Šta je novo?

Izbori 2024

Слажем се, већ сам негде и написао, уколико јединствена листа уз подршку студената очигледно победи на изборима, а вучић одлучи да то игнорише и прогласи своју победу, игра мења правила и иде на виши ниво.
Ako sudovi rade u interesu režima, taj režim može da prekraja volju naroda pre izbora, za vreme i nakon izbora.

Ne postoji prepreka da cele političke stranke zabrane - procuri snimak kako članovi planiraju da izvedu teroristički napad, policija nađe "dokaze" i to je sudu dovoljno da ih potpuno zabrani, i tako spreči da učestvuju na izborima.

I šta onda?

Nisam vidovit ali eto, ako neko ne veruje da će se to dogoditi, neka pokušaju da smene režim na izborima i neka se sami uvere. Igramo utakmicu u kojoj sudije otvoreno navijaju za jedan tim.

Ako sudovi rade u interesu režima, taj režim može da prekraja volju naroda pre izbora, za vreme i nakon izbora.

Ne postoji prepreka da cele političke stranke zabrane - procuri snimak kako članovi planiraju da izvedu teroristički napad, policija nađe "dokaze" i to je sudu dovoljno da ih potpuno zabrani, i tako spreči da učestvuju na izborima.

I šta onda?

Nisam vidovit ali eto, ako neko ne veruje da će se to dogoditi, neka pokušaju da smene režim na izborima i neka se sami uvere. Igramo utakmicu u kojoj sudije otvoreno navijaju za jedan tim.
Мислим да би ствари попут укидања јединственог фронта који студенти подржавају ескалирало ситуацију на ниво далеко изнад данашњег, као и покушај прекрајања резултата у случају очигледне победе те листе. Срби су биполарни, ако изазовеш маничну фазу таквим потезима, свашта је могуће. Како год, почињем да мислим да је политичка артикулација једини начин да се победи. Ако то не успе, онда не би успело ништа друго што можемо да покушамо.

Мислим да би ствари попут укидања јединственог фронта који студенти подржавају ескалирало ситуацију на ниво далеко изнад данашњег, као и покушај прекрајања резултата у случају очигледне победе те листе. Срби су биполарни, ако изазовеш маничну фазу таквим потезима, свашта је могуће. Како год, почињем да мислим да је политичка артикулација једини начин да се победи. Ако то не успе, онда не би успело ништа друго што можемо да покушамо.
Poenta je da nema slobodnih i fer izbora u državi u kojoj je sudska vlast korumpirana.

Šta sprečava režim da pre izbora hapsi ljude koje studenti izaberu za buduću tehničku vladu? Ili jednostavno da pokradu izbore na sve moguće načine tako da imaju 1/2 mandata u republičkom parlamentu, ne mora 2/3.

Već su usavršili krađu na lokalnim izborima.

Ako zapad nastavi da podržava Hulju uprkos očiglednom prekrajanju izborne volje, onda više ne postoje demokratska sredstva za smenu režima.

Poenta je da nema slobodnih i fer izbora u državi u kojoj je sudska vlast korumpirana.

Šta sprečava režim da pre izbora hapsi ljude koje studenti izaberu za buduću tehničku vladu? Ili jednostavno da pokradu izbore na sve moguće načine tako da imaju 1/2 mandata u republičkom parlamentu, ne mora 2/3.

Već su usavršili krađu na lokalnim izborima.

Ako zapad nastavi da podržava Hulju uprkos očiglednom prekrajanju izborne volje, onda više ne postoje demokratska sredstva za smenu režima.
Па свакако је то једино што можемо да покушамо, у супротном можемо да пакујемо кофере одмах, али ја не желим то да урадим док се борба не дотера до краја. Све претпоставке које доводе до тога да нема наде су бесмислене у овом тренутку.

Treba da se pokušava, niko ne kaže da treba da se odustaje. Treba dobro razmisliti o strategijama dalje borbe, pogotovo ako se zna koliko zaista ima manevarskog prostora, uzimajući u obzir ogroman set ograničenja. Pitanje svih pitanja je: da li nastaviti konvencionalan način (kao i do sad, sa velikom verovatnoćom neuspeha) ili probati alternativnu strategiju (koja do sad nije primenjena).

Vredi izaći na izbore da bi se nesumnjivo dokazalo da li je i dalje moguće na takav način smeniti vlast.

Ako je nemoguće, onda svako mora da proceni za sebe šta dalje da radi.

U jednoj od adresa u Šejkinoj ulici u Mirijevu na Zvezdari je registrovan pokret za državu. Koja čast, sve u moje selo :cool:

Osoba koja je probila barikadu kod mašinca početkom godine i nosila redara na haubi je iz Šejkine, sećam se toga. Moram proveriti da li je isti broj

Čisto sumnjam da je Nole. Juče je igrao finale u Majamiju. Ne verujem da je već danas ovde. Možda je prvoaprilska šala, ali voleo bih da me demantuju 🤩

Наравно да је Ђокерноле, с таквим стварима се не шали, а може да буде и онлајн гост, зар не?

Наредни турнири су у Монте Карлу и Мадриду, какав Пекинг...

Наравно да је Ђокерноле, с таквим стварима се не шали, а може да буде и онлајн гост, зар не?

Наредни турнири су у Монте Карлу и Мадриду, какав Пекинг...
Video sam, pretpostavio sam. Greška na sajtu. Neće igrati Peking, a ima Monte Karlo... Onda je on, to je to.

Mi smo otprilike nedelju dana pre toga glasali da se iskomunicara kako to neće biti ,,dan D"
Nikad nije ni planiran sprint, nikad nije ni planirano nasilje (s nase strane)
Ali džabe, tad je postalo veće od nas i izhajpovali se ljudi
Но, ипак није било џабе како је нахајповани народ испоштовао све тражено од студената и све је (са стране народа) прошло у потпуном миру, на моје изненађење а помало и разочарење.

Видимо да режим сада удара стратешки на "периферне" факултете и професоре а неких 20% старијег народа исказује отворени презир према деци Србије. Студенти издају осуде и саопштења, перформанси су појачани а евробициклање је прва или друга грешка студената.

Режим се консолидовао и додатно наоштрио на насиље а на крају жељеног маратона нас чека исти циљ и иста препрека која ће изискивати исте контрамере као и до сада. Бојим се да ће се тек жалити за 15. мартом.

Оптимизам ме је прилично напустио јер ово стратегијско писаније након испумпавања народне енергије је већ 4. или 5. такав циклус којем сведочим а епилог је увек био исти. Сада јесте другачије, улози су много већи али свака акција без промене јесте само вентил маси која се полако осипа.

Оо како бих волео да ми се за пола године смејете и ругате због овог поста.

S obzirom da je o generalnom strajku iluzorno pricati u situaciji gde su sve velike drzavne firme cvrsto u saci rezima, gde cak ni gsp, kome je vlast namenila rasparcavanje i gasenje i otvoreno radi na tome ne uspeva da organizuje strajk ne vidim sta je drugo ostalo osim formiranja politickog pokreta uz podrsku studenata. 15. sam i ja bio blago razocaran, ali kad su se strasti slegle, shvatio sam da bi bilo kakva eskalacija tada bila pogubna. Medjutim, u slucaju pobede na izborima, odbrana tih rezultata bi morala da ide do kraja, bez povlacenja. Takodje, vezano za strajkove, i taj proces bi mozda isao lakse ukoliko bi imao politicku opciju u zaledjini, pogotovo politicku opciju koja bi imala najjacu podrsku u narodu.

А на основу чега тврдиш да је наш тројански коњ а не режимски?

Stvar osećaja koji me ne vara je da bg dekan nije rezimski čovek...

Al najjače je bilo ono pišanje proširenog rektorskog kolegijuma... Jer je oskar čekao odgovor pristanka na dijalog i sutradan stiže odgovor da ga uprostim. Pa ne. 😐 i onda celog dana ga nema nigde i sutra (pisao sam već) vidno sa više sedih u kosi sat vremena na rts... Nije mogao da sakrije debelu ogorčenost odbijanja iako se veoma trudio.

Ne rade to ljudi na strani režima. Ne idi toliko daleko u teorijama zavere.

Eh, totalna budalstina jer su objavili da dodju samo studenti FON-a. Da su rekli da svi dodju u sto vecem broju, pa ajde. Studenti mogu da dodju i bez ovoga.

Djokovic na fonu je ustvari blokada trosarine!? Priznajem da polako gubim razumevanje za akcije studenata posle 15. marta. Vec sam napisao da dalje blokiranje saobracaja moze samo da ljude koji su imali odredjene simpatije prema studentima okrene protiv njih, ali lozenje da dolazi djokovic pa blokiranje mi je potpuno neshvatljivo. Razumem da je ideja da se izbacivanjem iz zone komfora razmrdaju ljudi da shvate da zivimo u zoni sumraka, ali su ovde ljudi nazalost oguglali na zivot u zoni sumraka.

Poslednja izmena:
Nole na FON-u. Ahaha... Glasaću za Vučića, ozbiljno. Ne volim ovakve šale.
GneXFhwXAAAGk2D.jpg

Vrh