Izvinjavam se velikom broju nezrelih ovde, deci ili onima na tom nivou razvitka, njima inače ne uzimam za zlo takve stvari, a čiju sam frustraciju izazvao, dotle da je došlo da me satanizuju - zato što imam jednim delom drugačije mišljenje, mogu da mislim šta bi bilo da imam potpuno. A i da je tako, to bi bilo moje pravo. Nisam video u pravilima foruma da piše: ,,Forumaš ne sme da ima drugačije mišljenje od većine na neku temu". Moje mišljenje nikada nije zavisilo od mišljenja drugih i neće nikada. Kome se ne sviđa - to je već njegov problem.
Zahteve onih koji protestuju, koji su na papiru navedeni podržavam u potpunosti, sve do jednog. Čak i onaj koji je samo u njihovom interesu, ništa manje do ostalih. Zbog sebe, a ne zato što ih podržava većina vas ovde ili na nekom drugom mestu. Idem sada daleko, ali, nedao Bog,...Ispod te nastrešnice koja se srušila, mogao je da se nadje, sasvim slučajno, neko ko je meni bitan u životu, u tu školu gde se desio masakr, moglo je da ide i moje dete, i tako dalje...Sve su to kolektivno-društveni problemi i naravno da želim da ih nema. Ko zna koliko takvih trulež-projekata još ima,...
Ali ne podržavam način na koji protestuju, zato što smatram da efekta nema na način na koji oni žele, poenta je staviti pod pritisak onoga od koga se traži ispunjenje zahteva. Čini mi se da ovog zabole baš i jer ničim nije ugrožen. Odnosno, možda ja ne vidim da jeste, jer politički nisam potkovan dobro. Ali smatram da za to ne treba neko veliko političko interesovanje i obrazovanje.
Motorizovan sam, pa veće posledice i probleme zbog dodatne gužve u saobraćaju stvorene time, još nisam osetio. Da nisam, da sam osuđen na gradski prevoz, bilo bi veoma za..bano. Ako oni uspeju u ispunjenu svih svojih zahteva, neće mi biti žao i da je većih posledica po mene lično bilo. Za kolektivno bolje, svi deo žrtve moraju da podnesu. Te gužve zbog protesta su , za sada, samo dodatna stvar prema kojoj mora da se upravllja vremenom na već mnogo koliko ih ima. Ranije kreći, drugim putem idi, duže putuj,...
Promenilo se mnogo predsednika u zadnjih 40 godina, a i ovaj će, to sam siguran. Ali nisam siguran da će sistem, a problem nas običnih građana je to, a ne predsednik, koliko god svako od nas imao protiv njega ovo ili ono, ja prvi imam mnogo šta protiv. Posle Slobe - bio je opet Sloba, posle Tadića - opet Tadić. I posle Vučića biće opet - Vučić. Sjaši Kurta da uzjaše Murta - kao i svaki put do sada. Voleo bi da grešim. Promena sistema nije zamena jednog zla za drugo.
Jasno mi je odavno da je ovo antiSNS forum i klub mrzitelja Aleksandra Vučića. Vama je cilj samo da promenite Vučića i doćiće vam drugi Vučić, samo što će drugačije da se zove. Isti lik, samo će da se promeni glumac. I šta ćete onda?
Vidim, čujem, da ih ovaj kao fora zove da pričaju, a oni kao neće...U čemu je sada fora? Jel oni hoće da on od sutra krene da ispunjava bezuslovno sve njihove zahteve? Ili šta? Ozbiljno pitam...