Šta je novo?

Izbori 2025

Zašto se ne organizuju da odu na fakultet i većinom proglase kraj blokada? Garantujem da je to moguće, a garantujem i da nećeš imati razuman odgovor na ovo pitanje.
Вероватно јер ће бити етикетирани као сарадници режима, у очима доброг дела грађана је свако ко има другачији став истоветан у намерама са људима у Пионирском парку.

Да би неко имао право на образовање није потребно да буде у већини. Да нпр. само десет студената и професора неког факултета жели да иде на наставу и да држи предавања, то право имају, и никакви пленуми не могу да им то право ускрате.

Ako studenti blokiraju fakultet ne odrzava se nastava. Ima pravo da udje ali posto hoce da odrzi nastavu, studenti brane. Da nece ne bi bio problem.
U pravu su ljudi mars sa teme
Молим Вас, културно комуницирајте.

Где је доказ да сви студенти блокирају наставу? Гарантујем да постоји неко од студената ко би хтео да похађа наставу и излази на испите.
Како студент може да забрани професору да држи наставу?

@paradox polje
Ако сви у земљи раде а само део студената блокира наставу то значи да штрајк није успео.
Као што није успео ни штрајк просвете.
Ово није тачно.

Прво ово "део" студената је заправо доминантно већински део, ако мислиш да је у питању мањински део онда си заиста пао под пропаганду Информера и Пинка. Са мањинским делом би се багрра снс-овска јако брзо изборила, и ако су генерално неспособни за вођење државе, за сузбијање незадовољства су се прилично усавршили и зато им и служе они тутори из Израела.

Друго, побуна само студената може и те како бити ефикасна. Па и 96/97 имали смо шетње опозиције и шетње и блокаду универзитета студената, без икаквог другог већег штрајка и управо су студенти успели да издејствују испуњење тадашњих захтева. И поносан сам што сам тада као студент готово сваки дан и ноћ присуствовао акцијама. То што се после овог опозиција јако брзо посвађала те је требало готово 4 године да срушимо режим не урушава погледа на саме протесте.

Ово није тачно.

Прво ово "део" студената је заправо доминантно већински део, ако мислиш да је у питању мањински део онда си заиста пао под пропаганду Информера и Пинка. Са мањинским делом би се багрра снс-овска јако брзо изборила, и ако су генерално неспособни за вођење државе, за сузбијање незадовољства су се прилично усавршили и зато им и служе они тутори из Израела.

Друго, побуна само студената може и те како бити ефикасна. Па и 96/97 имали смо шетње опозиције и шетње и блокаду универзитета студената, без икаквог другог већег штрајка и управо су студенти успели да издејствују испуњење тадашњих захтева. И поносан сам што сам тада као студент готово сваки дан и ноћ присуствовао акцијама. То што се после овог опозиција јако брзо посвађала те је требало готово 4 године да сружимо режим не урушава погледа на саме протесте.
Нисам рекао да су мањина.
Само кажем да један студент нема право другом студенту и професору да забрани улазак на факултет и укине нечије право на образовање.
Не бих се сложио да се власт усавршила за сузбијање незадовољства, ако неко ,,пумпа'' то је владајућа странка.

Опозиција у овом случају већином само може да помогне властима против студената, деведесетих је наша држава пролазила кроз прву фазу вишестраначја након више деценија, и било је лагано поверовати било ком политичару, данас се може закључити да је долазак тадашње опозиције на власт упропастио државу, ови сада то завршавају. Још само да уништимо државне школе и факултете па је разбијање комплетно.

Nasi policajci se mogu veoma lako opisati jednom recenicom:

Sto se tice morala, morali su...
Радојичићево обезбеђење пре неки дан убило неком полицајцу колима мајку, и то не неком прашинару, већ официру. И јел се десило нешто? Мук.

Znaci dekan pozove policiju dodje 500 policajaca pod punim oklopom. Gradjani zovu policiju da su traktori blokiralii grad, ne radi telefon. Ne znam mozda treba pozvati policiju i obavestiti ih da su nepoznata lica upala u institucije na severu kosova mozda se pojave? A mozda njima to nisu nepoznata lica?

Не мораш да се бринеш за мој политички, а и сваки други, активизам, уопште не мораш да се бринеш.

Да је више људи као ја ова земља би цветала (да знм колико арогантно звучи, и не нећу да доказујем да се не бих доксовао).

Pa tvoj post je sprdanje sa studentom redarom, ne sa policijom. Ako ti smeta policija, udri po njima. Taj klinac se cima i ima svoj vid borbe sa kojim mozes da se slozis ili ne, ali ne kao - hahaha drzi kisobran, debil.

Нисам рекао да су мањина.
Само кажем да један студент нема право другом студенту и професору да забрани улазак на факултет и укине нечије право на образовање.
Право на образовање не значи да свако има приступ сваком факултету и образовној установи већ да има право да се образује како може. У супротном свакоме ко не прође пријемни је "ускраћено право на образовање". У најбољем случају, "ћаци који хоће да уче" могу да туже државу што нису добили студије које су платили (ако су платили) и траже рефунд али нико нема "право" да студира кад и шта хоће где и шта хоће.

Притом, државни факултети су у власништву народа и стога народ има право да се пита шта ће бити са њима и да ли ће радити и када. То би требало да се дешава преко институција али криминални картел је институције суспендовао и зато док се исти не разбије и пошаље на робију народ ће демократију изражавати другачије.
деведесетих је наша држава пролазила кроз прву фазу вишестраначја након више деценија, и било је лагано поверовати било ком политичару, данас се може закључити да је долазак тадашње опозиције на власт упропастио државу, ови сада то завршавају.

Да је срећа да је ДОС укинуо тадашњу државу и направио нову, без овог олоша данас би живели у нормалној Србији

Још само да уништимо државне школе и факултете па је разбијање комплетно.

Коначно и ја да се сложим са ботом - да, то вам је једино и остало

Pa tvoj post je sprdanje sa studentom redarom, ne sa policijom. Ako ti smeta policija, udri po njima. Taj klinac se cima i ima svoj vid borbe sa kojim mozes da se slozis ili ne, ali ne kao - hahaha drzi kisobran, debil.
Па очигледно се не слажем са тиме, да сам тада био поред покушао бих и њему да објасним зашто је то што ради бесмислено, као што и свим другим људима то причам.
Не бих рекао да је спрдање са редаром, већ показивање колико је то што ради бесмислено, људи могу да греше, само им се треба указати на грешке (најбоље туђе како не би исте поновили). А ја очигледно сматрам да је икакво братимљење са полицијом грешка и овом "пошалицом" покушавам да укажем другима (овде на форуму) колико је то бесмислено.
Укратко, све што икако подигне анимозитет према том послу је за мене мала победа.

Ne kapiram, ali ajde, cak mislim da je onaj saobracajac. Kako zamisljas, mi sami protiv Cacija i kompletne vojske i policije? Dobijemo izbore i oni kazu - ne damo. I?

Јесте био саобраћајац, они су врв најмање лоши, али свакако су део тог система. И они послови које сам ја одбијао (што сам раније споменуо) не би од мене директно тражили да радим лоше ствари, али био бих дфео тог система.

Они кад виде масу народа схватиће да ипак им је свеједно ко је на власти и да могу само да најебу ако се противе маси, тако је било и пре 24 године. Та њихова промена стране неће бити из никаквих моралних разлога, него из чистог страха. Ткд не би било ми против свих њих, већ ми против њих, и њихови уздржани који се размишљају на којој страни ће добити мање батина. Свакако, ја сам већ крварио на протестима ткд ми не би било страно опет да се пошибам са њима.

Нек стоје у тим одвратним униформама (а неки и у оклопима) цео дан и на сунцу и на киши, ко их ј*бе.

Пендрек ће бити пендрек и после АВ и СНС. Тако је свуда. Дресирани да ударају кад им се нареди. Сад се правимо као да се никад нисмо срели са њима на стадионима.

Јесте био саобраћајац, они су врв најмање лоши, али свакако су део тог система. И они послови које сам ја одбијао (што сам раније споменуо) не би од мене директно тражили да радим лоше ствари, али био бих дфео тог система.

Они кад виде масу народа схватиће да ипак им је свеједно ко је на власти и да могу само да најебу ако се противе маси, тако је било и пре 24 године. Та њихова промена стране неће бити из никаквих моралних разлога, него из чистог страха. Ткд не би било ми против свих њих, већ ми против њих, и њихови уздржани који се размишљају на којој страни ће добити мање батина. Свакако, ја сам већ крварио на протестима ткд ми не би било страно опет да се пошибам са њима.

Нек стоје у тим одвратним униформама (а неки и у оклопима) цео дан и на сунцу и на киши, ко их ј*бе.
Dobro, ne sluzi policija samo da tuce demonstrante, odlazis u ekstrem, ne mogu ljudi da ne budu deo sistema, raspala bi se drzava.

Moraju da ostanu u sistemu, ne zezaj, neki su se i ozbiljno skolovali za to, nisu policijajci samo ovi prasinari na ulicu.

Nego, sta ti mislis, da radikali nas stede? Ja imam utisak da tamo u okviru sistema mnogi odbijaju da sluze mafiji, da nije tako, mnogo bi ovo sve krvavije bilo. Ne znam, mozda i gresim.

Реално постоји дебела саботажа репресије из унутар самог система. И то чак и из омражене жандармерије. Да није тако, имали би смо ефективније батинање.

I petog oktobra se pila rakija sa policijom ispred RTS-a i mirno su ih pozvali da se predaju. Jbg, i mene na protestu da neko optuzi da sam Caci i masa krene na mene, pa peglao bih nase, jbg, instinkt, nije u ljudskoj prirodi da stojimo i pustimo da nas peglaju i gaze.

Па није баш било најмирније и мирољубивије, али се брзо смирило. Било је и тад усијаних глава у маси, као и људи који су контролисали ситуацију. На крају бес је искаљен више на аутима полиције него на припадницима полиције.

Има нешто и до тога што студенти имају свој стил заснован на ненансиљу.

Па није баш било најмирније и мирољубивије, али се брзо смирило. Било је и тад усијаних глава у маси, као и људи који су контролисали ситуацију. На крају бес је искаљен више на аутима полиције него на припадницима полиције.

Има нешто и до тога што студенти имају свој стил заснован на ненансиљу.
Cinjenica je da su pili rakiju zajedno na kraju.

To bi se danas posprdno komentarisalo.

Vrh