Логистички, није могуће довести 500,000 људи. У сопственој режији неће доћи скоро нико. Железнички и авионски превоз можемо да занемаримо. Остаје само аутобуски превоз. Чини ми се да у Србији (чак и са десетак македонских или босанских) није могуће организовати ни близу 10,000 аутобуса. Али, 2,000 или 3,000 јесте. Дакле, 200,000 људи је максималан број, и то под условом да заиста имају строгу контролу као у Панчеву. И то је језиво велики број људи, да се разумемо.
Dobrim delom si u pravu, a ima stvari s kojima se ne slažem. U sopstvenoj režiji će doći jedno 20k ljudi, odnosno svi funkcioneri snsa, spsa i slično. Samo predsednika opštine imaš 150, pa zamenici, pa sekretari, sekretarice, odbornici, pa državna preduzeća funkcioneri, i tako redom. Oni neće doći autobusima, autobusi su za marvu, oni dolaze službenim automobilima. Onim koje smo mi kupili, i sipali gorivo od naših para. Ne mogu da licitiram brojem, ali će svakako naslovnice pisati najveći skup ikad, ma koliko da ih je. Plus nisi uzeo u obzir da bar 20% ljudi živi na teritoriji beograda, dakle ne treba nikakav autobus da dođu. A opet dosta ljudi će doći u bgd i sesti da pije kafu u centru.
Nije uopšte bitno koliko ih dođe, ja da sam govornik na protestu u subotu bih prokomentarisao "videli smo njihov skup juče, hah mesec dana najavljuju, a ispade tresla se gora, rodio se miš", ili "više bude gostiju kod srpskog domaćina na slavi", i okrenuo se sebi. Upada se u mantru da se umesto da se govori o temi protesta, prebrojava, i na kraju će biti koga ima više taj je u pravu. Nije tačno. Opozicija, i ljudi na protestima protiv nasilja,
moraju da imaju samo jedan fokus, svoje zahteve. Ništa drugo ih ne interesuje. Kao da već sto puta nisu posisali foru, "sad našli da protestuju kad su nikad veći pritisci oko Kosova".
I obavezno bih bacio mekinje ka vlasti, "ako tu ti ljudi svojevoljno došli, doći će i sledeći petak, a ako su dovučeni da ne bi dobili otkaz, već sledeći petak ih nema". Prosto ne postoji šansa da vlast organizuje ovakve proteste na duže staze, i to opozicija treba da iskoristi.