[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=867072#p867072:7fbvz8fl je napisao(la):
MC_ » 25 Jul 2021 12:50 pm[/url]":7fbvz8fl]Zanimljivo je koliko su mladje generacije prihvatile politiku SNS-a.
Nije bas da obozavaju Vodju, ali on je postao datost.
Klinci se raduju i sirenju korupcijepo skolama.
Radi se o liniji manjeg otpora.
Ne možeš pričati u ime mlađih generacija. Ne znam za ove klince, koji ionako nemaju pravo glasa, ali moji vršnjaci su većim delom protiv SNS i svega što oni predstavljaju. Naravno da ima onih koji su za njih, ali to je mali zanemarljiv procenat. Čak bih mogao profil da opišem - nizak stepen obrazovanja (ili generalno niska inteligencija), seoska sredina gde se ništa ne dešava, slabo ekonomsko stanje porodice, često nemogućnost pronalaska posla pa učlanjenje u stranku zbog dobijanja posla. Prepoznao sam i neke likove na onih par protesta u Grockoj u znak podrške Simonoviću (naravno organizovano od strane SNS), i to su likovi iz osnovne škole koji su i tada važili za neke mangupe i generalno glupe osobe, sa vrlo malo perspektive i ambicija.
S druge strane, na faksu nisam poznavao nijednu osobu koja bi imala šta pozitivno da kaže za SNS.
SNS uživa podršku samo od zaglupljenih penzionera, boomera, i generacije X. Ne znam zašto neki ne shvataju to, ali najveći procenat podrške je lažna. To su masovno imobilisani, ucenjeni ljudi, koji su morali da se učlane u stranku radi nekog dobitka. Pa kada se održava miting u Beogradu, od svih onih koji dođu autobusom, dobar deo njih na kraju ni ne ode na miting, nego se šeta po gradu. Botovska podrška nije uopšte teška, dobiješ zadatak i pišeš šta, gde i kada ti se kaže. Meni je stvarno žalosno što su ljudi i dalje pesimisti po tom pitanju kada izađe šatro istraživanje da SNS podržava ogromna većina - to je vrlo lako izmanipulisati.
Ok, da se vratim. Odgovorno tvrdim da mladi u najvećem svom procentu ne podržavaju ni Vučića ni SNS. Razlog - svi koriste društvene mreže i mogu lakše da dođu do tačne informacije, naučeni su šta je klikbejt, šta je senzacionalistički naslov i šta je lažna vest. Nekad se iznenadim kada mi majka (53) pokaže neki snimak koji je očigledno lažan, neki video efekat urađen i ona veruje da je to pravo, iako joj kažem da nije. Isto tako me je iznenadio stric koji me je pitao da li sam video sliku žene na aerodromu u Frankfurtu kako je otvorila kofer da prepakuje paprike, na šta sam mu ja rekao da jesam i da nije to u Frankfurtu nego na aerodromu u Nišu. I uprkos tome, on je tvrdio da je on u pravu, iako se na zidu na slici vidi koji je aerodrom u pitanju. I tu opet može uzrok biti ili polovično gledanje vesti ili da je sama vest lažirana pa slika isečena/izmenjena i postavljen senzacionalistički naslov da je to u Frankfurtu.
Isto tako na tviteru vidim mlađe generacije kako se namerno podsmevaju tim starijim lakovernicima, pa pišu nekakvu glupost, a onda se odjednom pojave ti stariji i odgovaraju kao da se to nešto stvarno i desilo.
Iz svega ovoga što vidim i čujem svaki dan, opet odgovorno tvrdim da najveći deo mladih ne podržava režim.