Šta je novo?

Izbori 2024

Делија ти си српски Рон Пол, гласао бих за тебе... :cool: :ROFLMAO:
Хахахаха. Ја не бих гласао за себе. Пропали бисмо економски услед градње потребних затворских капацитета, несразмерно великих инвестиција у интегрисане шинске системе и бици стазе а народ би ме презирао јер бих се сурово обрачунао са нашом аутомобилском (не)културом и дивљом градњом као и увођењем драконских казни за прљање градова, села и природе

Шалим се. Камо лепе среће да је за слободу довољно гласати.

Хахахаха. Ја не бих гласао за себе. Пропали бисмо економски услед градње потребних затворских капацитета, несразмерно великих инвестиција у интегрисане шинске системе и бици стазе а народ би ме презирао јер бих се сурово обрачунао са нашом аутомобилском (не)културом и дивљом градњом као и увођењем драконских казни за прљање градова, села и природе

Не би, не би био надлежан за то :ROFLMAO: , морао би да слушаш оне конзервативне чике из фискалног савета, а не да се усклађујеш са светом и инфлацијом решаваш ствар, зато што су они донели одлуку да Пера, Мика и Лаза индиректно из Србије дају одређени проценат свог радног сата за финансирање разних агенди и онога што они мисле да треба.

Наравно, највећа заблуда је претпоставка да слободу добијаш по дифолту, само што се то данас ради мнооого суптилније него пре само 50 година, сила је крајња мера за баш непослушне.

Jedno sam siguran: Sve ove Delijine inicijative bi sigurno koštale manje od Moravskog koridora. 🤣

Nasli smo sad nacin organizovanja koji dosta bolje rezultate proizvodi od politickih stranaka
Stranke u Srbiji pate od rigidne hijerarhije koja donosi lose odluke. Radne grupe od nekoliko ljudi, u koje moze da udje bilo ko ko zeli da se vise angažuje, pravi mnogo smislenije planove. Nakon toga se diskutuje i glasa. Ovakav vid demokratije mnogo bolje funkcionise.
Moze da se primeni i na mesne zajednice

1000014792.jpg

Vucicu su mudro savetovali da izbaci provokatore i one psihopate sa kolima, vec da pusti proteste i da ih obezbedjuje da nikome ne fali dlaka sa glave. Svaka energija mora da dodje do vrhunca i da se potom gasi, cista fizika, sto on ocigledno ceka. Tacno su mu pricu prvih meseci vodili neandertalci, djuka ,glissic i slicni, sada su cini mi se ozbiljniji savetnici umesali prste u pricu. Nisam siguran koja je izlazna strategija studentima posle 15.03, osim nekih izbora i tolikog bunta da i 10-20 posto pokradenih glasova nece spreciti pad

Neminovno je da će morato da se uključe svi slojevi društva kako bi se ovo privelo kraju. Dobar je momentum za eskalaciju I radikalizaciju po principu scenarija iz Indije kada su se razračunali sa britanskom kolonijalnom imperijom. Bojkot svega. Ja ne vidim drugu opciju.

Opet, just my 2 cents opinion.

Ne bih rekao da su mu savetnici ozbiljni jer i dalje preti i svađa se sa protestima preko svojih tabloida. Bolesni ego
Pa dobro, preko svog ega ne moze bas sve da prebaci, ipak je njegova zadnja, ali se promenilo dosta toga. Na kraju krajeva svako normalan bi preskocio miting u beogradu, ali mislim da ce on ici do kraja sa tom idejom ma koliko bila stetna ili ne po njega

Предметна институција нуме боље од копирања Слобе. Да можда та креатура није саветовала Слобу баш те 96е-7е а онда за награду добила место министра информисања следеће године? :unsure:

Ово је доказ колико је престрављен и вероватно му је идеја да 15. марта испровоцира нешто а засигурно ће да намонтира неку огромну бину испред зграде парламента са тампон зоном од бар сто метара около.

Студенти се питају и треба их испоштовати 15. марта. До краја и све да прође мирно, лепо и достојанствено, као и до сада а 16. марта ми авантуристичког духа и са осећајем одговорности за ово у шта смо се увалили, да пустимо машти на вољу и дочекамо талог како и доликује. Спонтано и по слободној вољи па шта буде.

Neverovatno koliko ne shvata da ga niko neće.

On kao i njegovi žive u nekom svom svetu gde su kuće od čokolare i prozori od marmelade.

Sa svim što je pokrao da ode da pobegne negde na Kostariku, Dominikanu da ladi cojones, on se drži za vlast ko pijan plota.

Pa hoće čovek da uđe u knjige samo ćemo videti hoće li to biti nova Bela knjiga kriminala i korupcije.

Vucicu su mudro savetovali da izbaci provokatore i one psihopate sa kolima, vec da pusti proteste i da ih obezbedjuje da nikome ne fali dlaka sa glave. Svaka energija mora da dodje do vrhunca i da se potom gasi, cista fizika, sto on ocigledno ceka. Tacno su mu pricu prvih meseci vodili neandertalci, djuka ,glissic i slicni, sada su cini mi se ozbiljniji savetnici umesali prste u pricu. Nisam siguran koja je izlazna strategija studentima posle 15.03, osim nekih izbora i tolikog bunta da i 10-20 posto pokradenih glasova nece spreciti pad
Насупрот, ово више није питање енергије, ово је питање како ће се лавина која је кренула завршити. Грудва која се котрљала је нарасла и сада је тешко ишта може зауставити на њеном путу. Нема врхунца, има само краја. Колило се буде више котрљала и расла, то ће задњи ударац и крај бити са већим последицама.

Саветници и повлачење рогова су касно дошли. Било која акција или одсуство немају утицај на заустављање лавине, могу само да је мање или више ојачају.

Мислим да 16ог може то да буде то ако би се скупила маса и генерација која јесте ово дозволила и која би то сада требала и да реши. Деца и студенти тиме ни не треба да се баве. На нама је. Лабилан је и поплашен и један добар потез може да покрене домино ефекат.

Генерални штрајк мислим да није решење нити је могућ јер овај силом и присилом контролише 90% јавног сектора. Нисмо ми свесни шта се тамо накотило. Ми осим образовног и здравственог система немамо друге савезнике у јавном сектору да нађемо него језгро талога којег се требамо решити.

Генерални штрајк видим као подсвесни алиби потез оних који се надају да ће промене доћи без њихове жртве. На генерални штрајк позивају по правилу они који нису у јавном сектору. Приватни сектор да уђе у то у проценту већем од типа 2% није могуће а у овом јавном јесте снс машинерија о остатак јесу пасивизирани, поплашени и уцењени мученици и добрим делом медиокритети. А у најбољем случају једноставно незаинтересовани људи.

Poslednja izmena:
Vrh