Šta je novo?

Izbori 2024

Tih priča kako opozicija mora ovo i ono, da dopre do poslednje rupe u kojoj živi neki nepismeni alkos, da prosveti ove i one, da objasni pravu istinu itd... malo sam sit.

U ovoj zemlji imaš 2 miliona ljudi koji su nepismeni debili, koji su posle izgubljenih ratova i 10 godina propasti opet glasali za Slobu, koji su 2000ih konstantno glasali za radikale i koji i sad glasaju za ovog Psihopatu.

Njima nema pomoći, tu jedino da se nadamo da će majka priroda da uradi svoje i da će vremenom da odumre taj deo biračkog tela..

Opozicija mora da utiče na ove pametnije, a pasivne... njih treba alarmirati da podignu dupeta iz fotelja, uključe to nešto od mozga što imaju i izađu na izbore.

Kad od takvih čujem- ma svi su isti, ko i da nam dođe umesto Vučića, nja ovo, nja ono.. ne znam da li da ih svrstam u onu grupu totalnih debila, ili da se nadam da od njih može nešto da ispadne.

To smo, nažalost mi i sa takvim ljudskim potencijalom mi treba da napravimo normalnu zemlju..

Jedina opozicija koja moze te mentole koji glasaju za zvalu da pokuša pridobiti je francuz sa poksom i eventualno mikijev nps i još eventualnije savin kp,
Ostali tu nema šta da traže jer ih taj šljam mrzi iz dna duše i bilo bi samo traćenje resursa na nesto sto nikako nije njihova ciljna grupa...

A najsmesnije bi ovo da opozicija treba da pita žvaline podguzne muve pišu vacića i bihaljija nešto lol
Kako da ih pita, da ih savata na ulici?
Dokle više to tumqlačenje u stilu malog đokice?

Pusti to i sva sela. Gde moze da se procita program SPN-a, pitam za nas ovde, ne za babu sa dva zuba sto zivi u planini i ima dva programa.

Pa spn vise ne postoji pa je logicno da nema ni programa...
A programe pojedinacnih stranaka mozes naći na njihovim sajtovima valjda, evo ja sam onako na brzinu upisao program nps-a i izbacilo mi...

Ko su kadrovi? Ko bi vodio zemlju? Ko bi bili ministri? Dobrica, Lazovic, Aleksic, Cuta i Grbovic?
Nadam se da kapiras da se to nece promeniti niti moze u ovim uslovima,
jedino sto se sava ubacio pa cekamo jos i proglas...
Svakako nije razlog da ostavimo žvalu na vlasti

Izasli su na izbore bez programa.

Poenta je da dani prolaze, deca se smrzavaju, a oni sa svoje strane apsolutno nista ne rade.

Bojkot izbora je valjda bojkot da bi se nesto njime napravilo? Sta se napravilo? Sta rade? Gde su rezultati?

DS je sa novim predsednikom krenuo u neku akciju, odmah su potpisali sporazum sa Zajedno i gde je sad stalo? Sta oni misle koliko mi vremena imamo? To je najavljeno odavno i odavno se znalo da ce se desiti.

Svaki dan je bitan, ovde prolaze dani, idu godine...

U ovim uslovima se ne moze promeniti? Sta Vucic sprecava ZLF na primer da imaju skolovane kadrove, a ne je*******enog Lazovica kao vodju?

Hvale se sa 900 000 glasova, presmesnim rezultatom. Na izbore odes i glasas, imas ceo dan, na proteste je zaj**** izaci, ne znas sta te ceka, poturaju se price o Delijama, batinasima, moras da odes do tamo, vratis se... a glasas blizu kuce, za protest se velika vecina cima da predje neki put, neko manji, neko veci, hladno je, nemas ceo dan nego samo odredjeno vreme koliko traje...

Od toga je velika vecina bila iz BG-a. 90 000 na protestu, a 300 000 na izborima, pa to nikakvog smisla nema. Samo se pokazuje koliki je potencijal i koliko se glasova moze dobiti.

Crno-crveni jedva dovuku nekako 40 000 za protest i dobiju 2 miliona glasova.

Sad oni koji su nas smarali da se smilujemo nekako da im damo glas ce da nam pricaju o bojkotu. A izbori se spominju za neki mart. Pa cimajte se, clanovi, odbori, kontrolori, programi, kadrovi, ujedinjenje, pritisak na vlast za dobijanje sto boljih uslova.

Ja se uopste ne plasim izbora u koliko toliko normalnoj atmosferi ako nasa strana uradi posao kako treba. Da vidim ko bi to i kako ukrao BG izbore da je SPN imala program, normalnog kandidata i kadrove i uzela 500 000, kao sto i moze. Isto vazi i za Srbiju.

Kakvi su uslovi bili 2000. godine?

Tih priča kako opozicija mora ovo i ono, da dopre do poslednje rupe u kojoj živi neki nepismeni alkos, da prosveti ove i one, da objasni pravu istinu itd... malo sam sit.

U ovoj zemlji imaš 2 miliona ljudi koji su nepismeni debili, koji su posle izgubljenih ratova i 10 godina propasti opet glasali za Slobu, koji su 2000ih konstantno glasali za radikale i koji i sad glasaju za ovog Psihopatu.

Njima nema pomoći, tu jedino da se nadamo da će majka priroda da uradi svoje i da će vremenom da odumre taj deo biračkog tela..

Opozicija mora da utiče na ove pametnije, a pasivne... njih treba alarmirati da podignu dupeta iz fotelja, uključe to nešto od mozga što imaju i izađu na izbore.

Kad od takvih čujem- ma svi su isti, ko i da nam dođe umesto Vučića, nja ovo, nja ono.. ne znam da li da ih svrstam u onu grupu totalnih debila, ili da se nadam da od njih može nešto da ispadne.

To smo, nažalost mi i sa takvim ljudskim potencijalom mi treba da napravimo normalnu zemlju..
И онда пијандуре у 10 села скупе гласова за СНС као центар Панчева за опозицију, и још броје гласове у кафани и додају свуда по 5-10 лажних гласова.
И шта ту ураде Добрица и Мариника?

Jedina opozicija koja moze te mentole koji glasaju za zvalu da pokuša pridobiti je francuz sa poksom i eventualno mikijev nps i još eventualnije savin kp,
Ostali tu nema šta da traže jer ih taj šljam mrzi iz dna duše i bilo bi samo traćenje resursa na nesto sto nikako nije njihova ciljna grupa...

A najsmesnije bi ovo da opozicija treba da pita žvaline podguzne muve pišu vacića i bihaljija nešto lol
Kako da ih pita, da ih savata na ulici?
Dokle više to tumqlačenje u stilu malog đokice?
Милош француз је сувише салонац да одвуче простији свет из СНС гласачке масе. ПОКС је тек блед. То ти је као да си очекивао 90их да ће гласачи Шешеља прећи да гласају за Коштуницу или Вука.
Једини који могу да отму те гласове су Паровић и Шаровић, бивши радикали, пошто једини знају како са тим светом.

Ако не поткачиш службину опозицију у старту, добијаш губитак после на изборима. Бошко и Мица out, Паја и Миша in game.

Опозиција се у старту предаје ограничавајући се на свој плафон од 25%, посебно прозападна. Таквим приступом нема победе.

Ne znam samo sta ce se to desiti? Necemo izbore dok se ne dobiju uslovi... Za godinu dana, dve, tri... cemo ih magicno dobiti, sta? Kako? Sta su to uradili u prethodnih godinu dana?

Udri sad i odmah. Sta to moze da se uradi za godinu dana sto ne moze za tri meseca? Ako se hoce, moze i za 10 dana, ako se nece, nece ni za 10 godina.

Милош француз је сувише салонац да одвуче простији свет из СНС гласачке масе. ПОКС је тек блед. То ти је као да си очекивао 90их да ће гласачи Шешеља прећи да гласају за Коштуницу или Вука.
Једини који могу да отму те гласове су Паровић и Шаровић, бивши радикали, пошто једини знају како са тим светом.

Ако не поткачиш службину опозицију у старту, добијаш губитак после на изборима. Бошко и Мица out, Паја и Миша in game.

Опозиција се у старту предаје ограничавајући се на свој плафон од 25%, посебно прозападна. Таквим приступом нема побпобеде
Pa ako ne moze francuz kao sto i sam kazes, kako onda ocekujes od gradjanske opozicije da preuzme radikalske mulavce??

I ne kapiram ovo tvoje stavljanje cele opozicije pod isti koš,
parovic i sarovic nisu isto sto i bivsi spn,
Bivsi spn ima svoj pool a ovi plus francuz imaju svoj.
Normalno da bivsi spn nece i ne treba da se dodvorava prostom sns svetu,
To je, evo po 100ti put danas, posao tih drugih gde bih ja dodao jos i aleksicev nps onako izdaleka kao mogucnost..

A sto se tice podkacivanja, pa non stop podkacuju te žvaline spavače ne vidim sta je tu problem,
a i ovu sad ekipu poznatih žvalinih podguznih muva bi bas trebalo da potkacinju likovi kao francuz, poks, sarovic...

Problem je sto ekipa Aleksic, Cuta, Djilas, Lazovic, Grbovic i Milivojevic ne privlaci ni ,,neprosti" svet.

Cuj, imaju svoj pool. Jeste, Beograd je selendra sa 300 000 gradjana, ostalo su seljacine koje cekaju nekog Sarovica. Kamo srece da imaju svoj pool i da su ga popunili. Dobili su glasove samo iz samilosti.

Бесмислено је да "носилац листе" буде човек који се ни не бира на датим изборима, то постоји само да се омогући да неко попут Вучића индиректно контролише разне гране власти преко свог култа личности. При чему је и концепт "ноциоца листе" бесмислен у систему где се не гласа за појединца на парламентарним изборима већ за читаву партију ђутуре а која ће се у случају победе нагузити у институције (у мери у којој су победили и то могу)

Да фер избори нису опасност по Вучића не би се упињао из петних жила да их спречи

Moja poenta je da, ako zakon to njima dozvoljava, ne treba se fokusirati na njihovu listu. Na to ne može da se utiče i to nije toliko ključno. Ako je Predsednik personifikacija svega, ajde da kažemo dobrog što su uradili, onda je isto tako stvaranjem tog kulta ličnost i personifikacija svega lošeg.

Opozocija treba da vidi ima li smisla da ide na jednoj listi gde su se ubacili svi mogući ili da eventualno ide na dve liste. To sve naravno pod uslovom da izbori budu kako treba da budu, a ne na svakih par meseci. Tu praksu treba obesmisliti kompletnim bojkotom - takva skupština neće imati nikakav legitimitet i moraće da se raspišu novi izbori uz drugačije uslove. To je teško izvodljivo, ali nije i nemoguće.

Inače, taj recept sa konstatnim prevremnim izborima je koristio i Milošević, pa je tako samo jedna vlada (premijer Mirko Marjanović) izgurala ceo mandat...

Problem je sto ekipa Aleksic, Cuta, Djilas, Lazovic, Grbovic i Milivojevic ne privlaci ni ,,neprosti" svet.

Cuj, imaju svoj pool. Jeste, Beograd je selendra sa 300 000 gradjana, ostalo su seljacine koje cekaju nekog Sarovica. Kamo srece da imaju svoj pool i da su ga popunili. Dobili su glasove samo iz samilosti.

Zato DS i SSP treba da prave svoju koaliciju, jer su to jedine partije koje imaju nekakvu stranačku strukturu na nivou Republike. Ove "ekstremiste" koji nemaju politički program i ideju trebalo bi verovatno na posebnu listu. Mnoge birače odbijaju razno-razni likovi na velikoj listi kao što je npr. SPN.

Nakon izbora, neka ulaze u koalicije i kombinuju.

Milivojević je veliki promašaj za DS. Nikako nije trebalo njega da biraju za predsednika DS-a.

Da, imaju svoj pool, da li ga oni u potpunosti koriste je vec drugo pitanje...

Ti vidim imas i dalje prevelika ocekivanja od likova koji su svoj maximum odavno pokazali, ne kapiram logiku - od prosecnog konja jos uvek ocekujes da bude šampion?

Sto se tice akcija na lokalu, mislim da i ta ds nema vise od par hiljada clanova, kako tacno mislis da se sve to sto hoces odradi sa toliko malo clanova?
Jbg za opozicioni rad treba se pridruziti i zasuci rukave a ne ocekivati da neko drugi odradi sav prljav posao i to je problem - ljudi nece da se mnogo iscimaju osim ovih studenata sad...

I jos uvek ne kapiram logiku da zbog toga sto je opozicija takva kakva jeste sad treba da pustimo žvalu da vlada jos?
Koga tako kaznjavamo, opoziciju ili sami sebe?
Evo dosao je sava ove godine na scenu, mozda ce i proglas i nema nikog ni na vidiku - jer ljudi nece da uskoce u septicku jamu i rvu se sa radikalima u istoj koja je njihovo prirodno stanište - jbg..

Poslednja izmena:
Da, imaju svoj pool, da li ga oni u potpunosti koriste je vec drugo pitanje...

Ti vidim imas i dalje prevelika ocekivanja od likova koji su svoj maximum odavno pokazali, ne kapiram logiku - od prosecnog konja ocekujes da bude šampion?
Sto se tice akcija na lokalu, mislim da i ta ds nema vise od par hiljada clanova, kako tacno mislis da se sve to sto hoces odradi sa toliko malo clanova?
Jbg za opozicioni rad treba se pridruziti i zasuci rukave a ne ocekivati da neko drugi odradi sav prljav posao i to je problem - ljudi nece da se mnogo iscimaju osim ovih studenata sad...
I jos uvek ne kapiram logiku da zbog toga sto je opozicija takva kakva jeste sad treba da pustimo žvalu da vlada jos?
Koga tako kaznjavamo, opoziciju ili sami sebe?
Evo dosao je sava ove godine na scenu, mozda ce i proglas i nema nikog ni na vidiku - jer ljudi nece da uskoce u septicku jamu i rvu se sa radikalima u istoj koja je njihovo prirodno stanište - jbg..
Ja pricam da je vreme da se radi. I da se ne plasi izbora. I da pocne da se ceni zivot jednom ovde.

Izbori sad? Ne!

Ali kad? Sve sto moze i treba da se uradi povodom izbornih uslova, moze i mora sad da se uradi. Imamo januar pred sobom.

Meni, licno, neki izbori u martu, aprilu, maju... nisu nista strasno, stavise.

Kako mislite da ce borba za pravedan RTS da izgleda? Dve godine cemo drzati opsadu zgrade? Ne znam sta to moze da se uradi za dve godine sto ne moze za dva meseca, narocito sad ova dva meseca kad smo u sred protesta.

I opozicija mora da bude spremna. Ne vidim da je iko skocio na DS i Zajedno kad su se ujedinili da to znaci da se spremaju da izadju na namestene izbore. Samo sam cuo - bravo, ujedinjujte se, spremajte se. I sam sam isto rekao.

Idemo dalje. A zamisli tek osvezenja da predstave neke nove kadrove i program. SSP i DS ujedinili, ali u nesto sto nece voditi Djilas i Milivojevic nego neki profesori, doktori, strucnjaci, a oni ce se skloniti sa strane.

Што се тиче опозиције, ни у једном селу и приградском насељу они неће убедити претерано велики број апстинената да гласа за њих, али ако би по целој Србији спровели кампању од врата до врата, представили свој програм и будуће министре, када би сабрали број гласача који би придобили у сваком насељу у Србији, онда би то било најмање 100.000 гласача више за сваку мало ширу опозициону листу, а то је оно што може озбиљно да угрози ову власт. Наравно, да се јача инфраструктура међу омладином (студентима), да се плаћа промоција профила опозиционих странака и политичара на свим друштвеним мрежама и да се направи софтвер за праћење избора и изборних резултата који неће "случајно" да пукне чим се изборни процес заврши, а наравно и да опозиција изађе са својим резултатима избора пре СНС секте и да обустави гласање на местима где види неправилности (заиста не могу да разумем што им такве ствари увек промакну).

To je moje mišljenje. DS je propustio da izborom Miodraga Gavrilovića proba da se vrati na staze građanske opcije. Milivojević je nekako neoblikovan i ne mogu da ga zamislim da bude npr. Predsednik Vlade i sl. Poštujem njegovo angažovanje u Otporu, ali njegova biografija je neuporediva sa Gavrilovićevom. Mislim, to su bile opcije za finalni izbor.

Ja pricam da je vreme da se radi. I da se ne plasi izbora. I da pocne da se ceni zivot jednom ovde.

Izbori sad? Ne!

Ali kad? Sve sto moze i treba da se uradi povodom izbornih uslova, moze i mora sad da se uradi. Imamo januar pred sobom.

Meni, licno, neki izbori u martu, aprilu, maju... nisu nista strasno, stavise.

Kako mislite da ce borba za pravedan RTS da izgleda? Dve godine cemo drzati opsadu zgrade? Ne znam sta to moze da se uradi za dve godine sto ne moze za dva meseca, narocito sad ova dva meseca kad smo u sred protesta.

I opozicija mora da bude spremna. Ne vidim da je iko skocio na DS i Zajedno kad su se ujedinili da to znaci da se spremaju da izadju na namestene izbore. Samo sam cuo - bravo, ujedinjujte se, spremajte se. I sam sam isto rekao.

Idemo dalje. A zamisli tek osvezenja da predstave neke nove kadrove i program. SSP i DS ujedinili, ali u nesto sto nece voditi Djilas i Milivojevic nego neki profesori, doktori, strucnjaci, a oni ce se skloniti sa strane.
Pazljivo sam procitao i ne vidim niti jednu recenicu sa kojom se ne slažem..

Pa ja sam jos 2020te pricao da je bojkot idiotizam,
Time je opozicija sebi pucala u noge i desetkovala svoje kapacitete na lokalu a nije dobila apsolutno ništa!

E sad, mora malo i narod da se iscima, ne mroaju bas svi kao studenti ali moze bar da de ukljuci u kontrolu izbora, tu je svaki pojedinac bitan

To je moje mišljenje. DS je propustio da izborom Miodraga Gavrilovića proba da se vrati na staze građanske opcije. Milivojević je nekako neoblikovan i ne mogu da ga zamislim da bude npr. Predsednik Vlade i sl. Poštujem njegovo angažovanje u Otporu, ali njegova biografija je neuporediva sa Gavrilovićevom. Mislim, to su bile opcije za finalni izbor.
Taj gavrilovic je sve samo ne građanska opcija, ko ga malo bolje poznaje pogotovo njegovog ćaleta zna i zasto..
Da ne spominjem i to sto lik ima firmu kojom sasvim uspesno saradjuje sa lokalnim sns ne znam ni sta je takav lik uopste trazio na mestu podpredsednika ds,
Nikad se i nigde nije isticao kao opozicionar u kritici rezima dok je milivojevic non stop na terenu i u akciji kakav opozicionar i treba da bude!

Miodrag je sin onog Gavrilovica, potpredsednika Ds-a? Drugar je bio njegov licni sekretar u DS. Kakav je cale, kakav je sin? Ne poznajem ljude

Tako je, otac potpredsednik pa onda od 2020 i sin...
Ne poznajem ni ja ali sam svasta cuo, ono sto je najbitnije je da covek ima firmu za neke stubiće i tako te stvari za ulice i da jako dobro posluje sa lokalnim samoupravama tj lokalnim sns-ovima...
Verovatno zato jedva da se i culo od njega nesto bitnije protiv rezima ako izuzmemo sad kampanju za predsednika ds...

Tako je, otac potpredsednik pa onda od 2020 i sin...
Ne poznajem ni ja ali sam svasta cuo, ono sto je najbitnije je da covek ima firmu za neke stubiće i tako te stvari za ulice i da jako dobro posluje sa lokalnim samoupravama tj lokalnim sns-ovima...
Verovatno zato jedva da se i culo od njega nesto bitnije protiv rezima ako izuzmemo sad kampanju za predsednika ds...

Miodrag Gavrilović je jedan od osnivača odnosno prvih članova Otpora i Studentskog parlamenta... Srđan Milivojević jeste bio jedan od direktnih osnivača Otpora, ali Gavrilović nije u politici od 2020.

Miodrag Gavrilović je jedan od osnivača odnosno prvih članova Otpora i Studentskog parlamenta... Srđan Milivojević jeste bio jedan od direktnih osnivača Otpora, ali Gavrilović nije u politici od 2020.
Kako nije u politici kada je bio potpredsednik ds od tad ili od 2021.?
Ako to nije u politici onda ne znam sta jeste...

СНС увелико спрема фантомске листе које неће прећи цензус и чији гласови ће се углавном прелити СНСу:

Vrh