Šta je novo?

Izbori 2024

Da. Iz Efektive ili Kamatice čini mi se kažu da smo jedina zemlja u Evropi koja izražava iznose u parama koje nemamo već 20 godina.

Inače javna je tajna da je to ostavljeno zbog lobija i kartela trgovaca

Debilna hohštaplerska država.

Видим то гласање за министре, моја жеља је да видим једног дана, а што пре јер године неумитно раде против свих нас, Небојшу Катића на некој функцији у овој нашој држави.

Portal Netokracija objavio je da je na mesto direktorke postavljena je Marija Milić, sa Univerziteta u Prištini, čija je oblast ekspertize epidemiologija i zaštita javnog zdravlja, dok je za novu predsednicu skupštine izabrana Gordana Mišev, stručnjakinja za zaštitu životne sredine i bezbednost – obe bez dana radnog staža u biznisu i razvoju inovacionog ekosistema.

@vucko ti vrv znaš, imaju li ove sve gospoje veze sa GO Zvezdara?

O Jelašiću sam uvek čuo sve samo pozitivno. Jedan od retkih za koga se svi ili mnogi slažu da je na mestu.

Naravno, uvek će biti posebnih koji će reći da je strani agent ili udbaš. Ali dobro, to je i očekivano u ovoj sluđenoj zemlji.

Baš sam se pitao ko je će prvi biti prozva, ne bih pogodio da će biti Ćuta :ROFLMAO:
(ali trenutni predlog mislim da je previše na kalup jedne grupe glasača)

Ja bih se prvo uhvatio za Djokica, jeste Kurir, ali video je video i to su cinjenice, nije AI.

N1, Nova, Danas i ekipa su ga satirali, sad odjednom je heroj. Ne kazem da treba pljuvati coveka, samo postaviti neka pitanja.

Inace, jedan komentar na to da je Djokica izabran za novog rektora Univerziteta u Beogradu 😁

1000030493.jpg

Pre 3-4 godine kada je izabran Vladan Đokić za rektora BU iz više pouzdanih izvora sam dobio informacije da je blizak vlastima odnosno Vučiću i SNS, kao i da je doveden da zameni Ivanku Popović koja je smatrana opoziciono nastrojenom (što se na kraju ispostavilo kao tačno).

U međuvremenu je prošlo neko vreme pa sada vidim da je zvezda u "opozicionim" medijima.

Nešto mi tu čudno.

Nije to čudno. To je jedini način kao trojanski konj. Prvo moraš da se infiltriraš u sistem. Onda play low neko vreme i posle kad je nešto definitivno u prevedu na nas obične zaposlene (koji nismo na nekom položaju) ekvivalent tome je je ugovor na neodređeno, tek onda kreni svoju agendu... Iako ni tad nisi sasvim zaštićen, svakako moraš malo da se prodaš u početku, ako ti je cilj da ikad tvoja skrivena agenda dođe do izražaja.

A to ih najviše boli kad ti malo šta mogu kad im je teško da te smene a pustili te sami unutra... Onda krene teško blaćenje.

Пази њима сад смета што су се на опозиционим медијима чуле речи критике а сад га подржавају, а не смета им што су га они хвалили а сад пљују на најгрђи могући начин. Који су то џибери.

Sređivanje biračkih spiskova danas, i pre 10 ili 30 godina nisu ista stvar. To vrlo jednostavno može da se uradi. Problem je što aktuelna vlast ne želi. Kao osnova za stređivanje spiskova je umrežavanje podataka se portala e-građanin sa podacima ministarstva sa državnu upravu i lokalnu samoupravu. Postoje načini autentifikacije profila kao što su: ugovor o renti, ugovor o hipotekarnom kreditu, vlasnički list nepokretnosti, računi za struju, izvodi iz banaka, mobilni telefon, JMBG, vozačka dozvola, izvod iz matične knjige umrlih itd.

Kod nas bi, zbog svega što se dešavalo pored navedenog, morao da padne i terenski rad, kao dodatni set kontrole.
Da li je neko glasao ili ne postane javni podatak, i onda ako apstinent pronađe sebe ili svoju pokojnu babu među izašlim na izbore, podnese krivičnu prijavu koja će da dovede do poništavanja izbora na biračkom mestu. Al digla bi se kuka i motika zbog ataka na privatnost Mada i kakav smo narod mnogi bi lagali da nisu glasali na izborima ukoliko im se ne svide rezultati. Al bar za pokojnike i ljude koji ne žive u zemlji lako dokazivo.

Bugarski voz, ništa lakše sprečiti, uvede se rfid na izbornom listiću, kad ti preda listić skenira ga, pre nego što ga ubaciš validiraš da li je to taj isti listić. Ako jeste, sprži rfid čip pri ubacivanju u glasačku kutiju, kako bi se sačuvala tajnost glasanja, ako nije oglasi se alarm kao za gol u hokeju, obustavlja se glasanje i poništava se glasačko mesto.

Al je*******i ga, najlakše je kukati nad svojom sudbinom, ne preduzimati ništa i tešiti se kako je trebalo da budeš na vlasti al te je Vučić pokrao.

Mene i dalje kopka posle 15 dana, koji je to trenutak kada je sprint prešao u maraton, odnosno da li je ikada i trebao da bude sprint. Neverovatna je energija bila tih dana, tog jutra pogotovo. u vazduhu se osecala takva euforija, da mislim da je gosn predsednik licno prosao tada ulicama da bi zatrubio i vikao pumpaj. Ljudi definitivno nisu krenuli samo da se prosetaju do centra, kao sto se ni vlast nije ponasala kao da je to bila setnja do centra. E sad šta se desilo i da li se uopste desilo saznacemo deo verovatno u necijim memoarima za par godina, a mozda ni tada. Naravno da vec postoji vise verzija srpskih kafanskih prica.

Pre jučerašnjeg protesta ispred SO Priboj, prekrižena su odgovorna lica i broj dozvole na projektu rekonstrukcije zgrade opštine.
Izgleda su radovi ne baš po propisu ali su se setili da zafarbaju pre kamera....
IMG-c28a9df8dcada65d3cf1d2ce503e0ba7-V.jpg

Ako studenti ne izađu na izbore ali žele da pomognu u vezi kontrole, to bi bio pun pogodak, ali moraju da imaju razumevanje šta trebaju da rade na biračkom mestu i van njega. Jedan opasni stariji DS kontrolor koji je veteran 90tih mi je rekao 2024. godine da jedino znaš da sprečiš krađu glasova na biračkom mestu ako znaš kako da ih kradeš, isto kao i u pokeru.
Nemoj da širiš defetizam. Pa ti "majstori" krađe izbora su poraženi od Tome Diplome, od SNS na nekoliko opština 2008, a vi ste sa svim manipulacijama imali namešten penal u junu 2024. A to što ste vi ukakili (ne mislim na tebe lično, ti si jedan od možda par desetina najjačih igrača u Beogradu koji je najapametnije radio), sada bi imali makar ono što je Koalicija Zajedno imala 1997.

Da, na tim potencijalnim izborima Sekta bi opet imala neke od mehanizama zloupotreba, ali ne sve. Sada postoji brojnost motivisanih ljudi da maksimalno isprate ceo proces, sa dosta jačim mehanizmima uzbunjivanja nego što su bili ranije.

Kapacitet kontrole izbora se može povećati kroz građansko delovanje. Jedna od ideja zborova, po mom skromnom mišljenu, jeste da se aktiviraju građani na lokalu i da učestvuju u izbornom procesu kao kontrolori. Uz ovu pretpostavku, postoji mogućnost za povećanje kontrole.
Dobro da su/ste se setili mrdnuti svoja Zlatna Dupeta.

Biti kontrolor prvi put, ili prvi put nakon 15 godina, ni izbliza nije dovoljno da se suprotsavi profi izdrilovanim SNS izbornim kontrolorima, komisijama i falangama. Tako da će kapacitet kontrole biti tek malo bolji s gomilom debitanata.

Nije to čudno. To je jedini način kao trojanski konj. Prvo moraš da se infiltriraš u sistem. Onda play low neko vreme i posle kad je nešto definitivno u prevedu na nas obične zaposlene (koji nismo na nekom položaju) ekvivalent tome je je ugovor na neodređeno, tek onda kreni svoju agendu... Iako ni tad nisi sasvim zaštićen, svakako moraš malo da se prodaš u početku, ako ti je cilj da ikad tvoja skrivena agenda dođe do izražaja.

A to ih najviše boli kad ti malo šta mogu kad im je teško da te smene a pustili te sami unutra... Onda krene teško blaćenа
А на основу чега тврдиш да је наш тројански коњ а не режимски?

Stvar oko kontrole i nije toliko komplikovana. Samo treba dobra organizacija i pouzdani ljudi koji razumeju proces glasanja. Posle brojanja sa svakog, ponavljam svakog biračkog mesta odgovorni član neke stranke ili koalicije mora, dakle mora da donese u svoj štab svoju kopiju zapisnika sa tog mesta koju su potpisali svi predstavnici biračkog odbora. Skupljanjem zapisnika sa svih biračkih mesta odmah se zna kakav je rezultat u tom mestu. Mi smo 2000-te znali ko je imao kakav rezultat do 22- 23 sata (dok stignu zapisnici sa seoskih biračkih mesta). Pretpostavljam da će se i ova sadašnja energija delom iskoristiti za kontrolu biračkog procesa (uz prethodno naravno ispunjavanje bitnih zahteva za kompletnu regularnost izbora), pa kad budu.

Vrh