Ne verujem mu ni ja i ostavljam sve mogućnosti otvorene. Ali vidim za ovih 15ak godina šta je i kakav je. Kapira on suštinu. Kao što je i Šešelja bolelo uvo za većinu stvari koje je lupetao i propagirao, tako boli i ovog. Da, na pozornicama su uvek i jedan i drugi bili puni bajki o Velikoj Srbiji, uniji sa Rusijom, panslavizmu, tradiciji, patriotizmu, trte mrte... ali u realnosti, obojicu zabole za te stvari. Njima je samo da se dokopaju vlasti i zadrže se na njoj što duže. I jedan i drugi su jako pametni, i jedan i drugi znaju da iskreni ideali u politici, pogotovu Balkanistanskoj, vode samo u razočarenje, frustracije i pad sa vlasti. Dok šaltanje tamo vamo, pričanje šta Srbende vole da čuju i balansiranje između više strana osigurava dugovečnu, ako ne i doživotnu vlast.
Učili su i oni od svojih prethodnika. Od Tita koji je šatro bio neutralan, a ipak više zavisio od zapada nego od istoka. Zatim, od Slobe koji jeste u očima glupljeg dela naroda bio herojčina koja se suprotstavila NATOu, ali ne pre nego što je nekoliko godina posle Dejtona pokupio ovacije pa i kajmak od Amerike. E ova dvojica lukavaca vide sve to, i vide i njihove greške. I naravno da nemaju iluzije da bi se peli na vlast da realizuju svoje ideale i vizije. Nego vele daj bre da vidimo šta može da se izmuze sa tog prestola, a da se isti zadrži što je moguće duže.
Da skratim, ja kad gledam stare snimke Vučića kako priča o robijanju Dinkića, o Velikoj Srbiji, kako priča pred punom salom u Slavoniji 90 i neke, i tako dalje i tako dalje... ja ne vidim čoveka koji iskreno veruje u sve to što priča. Nego priča ono što mase oko njega vole da čuju, a on voli da čuje njihovo klicanje i padanje u trans nad njegovim rečima. Njemu je prvenstveno do što duže vlasti i hranjenja svoje patologije. Zašto bi se zamlaćivao sa grandioznim i opasnim konceptima (radikalstvo, Velika Srbija, nebeski narod, inat, ratovi...) ako će i ovako da ima dovoljno gluperdi oko sebe koji će da glasaju za njega a on i njegov tim šarenih klovnova da uživaju od toga. Ono, zašto bi kvario nešto što mu za sada savršeno funkcioniše. On je bolestan u glavu, ali glup nije.