - I sada ćete da dodjete i ti i tvoji da nas isto tako maltretirate i sada ćeš ti da pokažeš njima kako oni ne mogu da skupe onoliko koliko ti možeš i kako su oni mali, a ti si veliki i za..ban. Nivo 2. razred Osnovne škole.

Mi, radnici, izdržavamo ovu državu visokim porezima, komunalijama, akcizama na osnovne životne stvari,....koje plaćamo, a one su za državu osnovni izvor prihoda, a ne strane investicije i drugo što se propagira. Mi nismo u stanju da bojkotujemo jedan trgovački lanac na nedelju dana, a ne da protestujemo. A gde je da izdrzimo da bojktujemo benzinske pumpe i slično. Neki kazu: ,,Kako bi?". Pa, prošli smo smo inflaciju, bombarodovanje,...nestasice svega iz raznih razloga, pa smo preziveli.

Država koja ima najbolje strane investicije u regionu, teško može da ima najskuplju hranu u regionu i celokupno najnizi zivotni standard, ako i nije najniži, onda nije daleko od toga, na primer. Tako i ja mogu da vodim državu, da uzmem svima preko osnovnih zivotnih stvari koje moraju da plate, a onda prikazem kako imam besplatan javni prevoz, subvencije na ovo i ono i slične stvari. Možda grešim, ali to je onako kako ja vidim.

Ova reklama koja se mota na TV-u - podseća me na onaj vic: ,,...Pa jbg, imamo i mi Prvi program!..."

Kaze vlast, da su demonstranti kršili zakon. Jesu, kršili su! Uništavanje traktora, nebitno je, a svi znamo čiji su stvarno ti traktori, gađanje policajaca jajima i drugim stvarima, koji su dosli na dužnost - je kršenje zakona, koliko god se to nekima od vas i meni ne sviđalo. Ali, kako država da kazni njih, kada država prva krši zakon? Ćaciji, traktori oko Ćacija, policajac koga su ,,studenti naboli u oko", neisplaćene plate prosvetnim radnicima koji protestuju( ti radnici su u štajku, koji je zakonom regulisana stvar i manje od minimalne propisane zarade ne sme da im se isplati), nasilno teranje ljudi da dodju na skup koji organizuje aktuelna vlast, protekcije razne za ljude koji članovi vladajuće stranke,...Sve je to kršenje zakona od strane vlasti i države. I kako da država koja krši zakon kazni demonstrante koji krše zakon? A kada demonstranti krše zakon i kada država krši zakon su dva pojma. A kada bi se dva krsenja ,,prebila", ono što su radili demonstranti, ,,prebilo" bi veoma mali deo onoga što je kršila vlast.

Sada se istina - više gradi, nego za vreme Dosmanlija, saobraćajne infrastrukture i svega drugog, ali koliko para svako od nas da državi kroz razne stvari na mesečnom nivou, čudo bi bilo da se ne gradi i na sve to se država zadužuje.

Da je četvoročlana porodica sa 200.000 dinara mesečnih prihoda u kući, što većina nema od onih kojima su izvori prihoda samo te dve plate od supružnika i ima dva deteta u razvoju - između trećine i polovine tih prihoda ide na hranu za porodicu, uz svu kalkulaciju - to je jedna tragična činjenica.

Za standard prosečnog Srbina - skupo je i gorivo i svasta nešto, ali bez svega toga se može, otežano, ali se može. Komunalije su isto skupe, ali su uz kalkulisanje podnošljive.

Čak sam maksimalno oblažio lošu situaciju, više od ovoga ne mogu.

Trenutno je mnogo veliki mulj, koji se i dalje povećava.
Pa to. Sve ove price godinama unazad o "ogromnom rastu i sve boljem standardu, kvantom skoku u buducnost" su smehotresni kad imamo u vidu koliko su drugi napredovali. Svugde u svetu su skocile plate (istina i troskovi) posle corone. Ovde je medijalna plata i dalje oko 75.000, zar to nije porazavajuce? Vecina ljudi i dalje grca da spoji pocetak i kraj meseca a on svaki dan prica o nekakvom samo njemu vidljivom napretku. Proslo 26 godina od bombardovanja mi i dalje uglavnom zivimo kao '99. j*** mi se za sve hotele, stanova upitnog kvaliteta, kula i puteva koji se grade, nemam ja nista od toga

Poslednja izmena:
Да смо народ не бисмо дозволили ово затварање града и правили бисмо контрамитинг 12. априла.
Slazem se. Ako ce neko da te bije bez obzira da li mu se suprotstavio ili ne onda je najbolje da ga udaris prvi.

Народу само показати ово:

Pogledajte prilog 234990
Pogledajte prilog 234991
Pogledajte prilog 234994
Pogledajte prilog 234992
И ако неко пита откуд високе царине од Трампа Србина.
То су теме од којих се изгледа бежи.
Исто тако Вучић може да покаже Н1 који подржава студенте, Динка, може да покаже црвену Шаку идентичну оној који користи једна албанска НВО...

Вучић у оваквим ситуацијама зна како да се понаша да придобије народ.

За придобијање веће подршке су потребни захтеви за забрану РКС таблица у централној Србији, захтев за проглашење Кристијана Шмита непожељним особом у Србији, потребне су јавне осуде непријатељске политике ЕУ и њихових званичника, а не вожња ка њима.

Ја могу сада да изађем напоље и продерем се ПУМПАЈ, али то више нема смисла, прошао је највећи скуп у Београду и око 350 000 људи није чуло ништа ново.

Даље ће само професори и наставници остајати без плате, једна генерација неће можда моћи да упише факултете, а цео народ ће се, не дај Боже, све више делити.

Елем,

Након данашњег јуначког саопштења студената економског Факултета у ком су и они децидно одбили опозициони предлог експертске владе можемо да закључимо да није све изгубљено и да противничком табору, поред свих империјалних сила и Хуљиног режима можемо придодати и опозицију.

Нека траје борба непрестана!

Pa to. Sve ove price godinama unazad o "ogromnom rastu i sve boljem standardu, kvantom skoku u buducnost" su smehotresni kad imamo u vidu koliko su drugi napredovali. Svugde u svetu su skocile plate (istina i troskovi) posle corone. Ovde je medijalna plata i dalje oko 75.000, zar to nije porazavajuce? Vecina ljudi i dalje grca da spoji pocetak i kraj meseca a on svaki dan prica o nekakvom samo njemu vidljivom napretku. Proslo 26 godina od bombardovanja mi i dalje uglavnom zivimo kao '99. j*** mi se za sve hotele, stanova upitnog kvaliteta, kula i puteva koji se grade, nemam ja nista od toga

Seti se, ako ideš u Grčku na letovanje, ako ti ne ideš, neko od kolega sigurno ide, obraćam se i njima...Kolika je bila razlika u ceni hrane tamo i ovde pre 7,8...10 godina? A kolika je bila prošle godine? Stigli smo ih, a nekada je bila mnogo velika. A njihova i naša prosečna plata? Od toga kolika je plata, bitnije je koliko ona vredi.

Slazem se. Ako ce neko da te bije bez obzira da li mu se suprotstavio ili ne onda je najbolje da ga udaris prvi.
Ствар је у томе што примамо ударце већ 13(25(35)(85))) година.

Ја бих да сведемо рачуне и да решимо шта се има решити.

Ево, и опет смо били у праву кад смо упозорили да након још једног мир и љубав карневала тек следи права репресија, насиље и опасност, овог пута по цели народ а понајвише за децу тј студенте.

И би тако.

Маратонци нека трче почасни круг али другима више да не бирају дисциплину и битке. Урадили су доста.

То су теме од којих се изгледа бежи.
Исто тако Вучић може да покаже Н1 који подржава студенте, Динка, може да покаже црвену Шаку идентичну оној који користи једна албанска НВО...

Вучић у оваквим ситуацијама зна како да се понаша да придобије народ.

За придобијање веће подршке су потребни захтеви за забрану РКС таблица у централној Србији, захтев за проглашење Кристијана Шмита непожељним особом у Србији, потребне су јавне осуде непријатељске политике ЕУ и њихових званичника, а не вожња ка њима.

Ја могу сада да изађем напоље и продерем се ПУМПАЈ, али то више нема смисла, прошао је највећи скуп у Београду и око 350 000 људи није чуло ништа ново.

Даље ће само професори и наставници остајати без плате, једна генерација неће можда моћи да упише факултете, а цео народ ће се, не дај Боже, све више делити.
Crvenu saku je crtao i praistorijski covek na zidu pecine. Znaci proteste finansira fred kremenko.
A zamena teza da studenti treba da se oglasavaju o kristijanu smitu i tablicama kosova je smesna. Njihov protest je protiv korupcije i zarobljenih institucija i nemaju razloga da se bave drugim stvarima. Tim stvarima treba da se bavi vlast, a ona ide iz izdaje u izdaju svakog dana.

Crvenu saku je crtao i praistorijski covek na zidu pecine. Znaci proteste finansira fred kremenko.
A zamena teza da studenti treba da se oglasavaju o kristijanu smitu i tablicama kosova je smesna. Njihov protest je protiv korupcije i zarobljenih institucija i nemaju razloga da se bave drugim stvarima. Tim stvarima treba da se bavi vlast, a ona ide iz izdaje u izdaju svakog dana.
Проблем Косова је проблем непоштовања закона и Устава.

Ако је протест против корупције, онда нека се не баве ни другим стварима, попут РТС чији програм уопште није антистудентски, или сменом ректора и таргетирањем професора и састављањем листе неподобних професора и студената.
Такође, нема потребе да се баве сарадњом са ЕУ и Саветом Европе, када је већ пожељно да се клоне домаћих тема.

Vrh