MC_
Professional
- Učlanjen(a)
- 14.11.2017.
- Pohvaljen
- 12.081
Znaci iz cinjenice da je Evropa bila spremna da sebi nacini ogromnu stetu povlacenjem sa ruskog trzista i odricanjem od njihovih resursa, autor izvlaci zakljucak da iz Srbije nece smeti da se povuku, jer gubitak mocnog srpskog trzista i resursa bi ih dokrajcilo?
Ako potpisemo sporazum postajemo periferni dodatak zapadnim ekonomijama za eksploataciju jeftinih resursa, a ako ne potpisemo onda valjda postajemo evropski Singapur, nije mi bas najjasnije.
skup povodom bizarnog obeležavanja godišnjice smrti Milana Nedića
Pa da, ostaje sve isto. Slovenija je u EU i Nato od pre dvadeset godina, Hrvatska od pre deset, u nato pre 15, nemaju vize, nemaju granice, imaju evro, idu u Ameriku sa pasošem samo, prosečni životni standard 2, i 2.5 puta veći nego kod nas, oni završili autoputeve mi otvorimo 10 kilometara dovlačimo dodole i puštamo kišu. Tresemo se svaki dan da l oko Kosova, da l oko RS, dižemo spomenik likovima iz srednjeg veka, slavimo tuđe predsednike, i ljubimo im slike. Ložimo blato, i ložimo se na vođine finte, al nam zato jana voda smeta. Verovatno zbog superiornih gena. Merimo se sa albancima makedoncima i bosancima, pola afrike nas prešišalo, životi prolaze, generacije odlaze, i živimo u mulju istih problema oko kojih se vrtimo decenijama. Ne može da se odigra pošteno fudbalska utakmica, a ne nešto više, ali čim evropa nešto traži mi smo protiv. Jer je mali perica tako zamislio svet, da su svi protiv njega i da ga ne voli učiteljica. Pa će onda da usadi svom detetu taj svoj slepački, gubitnički mentalitet, da i on slučajno nešto ne pokuša.
Znas li zasto ja tako pisem?I ti ovde svaki bogovetni dan tandrljaš o suverenizmu, o tome kako je vučić ovakav, a opozicija još gora, svaka ti dlaka smeta. Šest ipo hiljada postova gde pljuješ sve što ima veze sa srbijom, a udaraš se šatro u grudi. Držiš sliku orbana kao mađarskog političara, smećara koji nije ništa bolji niti gori od ovih smećara kod nas. Koristi samo kljakavost te evropske unije, i busa se dok mu ne zavrnu uši. Ali ne, nacionalista će samo da traži argumente koji mu idu na korist, nikako neće gledati objektivno.
Meni je ovde cak i veci problem ovakav naslov
Mislim da će se potpisivanjem sporazuma malo skinuti s grbače ovom narodu koji je izmučen, koji je utučen, koji nema trunku života u sebi. Izađi na ulicu, i pogledaj nebeski narod smrdljiv i pocepan, kako tumara gradom bezidejno. Govorim o narodu u centralnoj srbiji, a tek o mučenicima na kosovu, koji su statisti u svom filmu. Šta će se promeniti u životu bilo koga od vas ovde ako se potpiše sporazum? Neće ništa, samo će prosečna polupismena kretenčina da prestane da se tripuje oko srca srbije, koje postoji samo u mašti tog istog srbende. Što, da neće da se pojavi dupla granica dole ako potpišemo? Dupla carina? Da neće da se nakoti duplo više albanaca nego što ih ima? Svi problemi ovog naroda jesu zato što se povlađuje onom najprizemnijem sloju stanovništva, zadriglim srbendama koji ne znaju padeže, ne čitaju nušića, ali kad mu se pomene srce srbije, skoči i drekne "kome duzme prase".
I ti ovde svaki bogovetni dan tandrljaš o suverenizmu, o tome kako je vučić ovakav, a opozicija još gora, svaka ti dlaka smeta. Šest ipo hiljada postova gde pljuješ sve što ima veze sa srbijom, a udaraš se šatro u grudi. Držiš sliku orbana kao mađarskog političara, smećara koji nije ništa bolji niti gori od ovih smećara kod nas. Koristi samo kljakavost te evropske unije, i busa se dok mu ne zavrnu uši. Ali ne, nacionalista će samo da traži argumente koji mu idu na korist, nikako neće gledati objektivno.
Najveći trik miloševića je što je ubedio narod da nije izgubio kosovo, a najveća beda ovog naroda je što je poverovao u to. I danas, svaki dan se kao nadmudrujemo i kao mi ga ne damo, a oni se kao otimaju. A i to kosovo je prejadna država, koja ni struju ne može da obezbedi narodu, u 21. veku, a ne uređenu i funkcionalnu državu.
Umesto da s obe ruke grebemo da se nekako ufunjamo u nato i eu, ne zato što su oni mnogo dobri, nego zato što ulazak u nato znači sigurnost od rata, a ulazak u eu koliko toliko normalan život, dok još iko želi da živi ovde. Jeste, bombardovali nas ameri, ali na japan su roknuli dve nuklearke, pa opet japanci postali najbliži partneri amerima. Što, srbi su časniji od japanaca? Jesu, da.
To je dokaz da im je rejting pao, čim se Vučić hvali. Kada gubiš, kažeš da pobeđuješ kako bi obeshrabrio protivnika.@Anonymo96
Podsetio si me sad i na ovaj njihov medijsko-marketinški trik, kada su izmislili čitavu priču oko hapšenja nekog nepostojećeg Igora Despotovića. Koji je navodno spremao teroristički napad. A do dana današnjeg nigde mu nije objavljena nijedna fotografija. Ni sa privođenja, ni sa suđenja, ni od ranije... nigde ništa. Novine o njemu i dalje uveliko pišu, ali fotografije izgleda ne postoje. Čovek ima ime, prezime i državljanstvo Srbije, ali izgleda da nikad nigde nije fotografisan, pa ni za sliku u ličnoj karti.
Izbori 2024
Ух, одакле почети... да покушамо да се задржимо на теми... Занимљив избор речи, као да се следеће ствари не дешавају конкурентно и међусобно увезано: - стотине милиона динарадате за приоритетно завршавање Храма Светог Саве, док се Инфективна клиника пар стотина метара даље распадала усред...forum.beobuild.rs
P.S.
Jako je interesantno kako se o tom teroristi Despotoviću pisalo na sva zvona krajem februara 2022, pa onda apsolutno ništa 10 meseci, pa onda opet odjednom 26.12.2022.