Danak neiskusvu i onome što si u teoriji učio. Neki ste samo učili, neki smo i prošli u praksi i ne može da bude nešto drugačije od onoga što već nije bilo. Tu filozofije nema - ili će se ići od strane vlasti da to što bezbolnije za sve nas, kako će oni reći, a odnosno njih u praksi, prodje i da se ovako kako je nastavi ili će se ići na ekstemne metode. Naravno, prvo je realnija varijanta. Ako bude repriza ili rimejk 9. Marta,1991, time će da pucaju sebi i noge. Ako studenti bas krenu na neku državnu instituciju i slično, policija će da je brani, oni ce da ih gađaju jajima i nečim drugim. I taj dan će proci tako, a on će uveče da se obrati putem RTS-a, Pinka ili nekog u tom smilsu slučnog i recice kako je on sacuvao red i kako je ponosan što nije izgublejn nijedan zivot, kako je savrseno izbalansirao izmedju svega,...Znam tu pricu vec napamet, samo se menjaju oni koji je pričaju.
1. Oteraće ljude prethodnog rezima i na ista mesta postaviti svoje koji će da se ponašaju isto, samo će da budu njihovi.
2. Procesuiraće one od prethodne vlasti, a imaće svoje takve
3. Raspustila vrh MUP-a od ljudi koji su Vučićevi, a postaviće svoje.
4. Smenila nju, postavila svog čoveka i svoje ostale ljude.
5. Ukinula RTS ovakav, kakav je i napravila novu državnu televiziju koju će da vode njihovi ljudi.
6. Ukinula BIU i napravila novi službu, ali ne sa SNS-ovi kadrovima, nego sa svojim.
7. Puštala na novim servisu ono što narod hoće da vidi, kako bi sebe predstavila kao one koji su se izborili protiv zla koje je prethodno bilo.
Jel to ili bar 80% slično, nisu radili i ovi kada su došli na vlast, a i oni pre njih? Sve je to mazanje očiju.
Samo dela priznajem. Ne može da bude bolje odmah i sada, jer smo kao država u mnogo velikom čabru. Ali ako se trudiš kao vlast da bude bolje, za dve godine ne moze da se ne oseti da je bolje. Ali mi nije bolje tako što mi ti kao vlast kažeš: ,,Evo ja sam ti napravio autoput, ovi pre mene nisu", a obezvrednio si mi platu, povećao akscize na osnovne životne stvari i tako dalje. A taj autoput nisi napravio ti, nego narod od koga si naplaćivao debeo harač, a kostao je mnogo više, nego sto je bilo realno, znamo i iz koijh razloga. I ja ću tako da napravim, za to ne treba puno pameti.
Sve su ovo mnogo više problemi društvenog, a ne političkog sistema. Kao sto Vučić svuda ima na svim visokim funkcijama sebi lojane ljude, tako i u firmama na pozicijama nisu sposobni, nego ljudi lojani vrhu. Nelojalan - a sposoban, za njih je najveca opasnost.